• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Aniu kochana ja tak sobie mysle, ze jak do srody @ nie przyjdzie to test machne moze sobie na imieniny:-D a co sobie bede zalowac ;-) czyli ze niecale 2 tygodnie... wtedy nie bedzie juz opcji ze sie pomylil :cool2:
no i trzymam kciuki moze tak jak dolaczylysmy w zblizonym czasie do tego watku, to moze teraz razem zaciazymy:-D

reklama
Było by świetnie:tak:.. za jakieś 2 tygodnie u mnie się pewnie dni płodne zaczną..
Liczę że w tym cyklu oszaleję ze szczęścia!!!:-)
Wzmacniam siłę kciuków &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Martus mdli mnie zapach miesa i piekarni, poza tym jakies chyba jednak @_owe ciagniecia w brzuchu, brzuch sie wyjasnil... marchewka z jablkiem i jogurtem zrobila swoje ;-)

Ostatnia edycja:
Gatto jak tylko skończy Ci się @, proponuję rozpocząć staranka. Pamiętaj że czas płodny to 6 dni przed wzrostem temperatury, plus 1-2 dni po wzroście. Nie opiszę tego fachowo, ale zwykłym językiem wytłumaczę czemu tak. Nasze organizmy są tak mądrze skonstruowane, że gdy plemniczki znajdą się w macicy zbyt wcześnie, trafiają one do specjalnych miejsc "magazynów" gdzie potrafią przetrwać kilka dni, nawet do tygodnia. Gdy następuje jajeczkowanie, na "hura" ruszają wszystkie do boju. Gdy następuje jajeczkowanie, tuż po nim wzrasta temperatura (co nam na wykresie wskazuje na owulkę) - ale, od momentu uwolnienia jajeczka, jest ono zdolne do zapłodnienia tylko przez 24h. Po tym czasie jeżeli nie nastąpiło zapłodnienie, jajeczko obumiera i organizm szykuje się do @. A skąd plemniczki wiedzą kiedy wyruszyć "do boju"? Gotowe do zapłodnienia jajeczko wytwarza zapach i to po nim plemniczki wiedzą gdzie trafić ;-). Ciekawe, nie?
Życzę udanego majstrowania.
Ja się czuję dobrze, w ostatnich dniach znacznie powiększył mi się brzusio, chyba wreszcie zaczyna rosnąć :biggrin2:
Co do "zimnokrwistości", to że jest temperatura poniżej 36,6 o niczym nie świadczy. Zobacz moje, z poziomu 36,2 - 36,3 w pierwszej fazie cyklu :tak:. Każda kobieta ma tempki na nieco innym poziomie, dlatego jest tak ważne aby mierzyć je tuż po obudzeniu przed wstaniem z łóżka. Temperatura spoczynkowa jest całkiem inna niż temperatura w ciągu dnia (rano wystarczy wstać, poruszać się i już może urosnąć kilka kresek), a także jakbyś mierzyła o późniejszej godzinie, miała byś wyższe tempki. O wcześniejszej godzinie miałabyś niższe tempki. Tak to działa ;-), termometr używaj dalej ten sam i o tej samej godzinie!
Kaso82 a co u Ciebie?
Myszka2829 trzymam kciuki z całych sił, jak dobrze zrozumiałam to w środę teścik robisz?
Super by było jakby się udało!! &&&&&&&&&&&&&&&&&
Ewelka10 dobrze że udało Ci się skontaktować z lekarzem, dobrze że kazał Ci zrobić CRP, czytałam że to na wykluczenie lub potwierdzenie stanu zapalnego w organizmie. Tak jak pisałam Ci wcześniej, podwyższony wynik może coś oznaczać lub nie musi nic oznaczać. Nie lubię takiego lekceważącego podejścia lekarza, do pacjenta który prawie zawału dostaje z zamartwiania, mówienie lekkim tonem "wszystko będzie dobrze" wcale nie uspokaja. Morfologia i mocz myślę że nie są konieczne, najważniejsze to CRP po czym będzie można stwierdzić czy jest stan zapalny czy nie. A tą morfologię i mocz pewnie tak Ci powiedziała żeby zrobić, bo się dopytywałaś. Ale jeżeli to Cię uspokoi to zrób sobie też, pamiętaj tylko że normy które są podane na karteczkach które dostajemy z laboratorium są dla kobiet nieciężarnych. Więc jak odbierzesz wyniki a coś będzie poza normą, to od razu nie martw się na zapas tylko sprawdź sobie w necie albo zadzwoń do lekarza. Trzymaj się kochana, skoro piszesz że dobrze się czujesz, to może nic się nie dzieje, a takie wyniki to może "Twoja uroda". Niestety kobiety po stracie są obciążone psychicznie i martwią się na zapas. Na Twoim miejscu, w poniedziałek pobiegłabym szybciutko do jakiegoś laboratorium, tak aby wyniki mieć już na wizytę w środę.
Co do lekarza, ja bym chyba na tym etapie ciąży już nie zmieniała lekarza prowadzącego. Zastanów się czy do tej pory była ciąża dobrze prowadzona, jeżeli tak, to oprócz tego że nie lubisz lekarza, nie masz przeciwwskazań do zmiany. Co zrobisz, to jest oczywiście Twój indywidualny wybór, ja wyrażam tylko swoje zdanie i mam nadzieję że się nie gniewasz.
Ani@k pamiętaj że dni płodne nie zaczynają się kiedy tempka rośnie, tylko jakiś niecały tydzień przed wzrostem temperatury, dlatego warto intensywnie uprawiać gimnastykę na około tydzień przed wzrostem tempki ;-).

Kochane, nie mogłam się powstrzymać i przygotowałam dla Was kolejną fotkę mojego brzuszka, taka ze mnie chwalipięta :-D.
Mam wrażenie, że przez ostatnie 3 dni, brzusio urósł mi więcej niż przez ostatnie dwa tygodnie, oceńcie proszę !! d15t5d.jpg

Dzieki Danutaski, skad ty taka madra jestes???? Brzusiu super, naprawde urusl sporo!!!! Dzis juz plamienie wiec mysle, ze jutro cos mozemy pomajstrowac i pozniej do boju hehe:-)
Jestem skonana, leb mi peka, zaraz moj mezulek przywiezie pizze to moze mi przejdzie:-D

Danutaski do srody czekamy na @, potestujemy troche pozniej ;-)
Brzusio urosl, ale jak smiesznie :-D super, no ja tam czekam jak zacznie juz porzadnie kopac bom ciekawa jak ta moja telepatia dziala :-D a wlasnie kiedy teraz wizyta? moze sie pokaze czy mamy Kropka czy Kropke :-) ciekawosc mnie zje normalnie :-D

Gatto kochana nie ma to jak "zajechac" M na dobre :-D jak nie codzien, to co drugi i musi sie udac :-) trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ha ha ha Myszka, wiesz, tak szczerze, to jak sobie pomysle, ze mam cos robic "tylko" dla prokreacji to mi sie odechciewa:eek: Wolalabym jakos bardziej spontanicznie, ale jak juz wiem, ze trzeba, to spontanicznosc odpada. I badz tu czlowieku madry!! Sluchaj, a ty nadal mieszkasz w Niemczech? Kiedy bedziecie rozpoczynac ta walke ze szpitalem? Kurcze, bo jak Ty zaciazona bedziesz, to lepiej zebys sobie stresow oszczedzila:-(

reklama
Ani@k pamiętaj że dni płodne nie zaczynają się kiedy tempka rośnie, tylko jakiś niecały tydzień przed wzrostem temperatury, dlatego warto intensywnie uprawiać gimnastykę na około tydzień przed wzrostem tempki ;-).

Kochane, nie mogłam się powstrzymać i przygotowałam dla Was kolejną fotkę mojego brzuszka, taka ze mnie chwalipięta :-D.
Mam wrażenie, że przez ostatnie 3 dni, brzusio urósł mi więcej niż przez ostatnie dwa tygodnie, oceńcie proszę !!Zobacz załącznik 455948

Ja już na środkowym zdjęciu zobaczyłam powiększenie a teraz to już Kropek się rozpycha na całego ;-) podobno okrągłe brzuszki to na dziewczynkę.. no i tak jak napisała Myszka - zżera mnie już ciekawość czy to nadal Kropek czy moze już Kropka:-)

A dni płodne mówisz tydzień przed.. hmm.. w takim razie czekam aż plamienie ustanie i zaczynamy z koksem:-) :tak:

Myszka mówiłaś że za ok. 2 tygodnie masz imieniny??? Maria, Waleria, Zyta a moze Katarzyna??? Mnie się cały czas z Małgośką kojarzysz..:confused: :eek: moze dlatego że na M..
Gatto nie myśl o prokreacji.. ciesz się przytulankami :tak:z presją daleko się nie zajedzie.. a z przyjemnosci też dzieci wychodzą ;-):-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry