• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Hehe Ameritum, dzieki za wiarę w mojego małego Kijanka, ale ja raczej tak łatwo w ciaze nie zachodzę, ale cień nadziei mi sie rozjarzyl jeszcze mocniej po Twoim wpisie:laugh2:

Carollina no super, w pn juz sie uspokoisz, chociaż ja tam czuje, ze wszystko super, skoro Ci wszystko śmierdzi. Masz jak Madziorrek:))

madziorrek czekamy na na info o wizycie jutro. &&&&&&&&

Aniu i Elka - co tam u Was, nic nie napisalyscie.... Kiedy testujecie?

Eska, Mikołaj to mały rozrabiaka juz! Ale zobaczysz, wszystko Ci wyreguluja i jeszcze wyjdziesz do domku.&&&&&

Ewik co tam u Ciebie?

a ja dzisiaj otrzymałam oficjalny anonsment o awansie. Wszyscy sie juz dowiedzieli. No po prostu super dzień!

reklama
Listę faktycznie trzeba uaktualnić:

LISTA STARACZEK:

Joaro - termin niechcianej @ 15 luty 2014

anncka - termin niechcianej @ 27-28 luty 2014
annte - termin niechcianej @ 2 marzec 2014

Neta - termin niechcianej @ 15 marzec 2014
maga - termin niechcianej @ 17 marzec 2014
ewikewik - termin niechcianej @ 20-22 marzec 2014
Pietrucha - termin niechcianej @ 24 marzec 2014

Elka_82 - termin niechcianej @ 27 marzec 2014

POCZEKALNIA:

Malgonia1 - marzec 2014
Sysiq - kwiecień 2014
Agaawa - kwiecień/ maj

Ostatnia edycja:
michalina ale słodziutka jest Twoja córeczka. Na filmie to fajnie widać jakie to maleństwo.... A do tego muszę Ci powiedzieć, że masz ZAJEBISTY głos. Taki radiowy - mogłabyś mi normalnie audiobooka czytać :tak:
A jak wizyta u gina? Co powiedział odnośnie dni płodnych?

eska o rany!!! No przykro mi, że utknęłaś w tym szpitalu, doskonale Cię rozumiem, w domu dużo przyjemniej, ale to tylko kilkanaście dni, dasz radę, a poza tym powód hospitalizacji jest cudowny - Mikołaj. Teraz to nie wiem, śpij sobie jeśli masz tam ku temu okazję, bo w szpitalach różnie to bywa. Nich Ci zbiją to nadciśnienie, gonią młodego po brzuchu z KTG ;-), trzymaj się cieplutko, pamietam!

mika no Ty też się trzymaj. Widać za dużo na siebie brałaś ostatnio. Ta gonitwa z przeprowadzką itd. Musisz więcej odpoczywać. Wiem jakie to musi być potworne dla takiej aktywnej osoby, ale poradzisz sobie i Leonka przytrzymasz ile będzie trzeba. Buziak

carollina bardzo się cieszę, że udało się wskoczyć na wcześniejszy termin usg. Zawsze to jednak trzy dni!
I bardzo mocno Ci kibicuję.

galwaygirl ojej.... Niech Twoja latorośl mała dochodzi prędko do siebie, to rzeczywiście mogła być trzydniówka, mam nadzieję że najgorsze opanowane.

karaiwina dobrze, że się odezwałaś :-). Widzisz wszystko z dzieciem jest dobrze, słuchacie sobie z mężem tętna 2x dziennie, więc macie czarno na białym, że faktycznie rośnie zdrowo. Trzymaj się. I zdrowia dla mamy życzę.

sysiq &&&&&&&&&& za powodzenie, niech teraz uregulowany organizm daje czadu! Trzymaj się i nie trać tego optymizmu, który masz.

Ozila tak się cieszę, że u Was wszystko dobrze. że mała jest taka fajna i że jesteś tak szczęśliwa - zresztą jak mogłoby być inaczej? :-D
Dziś już w domku będziecie/jesteście i piękny pokoik zostanie zajęty przez nową lokatorkę. Niech Wam się wszystko pięknie układa!

Agawa jaki super expres w tym Opolu tak naprawdę! W maju??? Super!
Choć ja tam mam nadzieję, że uda Wam się wcześniej, a może właśnie się udało?... Kto wie. Ominęłoby Cie łykanie tych wszystkich leków. ;-)

ewik, a jak z tą pracą w końcu? Zadzwonili? Coś wiesz więcej?
Kwas foliowy łykam, bo jeszcze mi się nie skończył zapasik, zastanowię się czy kupić kolejną porcję. To trochę bez sensu, bo chyba odpuszczam... Trzymam kciuki mocno za Ciebie, kurde mogłaby na dobre zawitać dobra passa na tym wątku. Już w połowie jest - tyle ciężarnych, że aż człowiekowi lepiej, a ja mam marzenie, żeby Wasza staraczkowa lista w ogóle zniknęła! Ot co.

rurka, dziewczyno przestań się katować. Nie znajdziesz przyczyny! I jestem pewna, że to nie łosoś... carollina ma rację - bardzo chciałaś tego dziecka, ale coś poszło nie tak, coś co mogło być zupełnie nie związane z czynnikami, na które miałaś jakikolwiek wpływ.
A z serami to jest chyba tak, że niewskazane w ciąży są sery pleśniowe, ale z niepasteryzowanego mleka. Z takiego mleka jest już bardzo mało tych serów i kosztują naprawdę grube pieniądze, a takie zwykłe brie są z reguły z pasteryzowanego.
Trzymam kciuki za Ciebie, żeby zaświeciło jasne słonko! Będzie dobrze, zobaczysz, nie zamartwiaj się. I uściskaj maleńką solenizantkę :-)

carollina, Madziorrek, ameritum, mika, Eska, suana, karaiwina, Motylkowa, Maku, (co z Tobą, hop,hop!) - rośnijcie zdrowo i trzymajcie się dzielnie, te które na końcówce lub za półmetkiem - buziaki
anncka, ewik, Elka, pietrucha (a co Ty tak cichutko siedzisz??? ;-)) i te które będą testować na dniach &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i buziaki

maqa, Neta, ania, Magda, marcela, martOocha, Izka, malgonia, Joaro, Aschlee, karo - buziaki

Hej porannie;)
Agawa gratuluje awansu. Musisz być z siebie dumna;) Teraz tylko bejbiś i kobieta sukcesu gotowa:D

Celtuś odnośnie kwasu foliowego to proszę kupować i brać. Nawet nie ze względu na dziecko, a na to, ze zapobiega rozwijaniu się nowotworów jako jedna z witamin, których trudno dostarczyć organizmowi. Moja mama choć ma 58 lat po wypisuje ze szpitala ma zalecana dawkę 3*1 do końca życia. Także zapobiegawczo proszę się nie buntować i kupować kolejny i brać:) i dzięki za kciuki za mamę;) My trzymamy za telefon &&&&&&&&&&&&&&&&&

Malgonia hop hop!
Odezwij się. W końcu wracasz na listę teraz prawda?

Co do plesniaka do moja sis kilkanaście lat temu jak była wciąży to nie była w stanie opuścić sklepu bez sera pleśniowego. Myślę że tatara to trzeba się wystrzegać ale z resztą rzeczy to trzeba rozsądnie bo i na wedlinie którą wcześniej dotknęła ekspedientka brudną ręką mogą być te bakterie.
Rurka sto lat małej jubilatce.
Carolla ale superowo, jeszcze kilka dni i zobaczycie serducho! Ja bym np nie chciała wracać do swojej prowadzącej ze szpitala. Miałam skurcze braxtona co 2-3 min w grudniu miałam bóle jak na okres a to ponad 2 miechy do terminu, dali mi sterydy a ta mi mówi następnego dnia że jak dla niej to mogę do pracy wracać... Ja od października leżałam i na szczęście moj GP powiedział że mogę wrócić jak nie będę miała ich przez tydzień. Ja do niego że ja się cieszę jak godzinę nie mam... No i nie wróciłam.
Celta a jak idzie odchudzanie? Nic się nie chwalisz. A wywołałas w końcu @? Bo Pietrucha to raczej po owulce zarzuciła odchudzanie.
Madziorrrek nie pamiętam nazwy ale teraz jest w ludziach i nie mam jak sprawdzić. Koleżanka rodzi w kwietniu to chyba zaraz mi oddadzą. Już 3 ciążę służy to zły nie jest i mi nigdy nie zabrało to więcej niż 5min by znaleźć serduszko.
to tyle co pamiętam bo na komórce ciężko się sprawdza wcześniejsze posty.
Eska to miałaś wczoraj przeboje, dobrze że w szpitalu mają cały zestaw sprzętu.

reklama
Część dziewczyny. Mam pytanie czy któraś z was mierzy temperature i mogłaby mi pomóc. Dwa dni po skoku mam brać duphaston ale nie wiem czy on był a jak tak to chyba mały.
12 dc 36,3
13dc 36,3 (test owulacyjny negatywny)
14dc 36,4 (test owulacyjny negatywny)
15dc 36,3 (test owulacyjny negatywny)
16dc 36,3 (test owulacyjny pozytywny)
17dc 36,4 (test owulacyjny pozytywny)
18dc 36,5 (test owulacyjny negatywny)
19dc 36,5
U mnie skok widoczny to był zawsze ok 36,6 a przy poprzednich ciążach tempka szła jeszcze wyżej. Teraz nie wiem co robić ;/ Z góry dzięki za pomoc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry