reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania po straconej ciąży

Ja bez zmian- bóle głowy lub nudności lub zgaga a najczęściej wszystko razem, jak dzisiaj. Więc nawet pisać nie mam siły. Do tego depresja, ale jak widzę nie tylko ja mam taki podły humor. Ciężka ta moja ciąża, ale wytrzymam, byle z dzieckiem było dobrze. Za tydzien mam usg genetyczne.
A jeszcze jedno - czy mialyście doczynienia z cukrzycą ciazową lub stanem przedcukrzycowym. Niestety, zrobilam dzisiaj krzywą cukrową i mam nietolerancję glukozy, jeszcze nie cukrzycę, ale to dopiero 11 tydzień a już coś się dzieje. Mogę się spodziewać cukrzycy, na razie koniecznie dieta.

reklama
carollina...dziśki za odpowiedź
pietrucha...widzę, że Ty masz termin na 30.12...ja tez tak miałam, na ten sam dzień :-(
Malgonia1...ja nie miałam cukrzycy ciązowej ale wiem, że bardzo trzeba trzymac dietę i uważać na wszystko co się je

Dziewczyny...zrobiłam test owu dziś znów, druga kreska słabiutka więc test ujemny, i dziś wieczorem znów plamię a właściwie nawet można powiedzieć że lekko krwawię ale tak jednorazowo tylko teraz a przecie z już nie krwawiłam ani nie plamiłam, wczoraj lekkie plamienie i dziś mocniejsze. tak może być? Dziś równo dwa tygodnie po zabiegu

Doris pytasz kiedy przestaniesz liczyć... Eh. Ja mimo tego że jestem teraz w zdrowej i szczęśliwej ciąży (odpukać tfu tfu !) wciąż liczę dni od tamtego dnia.... Mojego Aniołka nie ma ze mną równo 4 miesiące [*]. Te rany pozostają na zawsze w sercu matki

Doris - ja też liczyłam... chyba wszystkie tak mamy.... 19 maja miałam termin porodu... przestałam liczyć, za to teraz zastanawiam się jaka byłaby moja córeczka, jak wyglądałaby zwykła z nią codzienność...
co do plamień... wiesz moja sytuacja była jednak zupełnie inna...ale ja po porodzie miałam chyba 3-4 tyg połogu a 2 tygodnie później zaczęłam plamić, plamiłam przez tydzień i dostałam pierwszą miesiączkę.

rurka a tak właściwie to co się stało że straciłaś swoją Hanię?

ja też liczę, też rozmyślam jaki bym już teraz brzuszek miała, kończyłabym już 6sty miesiąc więc na pewno byłoby mnie dobrze widać...nawet nie zdążyłam się doczekać porządnego brzusia ciążowego ani porządnych kopniaków od Zuzi a już mi ją los zabrał..ale mówię sobie że tak miało być i choć nigdy jej fizycznie z nami nie będzie, to mam takie momenty w których czuję że jest gdzieś blisko...może to moja wyobraźnia, ale łatwiej mi kiedy tak myślę...

Ja juz nie liczę tak dokładnie, tylko wizualizuje jak by wyglądały... i tęsknie....

A moje pisklątko tak kopie mamunie dzisiaj , że bajka;)

Witajcie nowe Aniołkowe mamusie;)

Hej dziewczyny!

Ewik – to czekając na cud nie odzywamy się czy co? Przecież to forum dla starających, a ostatnio jakoś Was tu mało… Ja wiem, że każda ma swoje życie – Ty nową pracę i zamieszanie.. Normalne, ale miło byłoby, gdybyście wpadały chociaż napisać – hej żyję, ale zarobiona jestem. Każda czeka na cud, jedna na cud zafasolkowania, inna na cud narodzin, pozostałe na poranny cud – kiedy dziecko płacze i domaga się przytulania…

Malgonia – nie zazdroszczę Ci tych wszystkich atrakcji. Ja w żadnej ciąży nie miałam mdłości ani innych atrakcji, więc nawet nie wiem co musisz przeżywać. Zgaga – to jest coś co mnie czeka. A w ogóle co tak szybko robiłaś krzywą? Myślałam, że robi się ją w okolicach połowy ciąży, albo przy drugich prenatalnych… Nie wiem co się robi przy nietolerancji glukozy ;(

Doris – termin z ostatniej miesiączki, ale będzie inny, bo ja mam później owullację i cykle ok. 30 dniowe, więc się przesunie na początek stycznia… Zawsze będziemy liczyć – ile by teraz było itd.. Ja szłam równo z Miką w trzeciej ciąży, więc byłabym już na wylocie. Gdyby mój Syn żył, świętowalibyśmy roczek niebawem.. Tak to już jest, musimy sobie z tym jakoś poradzić… Dać radę unieść głowę i iść dalej i walczyć o swoje szczęście. Damy radę, mamy w niebie swoich małych pomocników ;-) Co do plamień po stracie. Ja plamiłam przez jakieś 12 dni, dwa dni przerwy i znowu kilka dni plamień. I tyle. Później przyszłą pierwsza @. I wtedy zejdzie reszta, macica się całkiem oczyści. Trzeba iść sprawdzić do gina czy jest czysto. Po pierwszej miesiączce. A testy teraz są niewiarygodne u Ciebie. Powinnaś je odłożyć i po pierwszej @ po nie sięgnij. Teraz poziom bety hcg jest jeszcze u Ciebie – więc bez sensu to mierzenie teraz.

Madziorku – buziaki w brzusio ;) Niech kopieeee ile się da!:)

Celta - mam nadzieję, że Twoja nieobecność spowodowana jest "tupotem" małych nóżek ;)

hej
Dziewczyny, martwię się bo dziś 15 dni po zabiegu a ja plamię dalej, a przecież nic już nie było. Stanu zapalnego nie mam, bo robiłam crp 3 dni temu i mam 0
Pietrucha, światełka dla Twoich Aniołków, jesteś bardzo dzielną kobietą, 3 straty, 3 Aniołki a Ty dałaś radę, pociesza mnie to, że i ja muszę dać radę jak Ty dałaś choć na obecnym etapie jak myślę, że mogłabym pisać z grudniówkami dalej tak mi smutno...
A z tymi plamieniami, dziękuję za informacje. Może tak ma być, wizyta po pierwszej @ więc mam nadzieję, że w połowie czerwca a maj się kończy. Niebawem wracam do pracy to szybciej czas mi zleci i nie będę tyle myśleć.
Jeśli chodzi o Waszą listę to ja zaczynam starania jak będzie ok po pierwszej @ więc lipcowej @ już nie chcę!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
PRZYJMUJĄC Z CAŁYM POSZANOWANIEM KARNEGO NA KLATĘ, STAWIAM SIĘ I PRZEPRASZAM ZA SWE JAKŻE NIEGODZIWE ZACHOWANIE.........................PRZYZNAJĘ SIĘ DO WINY ZANIEDBANIA:tak::tak::tak:

Wytłumaczenie mam ino jedno dziecko + studia + szwagierka urodziła dzieciątko wcześniaczka z zapaleniem płuc i tak krążę od Karkowa do Zakopanego tam i z powrotem,a le czytam Was zawsze wieczorem na komórze i wszystko wiem co się dzieje:-):-):-)

Pozdrawiam każdą z osobna i całuję, zafasalkowane, staraczki, mamuśki i nowe dziewczynki witam serdecznie:-):-):-):-)

A dla Ciebie Ewik 1920265_321309974689827_3132596073805103641_n.jpg

Załączniki

• 1920265_321309974689827_3132596073805103641_n.jpg
    1920265_321309974689827_3132596073805103641_n.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 65
Do góry