• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Pół nocy i wczorajszego dnia spędziłam na czytaniu o torbielach i nic nie rozumiem, bo zazwyczaj o torbielach kobiety dowiadują się właśnie w ciąży, a ja dowiedziałam się przed i mam się zabezpieczać. Trochę to nielogiczne, bo torbiele właśnie w ciąży się zmniejszają. No cóż...co lekarz to inna opinia, chyba wybiorę się jeszcze do innego gina na konsultację

.

Ostatnia edycja:
Doris a nie może to być torbiel ciałka żółtego? One bywają gęste. Wiesz, lepiej nie mieć problemu w ciąży z torbielą, dlatego lekarz kazał Ci się zabezpieczyć. A dodatkowo leki anty regulują cykl. Ja dostałam na 3 miesiące na wyregulowanie właśnie. Ale jeśli to ma służyć tylko zabezpieczeniu to może nie musisz brać tabletek a po prostu sama uważać i się pilnować. Pewnie też poszłabym do drugiego lekarza na konsultację.

Ozilka , przyda się , wyślij mi prosze zdjątka, podam Ci adres na priv.

Rurka, szkoda. Ja też miałam kilka razy cień cienia i serce mi waliło a potem rozczarowanie. Ale z kolei cień cienia też był w ciążach :) Nastepny cykl Twój. Chociaż... wiesz jak nie ma @ szansa jest, a nie ma jeszcze?

A ja dzisiaj mam wizytę. Trochę się denerwuję. Trzymajcie kciuki Babeczki.

małgonia- kciukasy zaciśnięte i daj od razu znac jak tam po wizycie;)

Doris- konsultacja u innego lekarza nigdy nie zaszkodzi;)

A ja mam dziewczynki dzisisaj doła;( nie berdzo wiem czemu. W dodatku Franutek od wczoraj praktycznie sie nie rusza, wiem, że tak może się zdarzyć, ale przez to jestem niespokojna;( buuu. Buziaki dla Was;*

malgonia powodzenia na wizycie - o której masz ?. Odstawiłaś już encorton ? Ja biorę, ale mi lekarka mówiła, że koło 12 tygodnia będziemy odstawiać. Jakoś źle się po nim czuje, głowa mnie w nocy boli, źle sypiam - chyba to po nim bo co by to było innego.

Madziorrek może zjedz coś słodkiego i sprawdz, a jak się bardzo martwisz to może podjedz gdzies do szpitala żeby sprawdzili czy wszystko ok.

rurka przykro mi, że negatyw, ale trzymam kciuki oby coś z tego było.

Doris może faktycznie skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem

Ja odpoczywam w domu, do wizyty jeszcze 3 tygodnie. Do tej pory miałam co 2 tygodnie, a teraz 4 tygodnie przerwy i tak dziwnie, bo nie wiem czy wszystko dobrze. Brzuch troche pobolewa wiec coś się dzieje. Czekam z niecierpliwościa na pierwsze ruchy, wtedy będę spokojniejsza bo będą sygnały, że wszystko jest ok.

malgonia za wizytę &&&&&&&&&&&&&&&&&& nic się nie denerwuj,wszystko jest na pewno dobrze

madziorek nie martw się.....a na zły humor odrobina czekolady:) buziaki

rurka a może test poranny spłatał figla?? może jest nadzieja....w sumie póki nie ma @ jest;-) trzymam kciuki&&&&& za wyraźne dwie krechy jak nie teraz to w przyszłym miesiącu.............

mika,eska,ozila Wasze pociechy są pięęęęęęęęęękne:):):)

mika fotka nr 1 po prostu BOSKA!

Ja juz dziś więcej sił mam pójdę chyba nawet do sklepu bo nie mam nic na obiad a tu nikt mi nie ugotuje..mąż długo pracuje...

jeszcze miesiąc i do PL znowu na wizytę,ciekawe czego się dowiem....
...ech Dziewczyny mam jakieś mieszane uczucia z jednej strony chce bardzo dziecko a z drugiej tak cholernie się boję,że nawet przez myśl mi przechodzi żeby odpuścić,że i tak jestem szczęśliwa,że dziecko to nie jedyny sens życia i jakoś może nie jest mi dane więc nic na siłę.....a jak już będzie to czy sobie poradzę,jak będzie wyglądało moje życie czy finansowo damy rade i w ogóle...........ech...

Miłego dnia !

Malgonia &&&za wizytę. Pisałam do Ciebie na cpp ale widzę, że tu częściej się udzielasz:-) Kochana, z tego co pamiętam to brałaś witaminy B6, B12 i magnez prawda??? W jakich dawkach???

Pozdrawiam was wszystkie:-)

a więc
sorry2.gif.pagespeed.ce.dMWp-sxVei.gif

ja jestem już po wizycie
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

zszedł ze mnie cały stres
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif

jest pęcherzyk w macicy, jest też mój maleńki prywatny Groszeczek którego ciężko było zmierzyć, ale ze 2,5 milimetra wg mnie miał
pani doktor powiedziała, że na tym sprzęcie ciężko dostrzec, ale wg niej tętno widać
więc jestem mega szczęśliwa

oczywiście z zaleceń w związku z poprzednio utraconą ciążą: Acard, Luteina pod język, oszczędny tryb życia, odpoczynek, polegiwanie, spacery i zwolnienie lek.

Groszek ma dokładnie tak jak USG pokazało skończonych 6 tygodni
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

ufffffff jaka ulga że pęcherzyk jest na miejscu to aż ciężko mi to przekazać
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Ściskam was mocno!!

reklama
Angelstw - gratuluje MAMUSIU! Super wieści. Teraz juz możesz sie uspokoić.

Malgonia &&&&& za wizyte.

Madziorrek - dołujaca pogoda u nas i tyle, dlatego masz dola:))

Rureczka - następny cykl Twój!

Doris - ja tz bym poszła do innego gina na konsultacje.

U mnie ok. Byłam na BHCG, ale w necie wyniki bedą dopiero wieczorem, albo jutro. I brzucho mnie pobolewa. I mam lekkie mdłości. Łeeeee....

sciskam Was wszystkie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry