• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Eska, Ozilka, Mika, Karo - sliczne te wasze dzidziolki :-) a Emi, to juz pannica :-)

Rurka - oby nastepny cykl byl Twoj. Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&

Agawa - wciaz w szoku? No i dobrze :-D Beta pieknie rosnie i oby tak dalej :-D

Malgonia - widze, ze przewaga mezczyzn tutaj :-D ale przeciez, to nie najważniejsze:-)
Oby tylko zdrowe bylo:tak:Gratuluje synusia:-D

Angelstw - jak milo przeczytac, ze wszystko w porzadku:-) bardzo sie ciesze :-D

Madziorek - wiem co czujesz... ja tez ostatnio mialam akcje z moja wstydziuszką, ktora wystraszyla mame, bo uciela sobie dluzsza drzemkę i nie kopala z rana jak to zwykle bywa:-D ale kiedys czytalam, ze jak mama ma podly nastroj to i dziecko jest spokojniejsze. Twoj Franek wszystko czuje... No i oczywiscie kazdy ma lepsze i gorsze dni... a zwlaszcza w ciazy to normalne...
Gochson - 3 tygodnie szybko zleci, zwlaszcza przy dwulatku w domu:tak: widze sama po sobie...

Ania - no to fajnie, ze juz lepiej z Toba i zaczynasz normalnie funkcjonowac. Bidulko, tyle sie nacierpialas...
Mam nadzieje, ze wizyta u lekarza za niedlugo w PL doda Ci sily do dalszej walki... Trzymam mocno za to kciuki &&&&&&&&

Sysiq - czyli na dniach testujesz ??? Czekamy na dobre wiesci:tak:

Doris - juz nie czytaj, bo tylko bedziesz sie niepotrzebnie stresowac... poczekaj, moze akurat wszystko sie wchlonie po nastepnej @ i bedzie dobrze. Trzymam kciuki &&&&&&&

U nas... hmmm... kilka godzin temu dowiedzialam sie, ze moja babcia umarla...:-( Nawet na pogrzeb leciec nie moge no bo jak? :-(Zreszta co to by zmienilo? :-(Nawet ostatnio Mikolaj wspominal, ze czekolade, ktora jest w szafce dostal od prababci. Az sie zdziwilam, ze pammietal... mimo, ze kazdy sie juz tego spodziewal to jednak smutne:-(

Pozdrawiam

malgonia super, ze chlopaczek zdrowiutki;-)
posylam ta diete tutaj, bo komus sie moze tez przydac, to jest na lekki stan przedcukrzycowy- bez insuliny! Mi kazali mierzyc po 2h i mialo byc ponizej 7 , czyli cos 140.
zssada jest 6 posilkow w kazdym maja byc weglowodany , jeden rysuneczek to porcja tzn 1 pkt i tak dzien dzielimy na 6 posilkow:
3 albo 2
1. 2
3. 2
1. 2
3. 2
1 2

na drugiej stronie sa weglowodany, na pierwszej, co wolno jesc do woli np chuda wedlina, kurczak, ser zotly itp, mam nadzieje, ze sie zorientujecie i cos bedzie widac

eseczka, karo dzieciaczki nam strasznie szybko rosna i takie piekne!

a i...celtus bym zapomniala- ogromne gratulacje z okazji dzieciaczkow!!!!!! Duuuzo szczescia w domu zycze:-D

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    58 KB · Wyświetleń: 58
  • image.jpg
    image.jpg
    65,1 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
Caly dzien nie mogłam sie zalogowac znowu;/

Piekne dzieciaki dziewczyny, powtarzam sie ale uwiebiam patrzec na wasze zdjecia;)

caro- strasznie mi przykro (*)

agawa- no takie gratulacje, że ja Cie pierdziele&&&&&&&&&&&&&&&&

Ruchy sa delikatne, ale sdą;) Taki czas może leniuszkowaty moje szczęście ma;)))

Mika, Eska, Ozilla, Karo wasze dzieci napawają mnie ogromna radością, aż się swojej Lili nie moge doczekać. Już bym chciała ja tulić.

Carollina niestety najpierw odchodzą dziadkowie, potem rodzice... Naturalna kolej rzeczy, ale i tak cholernie boli. (*)

Madziorku moja córka do dzień dziś robi mi takie akcje, ze przez dzien, dwa słabo sie bardzo rusza, a potem sie bardzo rozkręca. I znów od początku także don't stres. Te chwile trzeba po prostu przeczekać.

Rurka w takim razie trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za następny cykl.

reklama
Obejrzałam dzisiaj płytkę z wczorajszego badania i jest pitolek jak nic. No ale czekam na potwierdzenie za 3 tygodnie i mogę powoli kupować wyprawkę i planować pokoik.

Ozila, to u nas są bardzo rygorystyczne normy. Mam oznaczać godzinę po posiłku i cukier nie powinien przekraczać 120 mg% (czyli 6,7mmol/l). U Ciebie jak po 2 h poniżej 7 to wychodzi 126 mg% (przelicznik x18) .

Gochson - ja już biorę 1/4 tabletki Encortonu, za 3 tygodnie całkowicie odstawiamy. Duphaston poszedł w odstawkę, Luteina na noc jeszcze tydzień. Reszta zostaje tj Clexane, Acard, kw. foliowy. Wydaje mi się, że większe objawy uboczne dają hormony - Luteina i Duphaston, a przecież też bierzesz dużo. Po Encortonie ja miałam wilczy apetyt w nocy , takie nieprzyjemne ssanie w żołądku.

Naala - tak, brałam na wydłużenie fazy lutealnej wit B6 50 mg, wit B12 - nie pamiętam dawki, ale ta bez recepty jest jedna albo czysta ć B12 albo z wit B6 DiaB12 czy jakos tak. DO tego Magnez 3x1 tabl. (nawet można więcej, doustnie nie przedawkuje się, najwyżej wysika) i kwas foliowy (ja z uwagi na wyniki większą dawkę 5mg). I przyregularnym braniu tych witamin już w pierwszym cyklu faza lutealna wydłużyła się o 1,5 dnia.

Angelstw - niech Groszek rośnie dalej. Wszystko jest idealnie na tym etapie. Kciuki zaciśnięte, kiedy nastepna wizyta?

Agawa - no po prostu betka superaśna. Musi być dobrze. Silny zarodeczek, niech rośnie pięknie. Ciagle się śmieję jak pomyślę o Tobie, największa niespodzianka.

Pozdrawiam Was wszystkie!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry