Colly wszystkiego na temat detektorów oczywiście nie wiem, ale naprawdę sporo o nich czytałam przed zakupem, radziłam się też ginekologa (głównie chodziło mi o bezpieczeństwo, i to właśnie ginek mi powiedział o tej rożnej czułości). Szczerze Ci powiem, że nie wiem tak naprawdę, który jest najlepszy (tzn. jaką powinien mieć czułość) bo ja przy wyborze kierowałam się opiniami znajomych oraz dziewczyn z przeróżnych forów. Zależało mi na tym, by model był sprawdzony i w dobrej cenie (mamy obecnie ograniczone fundusze;-)). Zdecydowałam się na angelsounds jpd100s, nie zależało mi na wyświetlaczu bo ponoć często przekłamują (co zresztą potwierdzała tutaj któraś z dziewczyn), ja jak chcę wiedzieć jak szybko bije serduszko to po prostu liczę. No i przyznać muszę, że osobiście jestem z tego modelu zadowolona, właściwie ani razu mnie jeszcze nie zawiódł (odpukać;-)), choć oczywiście nie używam go codziennie.
Wiem też, że dziewczyny polecają czasami firmę babysound, ale ja akurat z tym doświadczenia nie mam.
Luxuorius Ty się tak nie denerwuj, nikt Ci przecież nie zabrania stosowania tego sposobu, po prostu dziewczyny napisały co się mówi na ten temat, zwłaszcza wśród lekarzy. Spokojnie:-) nikt nie mówi, że tampony to zło. Sama mam bardzo obfite @ i też je używam, zużywam ich masę w ciągu jednej @.
a co do śluzu-to że jest go mało nie wyklucza tego, że się udało. Ja do teraz mam go malutko, na samym początku ciąży prawie wcale nie miałam.