• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Kamkaz mam już ,ale szyjka niestety juz kilka tyg temu skróciła sie bardzo. Wiec to ma jedynie teraz ewentualnemu rozwieraniu zapobiec.

Mania 2401 żadna z nas nie powinna tego doświadczyć :(
Współczuje i powodzenia jednocześnie.

Migduch bo Luteina nie zaszkodzi ,a moze pomoc. Pozostaje brac i czekać...tak wiem najgorsze jest czekanie.

Walczcie kobiety o swoje maluchy. Kiedyś w końcu musi przeciez zaświecić słońce.

&&&& kciuki
I męskie fluidki ~~~~~~~~~~~

Byle bym mogła jak najdłużej was zarażać ,bo synek się tu do nas pcha.

reklama
Kamaz przed założeniem już. Tak skurcze niestety mam praktycznie każdego dnia. Dlatego biore właśnie magnez i to w końskiej dawce. Nospa w UK jest dla lekarzy nieznana ,ale mam zakupiona i sama próbuje działać. Robie wszystko zeby ten łobuz siedział jak najdłużej.

Ania_kropla dziękuje i mam taka nadzieje ,ze grzecznie sie posłucha.

Powiem wam szczerze ,ze jak tylko dostałam pierwszych plamień to z gory czarny scenariusz i ryk. Moze przez to ,ze to dosłownie lało sie ze mnie. A tu już i dopiero prawie 26tyg. Wiec tak niewiele do sukcesu. Niestety za każdym razem będąc na wizycie u lekarza jak widzę taka z brzuchem i np petem w łapie to mam ochote strzelić w twarz. Zycie jest niestety niesprawiedliwe.

Niestety my wiemy, że życie jest niesprawiedliwe. My chcemy dzieci, staramy się dbać o siebie a i tak mamy pod górkę. A są i tacy którym ciąża przychodzi jak z płatka, nie dbają o siebie a o problemach w ciąży pojęcia nie mają. Niestety my nic na to nie poradzimy. A szkoda...
Marcepanku wierzę że będzie dobrze u Ciebie. Dbaj o Was. Teraz to już z górki. Jeszcze tylko 14 tyg. Ani się nie obejrzysz a już Synuś będzie na świecie. Usg który tydzień ciąży Ci pokazuje? Pamiętasz?

Kamkaz z USG jest ponad tydzien różnicy tj mniejszy o tydzien. Tylko zakładamy ,ze po prostu znow bedzie maluch i tyg są jednak te według OM.
No ,ale to nie zmienia faktu ,ze z racji mniejszej masy ciała kazdy tydzien jest na wagę złota.

Póki co skurcze jako tako jestem w stanie uciszyć ,ale strach ,że tabletki pewnego razu już nie pomogą jest okropny.
Aj zeby tak obudzić sie najwcześniej w grudniu.

A u Ciebie sytuacja już stabilna? Mozesz w ogóle chodzić ?

Oj ja też chciałabym grudzień baaaadzo. U mnie też skurcze wyciszyliśmy i odpukać narazie nie dokuczają. Oby tak dalej. U mnie pessar był założony na szyjkę o długości 33mm. Tydzień wcześniej na usg miała 44mm czyli spadek był duży więc do tego skurcze i rozwarcie no i trzeba było zareagować. Woleliśmy nie czekać na ostatnią chwilę. Tydzień temu pessar trzymał szyjk€ na środku. Ogólnie nakazu leżenia bezwzględnego nie miałam ale oszczędność obowiązkowa

Czesc dziewczyny jestem Ola lat 23 mama 2,5letniej Zuzi I aniolka 8tydz ....

6pazdziernika mialam zabieg lekarz zalecił żeby przez 3tyg nie kochać sie ... Ja czuje sie dobrze psychicznie jak I fizycznie nie krwawię nie mam plamienia juz ... Zuzie mam z poprzedniego związku I chcielibyśmy drugiego szkraba ... Ile po poronieniu/zabiegu zaszłyście w ciążę ? Naczytałam sie artykułów ze po poronieniu luv zabiegu tak latwo zajsc w ciążę ... Czy ktoras z was po zabiegu zaczela tak szybko współżyć ? Czy mogą być z tego powodu jakies konsekwencje?

Milego dnia Wam życzę

A i jeszcze jedno bierzecie jakies suplementy diety ? Ja przed dryga ciaze mac wczesniej zaczelam pic olimp ferti ledy i od razu zaszlam w ciążę ale nie wiem czy to pomoglo czy co

Po zabiegu lepiej odczekać trochę mi lekarza zalecił 3 cykle, odczekalm i zaszłam w ciągu 2 miesięcy dokładnie w 2 cyklu po tych odczekanych 3. Wg mniej lepiej odczekać niż znowu poronic to wszystko musi wrócić do siebie.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Olciaaa ja zaszła w 3 cyklu po poronienia z tym że ja miałam poronienie samoistne. Lekarz nam nie kazał czekać, mówił że im szybciej tym lepiej.
Brałam Folik i witaminy dla kobiet starających się i w ciąży nie pamiętam nazwy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry