• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Hej babolki, pojechalam sie odstresowac nad morze...nie powiem, pomoglo! Teraz pewnie zjem jakiegos banana i potem pizze:)

Martoocha jestesmy swietne w pocieszaniu, jak i w lamentowaniu. Kiedy nas nie dotyczy umiemy pocieszyc najlepiej na swiecie, a kiedy dotyczy panikujemy tez najlepiej. Coz....dzis stwierdzilam, ze to, co mozemy zrobic, by pomoc naszym dzieciom to sluchac sie lekarza i dbac o siebie, glownie odpoczywac psychicznie. Poczytac dobra ksiazke, obejrzec film czy mecz, pogadac o bzdetach z przyjaciolka. Bo coz nam te newy dadza. Jeszcze nie poznalam osoby, ktorej by pomogl placz czy stres. Na dluzsza mete, zawsze zostaje slad. Co ma byc to bedzie i trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze. Ja zamierzam mniej sie niepokoic, a wiecej myslec logicznie (mam nadzieje, ze mi sie uda) i polecam tez tobie:happy:

Myszka kochana!!!!! od razu sie zorientowalam, ze to ty!! dzieki, ze sie o mnie martwilas

reklama
Bicie serduszka to od 6 tyg ciąży. Najlepiej jest pójść po 30dfl.
Co do badania usg, to na pewno cały pierwszy trymestr jest dopochwowo..potem nie wiem :sorry:

Dokładnie. Ja byłam na usg 6t2d i serduszka biły u obydwu maluchów. A od 11tc usg miałam już przez brzuch:tak:

Marto-I my słuchaliśmy serca na usg genetycznym w 13 tc, niezapomniane przeżycie!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Już się uspokoiłam.. i funduje dzidzi swoiste SPA..leże ciepło ubrana, piję ciepłą herbatkę..i nawet się poświęciłam i zjadłam 2 batoniki czekoladowe :tak::-p.
Jedyne co mogę robić to zachować spokój.
Jutro z rana idę do mojego rodzinnego ginka, bo powiedział że chce mnie zobaczyć.. Mówi że Pimafucin nie jest za dobry na tak wczesną ciąże i da coś innego.

Ostatnia edycja:
heloł ;)

mam małe pytanko, mianowicie jestem po poronieniu, a przed ciążą miałam robione badanie na toxoplazmoze, czy teraz jak nie jestem w ciąży to wynik moze być inny, jezeli jeszcze przed ciążą było ok.

reklama
No i nasi z wawy leca do domu

wiedzialam, ze tak sie skonczy no ale szkoda ;-)

Po jednym piffku 0,33 mam juz dosc wiec pewnie zaraz pojde spac bo juz mi sie we lbie kiwa... Ja. To möge jednak wypic :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry