• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dzieki wielkie,obiecuje zbierac sily:) w koncu lada dzien w suwaku mym bedzie "1" z przodu:D
Taki wiec plan: zbieram sily,wije gniazdko w sypialni i do roboty! :D

Teraz Wyszkow.....:)

Myszka wierz mi że nie "olałam" jak to napisałaś...:baffled: swojego stanu kontaktowałam się z moja ginekolog i ona mnie uspokoiła że węzeł mógł się powiększyć właśnie przez opryszczkę (która mam bardzo często bo aż 4-5 razy do roku)- nie ma skutecznego lekarstwa, można tylko załagodzić objawy tak samo jak nie ma sie wpływu na to czy sie pojawi czy nie... a opryszczka może być niebezpieczna dla dziecka ale wtedy gdy dotyczy okolic intymnych...takze nie rozumiem po co ten link:confused: no bo jeśli chciałaś mnie nastraszyć... teraz kiedy opryszczka sie zmniejszyła, pewnie za dwa dni nie bedzie po niej śladu - węzeł równiez uległ zmniejszeniu...
a badania które robiłam na toxo i CMV są najczęstszą przyczyną powiększenia sie węzłów w ciąży... także nie mów mi że coś olałam bo to całkowita bzdura i wierz mi ale daleka jestem od tego aby czegokolwiek nie dopilnować... :no:

Ewelka z tego co napisalas tak wynikalo "z wezlami nie bylam u lekarza", "zresztą myślę że to od dziąseł bo nieco mi "nabrzmiały" z jednej strony no i mam opryszczkę a to też może być przyczyna"...

I niezgodze sie, ze TYLKO intymna opryszczka jest grozna. Wywoluja ja wirus, skoro u Ciebie sa to tak czeste nawroty to najwyrazniej jestes jego nosicielka i na 100% skonsultowalabym to z innym lekarzem, bo jak dla mnie gra jest niewarta swieczki...
zrobisz jak uwazasz i nie mam na celu Cie straszyc, tylko chcialam Ci uswiadomic, ze jest to niebezpieczne...

tu jest link do strony z ktorej pochodzi cytat.

http://www.bezopryszczki.pl/kategoria-opryszczka-czasie-ciazy.html

"Czy zastosowanie w ciąży maści antywirusowej oraz czy sama opryszczka wargowa może mieć negatywny wpływ na dziecko?
Leczenie objawowe nawrotu opryszczki nie jest prawidłowe. Kobiety w ciąży powinny przy pojawieniu się objawów otrzymać lek zawierając y acyklowir. Maści jedynie zmniejszają objawy, nie niszczą jednak wirusa. Jest on niebezpieczny dla płodu. Oprócz tego należy po każdym dotknięciu zmiany dokładnie myć ręce i uważać szczególnie by nie dotykać okolic narządów rodnych. W razie zaobserwowania pieczenia, swędzenia w tej okolicy zawsze należy zwrócić się do lekarza o zbadanie i w razie stwierdzenia opryszki także o wypisanie leku zawierającego acyklowir."

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki!! boszszsze jakie u nas goraco!!!
Dzieki za odpowiedzi o zabiegach pilegnacyjnych:happy2:w necie mozna znalezc takie rozne informacje, ze glowa od tego boli! moze i malowanie paznokci jakis tam wplyw ma,ale chyba nie negatywny, a ja bardzo lubie se wymalowac pazurki nozne, zwlaszcza teraz w lecie.
Ewelka ale juz duzy brzusio!!!
Nanulika milych wakacji!!!
Martoocha nie ma co sie porownywac do innych, bo kazda ciaza inna, ale na pewnospadl ci kamien z serca. Teraz sie tylko ciesz!!

Buziam wszystkie!!

Ewelka spokojnie, ja tez miałam opryszczkę wargowa w ciąży. Skoro u Ciebie nie wystąpiła ona po raz pierwszy tzn, że masz ją w organizmie, u mnie jest to samo:sorry2: niestety. Kiedy wyskoczyła mi w 3 miesiącu to zadzwoniłam do swojej gin, ktora mnie uspokoiła i powiedział, by smarować np. tym czymś co Martoocha pisała i jak jeszcze raz sie pojawi, to wtedy przyjśc do niej to przepisze mi doustne tabletki na "przyblokowanie" wirusa. Oczywiście trzeba bardzo uważać, przy zabiegach higienicznych, by nie zakazić dróg rodnych. Ot i cala filozofia, nikt mnie niczym nie straszył. Buziak :)

P.S. Świetny brzusio:-)

reklama
mam nastepne pytanie z serii glupkowatych.....to w ciazy nie wolno pic kawy???????
Gatto różnie mówią, jedni że można ale góra filiżankę dziennie, inni by unikać, bo zawiera kofeinę. Ja np. uwielbiałam pić kubek kawy rano, ale odstawiłam natychmiast po pozytywnym teście, unikam również czarnej herbaty, pije jedynie owocową. Choć nie powiem, jak miałam śpiący dzień to zdarzyło mi się wypić kubek słabszej kawki, ale to na palcach jednej ręki można policzyć:tak: Moja koleżanka przez całą ciąże piła kawę rozpuszczalną i ma zdrowego synka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry