• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Hej dziewczyny,wlasnie odstawilismy babcie na dworzec wiec nareszcie weekendowy luz... ale zajrzalam tu i az mnie zmrozilo...
Martoocha przytulam... :(

Ja cos srednio sie czuje bo wczoraj najpierw maraton z babcia po galerii (ale dostalam piekna posciel z home&you do naszej powstajacej sypialni i zalapalam sie na darmowe okulary bo babcia sobie robila w vision express i jakas promocja byla 3w1,ona ma 2 pary a ja jedna:)tak wiec bede miala 2 nowe pary,bo czekam na odbior tych co kupilam w pt-te beda bardziej wypasione,lepsze oprawki i szkla z antyrefleksem,a te z vision najprostsze,ale zawsze awaryjnie beda:) potem do domu,zrobilam obiad a wieczorkiem drinkowalismy we trojke do 2giej... stad pewnie takie samopoczucie dzis... nie wypilam duzo ale jakos siadlo na zoladek:(
Dziss rano pobudka,sniadanie,wizyta w sklepie z firanami bo babcia cos tam chciala,potem odbior jej wynikow w szpitalu,na dworzec.... no i jestesmy z powrotem...uff....

Wogole z posciela niezle jaja:) mamy lozko i posciel 140cm i okazuje sie ze ten rozmiar jest traktowany jako pojedynczy wiec nie mozna dostac kompletu z 2 poszewkami na poduszki,tylko z jedna... tak wiec kupila mi babcia urodzinowo 160cm a nas czeka nieuchronna zmiana poscieli-wieksza koldra i wieksze poduszki:D ale chyba warto bo problem bedzie sie pojawial przy kazdym zakupie poscieli....

Co do ekspresu cisnieniowego to my przerabiamy drugi... pierwszy Rowenty-niewypal jesli chodzi o spieniacz mleka! Mial plastikowe zaczepy wiec sie lamal,4 razy naprawa gwarancyjna az wyladowal u moich rodzicow,bo oni czarna kawe pija...
Teraz mamy DeLonghi 2w1 przelewowo-cisnieniowy:) fajna opcja z czescia przelewowa jak sa goscie,mozna na raz wiecej kaw zaserwowac:) spieniacz dziala ekstra,my jestesmy milosnikami latte i tu jest super,cappucino tez sie da zrobic. Tyle ze on manualny,trzenba samemu kawe robic ,nie da sie zaprogramowac zeby sam cos wyczarowal,ale kawa pyszna:)
Mysle jednak ze jak macie do dyspozycji taka kase to i na takj z mlynkiem wystarczy:) zachwalal mi bardzo moj instruktor od prawka jakis BOSCHA z mlynkiem,cena ok chyba 1200...

Załączniki

• IMAG0538.jpg
    IMAG0538.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 33
  • IMAG0821.jpg
    IMAG0821.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
Byłam właśnie w szpitalu, nie ma jeszcze wyników bety ale widziałam traumatyczny widok :no:. Babeczka z widocznym brzuszkiem biegła cała zakrwawiona na izbę przyjęć..i wypadały jej różne rzeczy z dołu... masakra.. ja z dwojga złego poroniłam wcześnie..a ona wygladała na min. 4 miesiąc.. Nie wyobrażam sobie co taka kobieta musi przeżyć. Więc mój przypadek nie jest najgorszy..i ludzie naprawdę codziennie ogromne traumy przechodzą.
Czuję się lepiej już.. po tym jak puściły mi nerwy na izbie przyjęć z rana i rozbeczałam się w tłumie 10 ciężarnych kobiet :sorry: (wszystkie na ktg). Tak łkałam,że lekarz nie mógł mnie zrozumieć..nie mogłam powstrzymać tego ataku..trwał z jakieś 2 min. a potem jak ręką odjął.. dziwnie ten umysł ludzi działa.
A tak w ogóle to pierwszy raz w życiu przyjmował mnie bardzo młody przystojny ginekolog..czułam się nieswojo :baffled:.

Dziewczynki, nie będę każdej osobno dziękować za wsparcie i ciepłe słowa, więc dziękuje grupowo... fajnie że Was mam:zawstydzona/y: :*

Ostatnia edycja:
Martus ona czula dokladnie to samo co kazda kobieta tracaca dziecko...

juz to przerabialysmy musisz sie teraz powoli pozbierac do kupy, nie tlumic zalu i smutku, zmienic lekarza KONIECZNIE ten jest bardzo dziwny i w nosie czy prywatny czy panstwowy, wazne zeby wiedzial o co chodzi i tak jak dziewczyny pisaly badania na nfz zrob... a wlasnie to co Danutaski pisala o bakterii w 1 i 2 ciazy mialas??, patrzylas co za lek bralas i jakie ma skutki uboczne??

no a mnie jeszcze czeka gotowanie... gulaszu moje szczescie wyrwal sie sam do sklepu no i wymyslil ;-) ale niech ma zasluzyl sobie na odrobine przyjemnosci ;-) :-)

Ostatnia edycja:
Miałam infekcje i brałam w obu ciążach Nystatynę (która podobno jest najbezpieczniejsza u kobiet w ciąży). Podobno takie infekcje często się zdarzają na początku ciąży, bo system immunologiczny jest osłabiony (a ja generalnie jestem podatna na infekcje tam). Tuż przed ciążą robiłam posiew to nic nie wyszło..
Co do ginka,to to nie był mój lekarz. On po prostu miał dyżur. Jestem oczarowana tym młodym ginkiem z Inflanckiej z izby przyjęć. Dodatkowo czekam na przydzielenie w medicover docelowego lekarza.. poluję na takiego jednego, ale ciężko jest się na niego załapać..więc poruszam kontakty różne (to jest ordynator szpitala medicover).
Co do badań to zrobię te genetyczne, badanie kariotypu oraz na zespol antyfosfolipidowy. Dodatkowo zbadamy może spermę M., bo czytałam że zdarza się że w spermie są bakterie, które wówczas w 70% mogą spowodować poronienie. Nie wiem ile zajmą te wszystkie badania i gdzie je porobić.. ale dowiem się wszystkiego i znając siebie samą, będę ekspertem w tej tematyce.
Jednakże mój ginek mówi,żebym się nie nastawiała na jakieś 'rewelacje', bo w większości przypadków nie ma 'przyczyny' konkretnej poronień..

Nystatyna to antybiotyk (tak, antybiotyki to nie tylko substancje antybakteryjne, ale również przeciwgrzybiczne), który używany jest przy zakażeniach grzybami. Jest skuteczna w przypadku, gdy dopuścimy do zakażenia grzybami, jak np. do kandydozy, lecz również używana jest, aby do tego zakażenia nie dopuścić. Zakażenie grzybiczne może pojawić się bądź przy stosowaniu antybiotyków, bądź, gdy chory ma mocno osłabiony układ immunologiczny.
Nystatyna występuje w kilku formach. Najpopularniejsze są zwykłe tabletki, ale dostępne są również tabletki dopochwowe.
Skutki uboczne dotyczą układu pokarmowego. Może pojawić się biegunka,wymioty i bóle brzucha.

to co znalazlam na szybko i
Sprawa ze stosowaniem nystatyny podczas ciąży jest kontrowersyjna. Pomimo tego, że jej wchłanianie jest bardzo nikłe, to zarówno przy braniu nystatyny w tabletkach, jak i dopochwowej to lekarz powinien ocenić sytuację. Być możezakażenie grzybicze będzie na tyle nieznaczne, że nie warto będzie ryzykować zdrowia dziecka.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry