Hej dziewczyny,wlasnie odstawilismy babcie na dworzec wiec nareszcie weekendowy luz... ale zajrzalam tu i az mnie zmrozilo...
Martoocha przytulam...
Ja cos srednio sie czuje bo wczoraj najpierw maraton z babcia po galerii (ale dostalam piekna posciel z home&you do naszej powstajacej sypialni i zalapalam sie na darmowe okulary bo babcia sobie robila w vision express i jakas promocja byla 3w1,ona ma 2 pary a ja jedna

tak wiec bede miala 2 nowe pary,bo czekam na odbior tych co kupilam w pt-te beda bardziej wypasione,lepsze oprawki i szkla z antyrefleksem,a te z vision najprostsze,ale zawsze awaryjnie beda

potem do domu,zrobilam obiad a wieczorkiem drinkowalismy we trojke do 2giej... stad pewnie takie samopoczucie dzis... nie wypilam duzo ale jakos siadlo na zoladek

Dziss rano pobudka,sniadanie,wizyta w sklepie z firanami bo babcia cos tam chciala,potem odbior jej wynikow w szpitalu,na dworzec.... no i jestesmy z powrotem...uff....
Wogole z posciela niezle jaja

mamy lozko i posciel 140cm i okazuje sie ze ten rozmiar jest traktowany jako pojedynczy wiec nie mozna dostac kompletu z 2 poszewkami na poduszki,tylko z jedna... tak wiec kupila mi babcia urodzinowo 160cm a nas czeka nieuchronna zmiana poscieli-wieksza koldra i wieksze poduszki

ale chyba warto bo problem bedzie sie pojawial przy kazdym zakupie poscieli....
Co do ekspresu cisnieniowego to my przerabiamy drugi... pierwszy Rowenty-niewypal jesli chodzi o spieniacz mleka! Mial plastikowe zaczepy wiec sie lamal,4 razy naprawa gwarancyjna az wyladowal u moich rodzicow,bo oni czarna kawe pija...
Teraz mamy DeLonghi 2w1 przelewowo-cisnieniowy

fajna opcja z czescia przelewowa jak sa goscie,mozna na raz wiecej kaw zaserwowac

spieniacz dziala ekstra,my jestesmy milosnikami latte i tu jest super,cappucino tez sie da zrobic. Tyle ze on manualny,trzenba samemu kawe robic ,nie da sie zaprogramowac zeby sam cos wyczarowal,ale kawa pyszna

Mysle jednak ze jak macie do dyspozycji taka kase to i na takj z mlynkiem wystarczy

zachwalal mi bardzo moj instruktor od prawka jakis BOSCHA z mlynkiem,cena ok chyba 1200...