• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Lenka21 dlaczego nie polecasz sudocremu? Coś się działo? U mnie stosowali wszyscy wokoło i polecał każdy.
Co do "nasutników" jak je nazywam hehe, położne mówiły że można stosować nawet przy normalnych sutkach, podobno kobieta przy pierwszym dziecku nie wie dokładnie jak przyłożyć maleństwo aby dobrze mu się piło no i może też nie mieć pokarmu i często słyszałam że dzidzia przygryza dziąsełkami sutek i leci krew, potem kobieta się stresuje i mleko już wcale nie leci bo boli a dziecko głodne. Ja co prawda nie zamierzam karmić piersią, ale na wszelki wypadek "nasutniki" mam. A o te nakładki na piersi aby mleko nie ściekało, chodziło mi o coś takiego: AVENT silikonowe muszle laktacyjne zestaw 6 części (2427282469) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Danutaski a te nakladki nie beda potem kisily tego mleka wyplywajacego i w ogole potegowaly pocenie?? zawsze to cialo obce nie przepuszczajace powietrza. Avent robi tez wkladki laktacyjne, z jednej strony miekkie, a z drugiej jakby ceratka co nie przemaka...

a to takie cuś, daj znać jak to się będzie sprawdzało, wygląda ciekawie. Wkładki na początku bardzo często trzeba zmieniaći takie mokre sie robią błee.A te "nasutniki" jak je nazywasz to ja też właśnie polecam:tak:. A sudocrem nie wiem, jakoś mi nie podpasował, linomag tańszy i też można zapobiec odparzeniom, na co dzień to ja bym smarowała linomagiem ewentualnie jak by coś sie zaczęło dziać to wtedy sudocrem. Zresztą czas pokaże, dopiero jak się maleństwo urodzi top i tak się może dużo pozmieniać. No i nie mówię że sudocrem jest zły, ja po prostu wolę linomag.

Nanulika też zauważyłam wcześniej, Ten dzień...

danutaski Kurczę nie doczytałam że Ty nie zamierzasz karmic, to może ktos inny przetestuje.

Gatto ja na samym początku to i tak jak był nawał pokarmu jak karmiłam to po drugą pierś podkładałam pieluszkę tetrową, przy jednej piersi był mały a z drugiej zaczynało mleko tryskać. Wkładki z ceratką też tak nie przepuszczają powietrza bo mają tą ceratkę , kupowałam zwykle z belli. Ciekawa jestem jak te silikonowe by się sprawdziły.

I jeszcze jedno do szpitala wziąć specjalne duże podkłady dla kobiet po porodzie i majtki z siateczki. Piszę to bo na oddziale jedna się znalazła co szła do porodu, pielęgniarka do niej żeby dała jej podkłady a ta wyjęła zwykłe podpaski, a rodziła drugie dziecko.

Ostatnia edycja:
Gatto jak to będzie tak naprawdę, to Ci powiem dopiero jak użyję ;-)
Na tą chwilę kieruję się tym co mówi mi przyjaciółka, ona używała i była nimi zachwycona, a tam masz dostęp powietrza więc nie powinno się kisić ale cholera wie. Zobaczymy :tak: jeszcze trochę i zdam relację sama!

Dziewczyny a powiedzcie mi, czy wy uzywalyscie lub macie zamiar takiego cuda do pasow bezpieczenstwa? Nie wiem dokladnie jak to sie nazywa, ale chodzi mi o taka mate na siedzenie, ktora zmienia miejsce polozenia pasa bezpieczenstwa i w czasie jazdy samochodem dziecko jest bezpieczniejsze.

Danutaski oby sie sprawdzily, bo kosztuja tez nie malo:)

Lenka21 dziekuję za info, pytam z ciekawości o sudocrem bo nie słyszałam złej opinii wokół swojego otoczenia, a wiedzy nigdy za dużo ;-). Ja kupiłam już duże opakowanie, termin wazności na 4 lata więc zacznę to stosować i zobaczymy co się będzie działo.
Gatto nie do końca rozumiem o co pytasz, chodzi Ci o pasy dla kobiety ciężarnej czy dla dziecka? Jeżeli chodzi o kobietę ciężarna, ja używam normalnie pasa, pilnuję tylko aby dolny znajdował się pod brzuchem - teraz trzyma sie już sam, natomiast kiedy brzusio był mniejszy, podtrzymywałam z boku ręką. Jeżeli chodzi o pasy do dziecka, to chyba foteliki są tak skonstruowane aby wypadały w dobrym miejscu?

Danutaski ja stosowalam na pupcie linomag, sudocrem byl kosmicznie drogi, moj Tomcio dokarmiany byl wlasnie Nan2R z kaszka, bo samo mleko bylo malo, to mial cos miedzy 2 a 3 miesiace. Mleko trzeba przetestowac jak maluchowi nic nie jest, kupki normalne i brzusio nie boli, to bedzie ok.Uzywane ciuszki sa nawet lepsze, bo na 100% nie ma nic szkodliwego z procesu produkcyjnego, a 56-68 jeszcze nie szoruja podlog kolankami, czy brzuszkiem. Ja stosowalam oliwke bambino, dolewalam do wody w wanience i raz na tydzien byla kapiel z dodatkiem kali ;-) oliwka dodana do wody ladnie wszedzie dokladnie dociera, a nie kazdy bobas lubi samo kremowanie. Piersi mnie nie bolaly od karmienia, ani nie krwawily za to uczucie nie do opisania i kontakt wzrokowy w czasie karmienia, a jak maluch sie usmiecha w przerwach...bezcenne i juz nigdy potem nie ma az takiej wiezi. Piersi po zakonczeniu karmienia z odrobina pomocy kremow i masazu wracaja do stanu pierwotnego, cos jak po diecie ;-)
Ja tam jestem egoistka w temacie karmienia i za te chwile moge potem nosic cale zycie push-upy :-D

Myszko2829 domyślam się że chwilę z dzieckiem podczas karmienia są niezapomniane i nie do opisania. Ja jednak nie będę miała na to czasu :baffled: wiem jak to brzmi, ale jak wiecie pracuję cały czas i będę pracować zaraz po porodzie i nie mam szans nawet na dwa tygodnie wolnego, stąd tez te kobiety które karmiły, doskonale zdają sobie sprawę że nie będę miała szans pogodzić pracy i karmienia. Przykre, ale takie jest życie, nie idzie mieć wszystkiego.

reklama
Gatto chyba pytała o taką podkładkę dla mamy z brzuszkiem. Też się nad tym zastanawiałam ale ostatnio czytałam właśnie żeby pilnować aby dolny pas wypadał pod brzuszkiem i wystarczy. Ale myślę nad tym poważnie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry