• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Wiecie co szkoda tylko, ze marnuje sie publiczne pieniadze na cpunow i pijakow, ktorym funduje sie latami terapie (nie mam nic do tego aby im nie pomagac, ale uwazam ze po jednej dwu terapiach wiadomo kto chce wyjsc z tego gow.. a kto nie, a mimo to leczy sie ich na sile), a kobiety po stratach wlasciwie pozostawia sie same sobie i unika tematu, jakby go nie bylo... Smutne to bardzo i jakie "humanitarme"... a co z matkami, ktore musza podjac najtrudniejsza decyzje w zyciu i zakonczyc ciaze wczesniej z powodow wad itd.kto im pomoze?? Wiecie co, nie podoba mi sie ten chory system.

Myszka szalejesz jak widzę:P
ja właśnie wstałam:) dziś mam dzień piękności bo na 18 idziemy do knajpy - zaprosiłam trochę znajomych na urodzinkowe piwo... a że mam czas to postanowiłam porobić sobie peelingi, maseczki, hennę i inne cuda.....:D

zacznę jednak od kawki!

Wiecie co szkoda tylko, ze marnuje sie publiczne pieniadze na cpunow i pijakow, ktorym funduje sie latami terapie (nie mam nic do tego aby im nie pomagac, ale uwazam ze po jednej dwu terapiach wiadomo kto chce wyjsc z tego gow.. a kto nie, a mimo to leczy sie ich na sile), a kobiety po stratach wlasciwie pozostawia sie same sobie i unika tematu, jakby go nie bylo... Smutne to bardzo i jakie "humanitarme"... a co z matkami, ktore musza podjac najtrudniejsza decyzje w zyciu i zakonczyc ciaze wczesniej z powodow wad itd.kto im pomoze?? Wiecie co, nie podoba mi sie ten chory system.

To u nie do końca masz rację... jest pełno ośrodków terapeutycznych na NFZ do których można się bez problemu zapisać i chodzić za darmo jeśli tylko tego chcesz i masz ubezpieczenie. Więc pomoc dla takich kobiet jest wystarczy tylko poszukać.

A co do tematu pijaków itp. to na ich leczenie pieniądze są z akcyzy na alkohol... więc tak ogólnie rzecz biorąc sami sobie "zapłacili" za te terapie i pomoc. - to nie są nasze publiczne pieniądze.... - Poza tym w większości oni również sami szukali pomocy bo nikt ich tam nie wsadza od tak (wyjątkiem są ci których rodzina podała sądownie na przymusowe leczenie) nie wiem jak się ma sprawa z narkomanami ale znając mechanizmy uzależnień widzę że nie masz pojęcia o czym piszesz... ludzie czasem muszą 10 razy próbować się podnieść żeby za którymś razem móc wyjść... a na tym właśnie polega uzależnienie, zeby to było na zasadzie chce więc rzucam, nie pije, nie biore to problem uzależnień nie byłby taki nagłośniony...

Skad to wiem? Siedzę od paru ładnych lat w tym temacie bo mam dwie osoby w rodzinie uzależnione od alkoholu a sama jestem DDA (dorosłe dziecko alkoholika)

Martocha to strasznie co piszesz... ja kiedyś z kolei słyszałam ze 50 procent ciąż jest poranianych przed terminem @.... dlatego zawsze uczulam ze jak test to tylko po terminie... to są mikro poronienia o których lepiej nie wiedziec bo można oszaleć... :-(

Ja straciłam moją fasolkę w 7 tygodniu ciąży...

reklama
hej dziewczyny...
ależ miałam tydzień - strasznie bogaty... miły ale czasu na komputer nie było :)
ale dziś już jestem...
co do płci... czytałam ostatnio w gazecie "dziecko od poczatku" (polecam fajne wydawnictwo - 4 cześci odrębne dla każdej grupy wiekowej) że naukowcy ze Stanów zrobili eksperyment i wg. nich o płci dziecka może świadczyć ułożenie łożyska w macicy - jak z prawej strony to chłopak jak z lewej to dziewczynka... ponoć wyszło im 97% trafności :)

a grę o tron czytam... jestem na drugiej części... jeśli ktoś woli czytać niż oglądać (bywają jeszcze tacy???) to polecam!
a ogladać lubię dobre kryminalne seriale...
i wiecie... coś temperatura mi wysoka się ostała... każdego dnia rano budzę się mierzę i sprawdzam... i ku zaskoczeniu wciąż wysoko... nieśmiało zaczynam się cieszyć choć popłakuję z byle powodu (a to ze wzruszenia bo mąż koleżanki ma świetne wyniki po ciężkiej chorobie, a to kwiaty na urodziny od Mężczyzny nie takie, a to poczytałam o czymś co mnie zasmuciło..., ale test zrobię w imieniny... a nuż będzie prezent :) a jeśli spadnie to też ok...
miłego weekendu!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry