Witajcie kochane. Ja sobie zrobiłam wczoraj wolne od pracy i od komputera, pojechałam sobie od rana do mamy i zrobiłyśmy razem leczo - no i jak to u mamy, tyle jedzenia się najadłam że po tym jednym dniu miałam zaraz 1kg więcej
Myszko widzę że męczy Cię wykres i granica temperatur ;-)
Zostaw sobie tak jak jest (jak nie wiesz jak to niech będzie tak) czyli na 16dc, ale próbując zinterpretować, rozważaj zawsze dwie możliwości - że owu 16dc lub 13dc. W wykresach wszystko jest "orientacyjne" i dokładnie nie da się określić co do godziny. Zakładając, że owu była 16dc, @ powinna przyjść ok 31dc. Zakładając, że owu była 13dc, @ powinna przyjść ok 28dc. Możesz też sprawdzić poprzednie cykle i zobaczyć sobie ilo-dniowe cykle zazwyczaj miałaś. Tak jak już pisałam wcześniej, czy owu była 13 czy 16, jak masz być berkiem to i tak będziesz ;-) więc trzymam kciukasy za ten cykl. A co do "skoków" w pierwszej fazie, mogą być one spowodowane różnymi, bardzo drobnymi szczegółami z naszego życia - przykładowo - biegałaś kilka dni, więc jeżeli miałaś tak, że jeden dzień biegałaś, to po nim następnego ranka mogłaś mieć nieco wyższą tempkę, a jak drugi dzień nie biegałaś, to następny dzień mogła być niższa. To jest tylko przykład - jak łatwo zaburzyć tempkę i spowodować zygzaki. Pamiętam, że Twoje tempki w pierwszej fazie cyklu były bardzo niskie w poprzednich cyklach (śmiałaś się że zamieniasz się węża), więc obstawiałabym za normalną temperaturę przed owu 36,1, wtedy jako dzień owu uznałabym 13dc, bo od tego dnia temperatura powoli sukcesywnie rośnie i nie spada. Udało mi się podejrzeć Twój wykres teraz kwietniowo-majowy, zobacz tam - po owu, pierwsze trzy dni temperaturki są na poziomie 36,3.
Nanulika u Ciebie dzisiejszy skok może być wynikiem tego że jesteś już po owu, albo też może być efektem 2 piwek wypitych wczoraj - wiem że są słabe i prawie jak oranżadki, ale ja w dniach po alkoholu wcale nie mierzyłam tempki, nawet gdy mało wypiłam, bo potem przez te "skoki" trudniej mi było interpretować. Następne dni pokażą co jest grane ;-)
Trzymajcie się kobietki, ja idę się wylegiwać - czas lenia w moim wydaniu nadal trwa !!