reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Kinguś - super, że robisz wszystkie zakupy wcześniej. Ja tez taka jestem lubię mieć wszystko zaplanowane i załatwoine wcześniej, nie lubię załatwiać wszystkiego na ostatnią chwilę...
a co do naszego wyjazdu, to mój suweczek mi podpowiada, że już tylko 9 dni...a potem...Słoneczny Brzeg:-)​

Wikulaa-ale fajnie masz z tym urlopem...pewnie juz odliczasz godzinki....a my wlasnie ostatnimi dniami probujemy cos ustalic z mezem w kwestii wakacji (bo powinien juz zaklepac urlop w pracy), ale przez to moje kolano nijak nie mozna zaplanowac i przewidziec co sie wydarzy:wściekła/y: i pewnie skonczy sie na tym, ze sie nigdzie nie wybierzemy.....nie-co ja gadam...musimy gdzies pojechac...musi sie udac:-)
Kiedy jedziecie, dokąd ?

a...juz doczytalam...fajnie:-) i pogoda gwarantowana!

Bigos (z opakowania przyprawy Kamis "do bigosu i potraw z kapusty")

1.2kg kiszonej kapusty, 300g wolowiny, 300g wieprzowiny (ja uzywam boczus), 200g kielbasy, 1 cebyla,3 lyzki powidel sliwkowy(dzem domowej roboty) lub 10 susonych sliwek, sol, piprz, przyprawa KAMIS (1 lyzka), 2 liscie laurowe, 5 ziarek Ziela angielskiego, 5 ziarek pieprzu czarnego.
Mieso podsmazyc razem z cebula, oddzielnie robimy kapuste z przyprawami, ziolami i powidlami(ja robie przez 20 min. w szybkowaze) Gdy kapusta juz miekkawa dodajamy mieso i gotujemy przez 20-30min. Mozna dodac zasmake na zageszczenie sosiku.

Smacznego
ja wole pomidory - koncentrat zamiast sliwek:-):-):-)
:no: nigdy na to nie pozwolimy, a jak cos to sie zalogujesz pod innym nikiem :-D
dokladnie tak....
Dziewcznki spadam na wizyte. Do wieczorka PA
dawaj szybko znac...jak bedzie po...
Loree mój szczypior waży 14 kg a tylko 3 miesiące jest starsza(o ile dobrze pamietam,że Twoja królewna z listopada)
no to moj ma 4,5 lat i wazy cale 19 kg...tez szypior
No to mamy dwa szczypiory! Tak, mój szczypior jest z listopada!

Uciekam dziewczynki, bo spac muszę!;-)

chyba poprzednio sie zlalam z reszta wpisu, wiec wybaczcie ale raz jeszcze:

MA KTOS SZYBKI PRZEPIS NA SERNIK???
MAM SER BIALY I WIELKA OCHOTĘ NA CIASTO...:-)
I KULAWĄ NOGĘ, WIEC MA BYĆ w miarę SZYBKI....:confused::-p
ja mam taki
kilo sera - zmielonego
8 jajek
125g-150g margaryny badz masla
1-2 szkl cukru - zalezy jaki ser
3-4 ugotowane ziemniaki - przetarte przez sitko lub praske...
2 lyzki maki pszennej
2 lyzki maki ziemniaczanej
bakalie i zapach
no i cukier, maslo, zoltka utrzec
dodac ser - dobrze miksowac w robocie kuchennym najlepiej - na gladko i potem dodac reszte rzeczy...no i delikatnie na koniec wymieszac z piana z bialek...
180st na 60-80 min w piekarniku....

Wikulaa-ale fajnie masz z tym urlopem...pewnie juz odliczasz godzinki....a my wlasnie ostatnimi dniami probujemy cos ustalic z mezem w kwestii wakacji (bo powinien juz zaklepac urlop w pracy), ale przez to moje kolano nijak nie mozna zaplanowac i przewidziec co sie wydarzy:wściekła/y: i pewnie skonczy sie na tym, ze sie nigdzie nie wybierzemy.....nie-co ja gadam...musimy gdzies pojechac...musi sie udac:-)
Kiedy jedziecie, dokąd ?

a...juz doczytalam...fajnie:-) i pogoda gwarantowana!
Kropeczko pewnie, że musicie gdzieś pojechać, bo w domu nigy do końca sie nie odpocznie, możecie przecież udać się w takie miejsce, gdzie nie trzeba wiele chodzić, zwiedzac, ale tylko na plaży leżeć...
My lecimy do bułgarii, na Słoneczny Brzeg na 2 tygodnie. Nie byliśmy jeszcze w Bułgarii, ale od znajomych słyszałam, że jest pieknie i naprawdę wszyscy mi polecli. Ja się bardzo cieszę na ten wyjazd. jedziemy my(ja+mąż) i te moje bliźniaczki z rodzicami oczywiście. Także na pewno nie będziemy się nudzić. Na pewno nie będziemy tylko leżeć na plaży i się opalac, ale też planujemy troszeczkę zwiedzania:-) Więcej już się nie chwalę...:sorry2:

LANY SERNIK

Ciasto:

• 25 dkg mąki
  • 10 dkg cukru
  • 10 dkg margaryny
  • 3 łyżki śmietany
  • 1/2 paczki proszku do pieczenia
Ser:

• 1kg sera
  • 1i 1/2 szkl cukru
  • 2 całe jaja + 4 żółtka
  • 2 budynie smietankowe
  • 2 cukry waniliowe
  • 3 szkl mleka
  • 1/2 szkl oleju
WYKONANIE

• Margaryne utrzeć z cukrem, dodac śmietanę oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobic ciasto.Dać na blachę.
  • Składniki na ser razem zmiksować i wylac na ciasto( UWAGA BEDZIE BARDZO RZADKIE)
  • wstawić do piekarnika i piec ok 45-50 min.
  • Wkłada się ciasto do piekarnika nagrzanego do 150 stopni Celcjusza a potem zwieksza sie do 180 stopni
  • z 4 białek i 4 dużych łyżek cukru ubic pianę
  • wyłożyc ją na ciasto na ostatnie 10-15 min pieczenia

Ostatnia edycja:
Kinguś-widze zakupy na calego....:-)
super! wszystko wazne i potrzebne...a jak sie czujesz? jestes nadal na L4 tak? Czy myslisz zeby byc juz do rozwiazania na zwolnieniu?
Tak jestem na L4 i pewnie już zostanę w pracy mi puchną nogi ;-)

Kinguś - super, że robisz wszystkie zakupy wcześniej.
Zakupy pomału robimy ale i tak jeszcze sporo zostało.
No to już niedługo jedziecie:-D
My w tym roku odpuszczamy morze i na mazury może wyskoczymy:tak:

Pyziorki mówisz? :-D
A nózki jak patyczki - chudzielec ledwo 13 kg waży. I to jak zje dużo:-)
A jak wracam z pracy to juz w drzwiach słyszę " mamunia a masz jajo???":-D (jajko- niespodzianka). Ale uwielbiam te jej teksty. Ostatnio jak mój M wrócił z pracy, to ja leżałam na łóżku i ogladałam tv. On zapytał co robię a moja córa do niego "Tatusiu, twoja żona odpoczywa! ":-D

mój waży 12.6 kg ale mierzy 85 cm :tak:a teksty twoja córcia hehe superaśne ma:-D

BADAICKA słodka córcia:-)

reklama
hejka,ktoras z Was pamieta o ktorej Martyna miala miec betke..bo cos mi sie zdaje ze jakos o tej porze!

Do góry