reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

;-)i sie wyjasnilo;-)
a co z sasiadka??? zyje jeszcze????

Sasiadka poki co siedzi cicho :-D:-):-D Oby jak najdluzej, bo teraz jestem niebezpieczna :szok:

Dziewczynki, zostawiam Was z ciekawa lektura. Wypisane sa tu najpopularniejsze powody problemow z plodnoscia u kobiet. Latwo mozne wysnuc wniosek, ze kobieca plodnosc jest nieslychanie delikatna i podatna na negatywne czynniki zewnetrzne ale rowniez mozna zobaczyc pod jakim katem najlepiej sie jest przebadac, kiedy starania nie wychodza :-(

Niepłodność żeńska - Novomedica

Uciekam na kolacyje

reklama
Straszne - poszłam na chwilkę do kuchni - M zrobić obiad - a raczej obiadokolację bo przyjdzie głodny z pracy a tu tyle znowu do czytania:szok:
Cos piłyście, czy coś jadłyście dzisiaj dziwnego:-p:szok::szok::szok:

No nie wiem, ale bardziej by mnie to martwiło, gdybym przed tabsami miała "normalne" a dopiero teraz takie długie, no ale przedtem też nie miały książkowych 28 dni...
...
ja też różne cykle miałam i nigdy 28 dni :tak::eek:
Ty sobie musisz obiecac a nie nie...Bernadko-zdecyduj!!! Tradzik leczysz czy maluszka robisz......jedno z dwoch:-p
ok nie zaprzątam już wiecej głowy moimi dylematami nikomu

właśnie byłam u sasiada coś załatwić i zostałam skomentowana ze sie rozrastam w szeż tak ze już niedługo moi M kanapy nie będzie potrzebował bo sie na mnie wystarczy położyć :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tak wiec dylematy rozwiazane zaczynam sie odchudzać i to juz w tej chwili i o niczym innym nie myśle :tak:

Zalezy czy sie staraliscie juz na powaznie o bobaska czy dopiero teraz zaczynacie??? Ile macie lat?
To w kwestii maluszka.
A biorac pod uwage dlugosc cyklu...to 28 dni zdarza sie chyba dosc rzadko-takie ksiazkowe to jest, ale 14 dni fazy lutealnej...i w tym cay szkopul...by wiedziec kiedy jest woulacja. Czy dluzszy czy krotszy cykl faza lutealna powinna byc 12-16 dni, jak za krotka zle...jak za dluga tez nie dobrze...
Przy cyklach ponad 40 dni...ja nie mam pojecia kiedy mozesz miec owulacje....najlepeij wyznaczyc byloby to monitoringiem cyklu....a Ty badalas sie, prawda-tzn. robilas pomiat tep...itd...wiec chyba sie orientujesz??? czy testy owulacyjne to-tzn. skok tempki- potwierdzily???
Jesli tak to mozesz na razie monitoring odpuscic....
Ale i tak mysle ze przy wizycie powinnas pogadac z ginem o dlugosci cykli...co on bedzie o tym sadzil....?
Kropeczko, dopiero zaczynamy. Mamy 27 (ja - jeszcze nie skończone) i 28 lat.
Kiedyś już pisałam o tym, rok temu miałam dziwną sytuację, przy braniu tabletek zaczęłam krwawić (nie jakoś bardzo mocno, nie tak jak podczas @) na o ile dobrze pamiętam 3 dni przed końcem opakowania, czyli powiedzmy 5 dni przed spodziewanym okresem. Brałam już kilka lat więc wykluczyłam plamienia jakie zdarzają się przy początkach brania, a tym samym nie wiedziałam, co mogło być przyczyną, bo wcześniej mi się to nie zdarzyło. Szukając lekarza (do mojego nie mogłam pójść na gwałt) słyszałam tylko pytania, czy na pewno regularnie brałam tabletki; pierwsza reakcja mojej mamy to było "Nie martw się, po prostu jesteś w ciąży" (ona tak miała z drugą ciążą). Zrobiłam betę, wynik był bodajże poniżej 10 (gdzieś mam na pewno, ale teraz nie chce mi się szukać), o ile nie poniżej 5 nawet. Potem robili mi USG dopochwowe i nie wykazało żadnych nieprawidłowości. Wtedy przy krwawieniu lekarz kazał mi odpuścić te ostatnie tabletki z opakowania i nie brać dalej, dopóki nie będzie wyników badań. Wtedy miałam też morfologię jeszcze robioną. Wszystko było ok. Tak więc po miesiącu przerwy wróciłam do tabletek, nie wiedząc czemu krwawiłam. Po 2 opakowaniach jednak odstawiłam znów, tym razem na stałe, bo postanowiliśmy się wkrótce zacząć starać, więc chciałam się oczyścić po tych kilku latach brania hormonów.
Co do długości, z fazą lutealną jest chyba wszystko ok, w tych cyklach co mierzyłam temp. wychodziło mi 13 i 14 dni, więc w normie. Testów owulacyjnych nigdy nie robiłam, szyjki też jakoś nie udało mi się regularnie badać, tylko temp., no i śluz, wpisuję to na fertilityfriend i to cała moja obserwacja. Z dotychczas obserwowanych cykli to miałam owulację po kolei w: 25, 23, 27 dniu. No a dziś 29 dzień i tempka nie wskazuje, że coś było. Chyba, że ten cykl bezowulacyjny... co mnie chyba wcale nie pociesza.

ja też różne cykle miałam i nigdy 28 dni :tak::eek:

ok nie zaprzątam już wiecej głowy moimi dylematami nikomu

właśnie byłam u sasiada coś załatwić i zostałam skomentowana ze sie rozrastam w szeż tak ze już niedługo moi M kanapy nie będzie potrzebował bo sie na mnie wystarczy położyć :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tak wiec dylematy rozwiazane zaczynam sie odchudzać i to juz w tej chwili i o niczym innym nie myśle :tak:

Bernadko-nie zaprzatasz nam glowy...boziu droga co Ty mowisz!!! :no:
ja napisalam tylko ze masz sobie obiecac a nie mnie, w sensie takim, ze sie sama zastanowisz czego pragniesz, na czym bardziej Ci zalezy teraz...na leczniu buzi czy na starankach....a nie ze masz sobie obiecac a nie mnie, bo mnie to nie obchodzi!!!! przeciez mnie obchodzi!!!

A co do sasiadow-co ty masz za sasiadow????? Trzeba bylo im cos odpyskowac!!! ja bym tak zrobila!!!!!

No teraz to sie wkurzylam na dziadow jednych!!!!!:wściekła/y::angry::wściekła/y:

to żeś mnie przeżuciła na stronę początkową forum :laugh2:
Marzenixxx-strona 3508 miala to byc;-)tam znajdziesz o czym mowie - ode mnie do Ciebie:-)

reklama
Olu PM napisz proszę jak tam wizyta u gina co Ci powiedział?? udało Ci się dostać to co chciałaś??
a i dawaj nam tu fotkę z nowym kolorkiem na włoskach!!!

Do góry