reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

.... bo przy pierwszej ciąży miałam 20 kg na plusie:szok::szok::szok:
.
Kropeczko ....Wiesz, człowiek czasem z nerwów i zmęczenia sam sobie problemy stwarza. Nie twierdzę,że tak jest u Ciebie, ale ostatnio faktycznie masz dużo stresów. Moze powinnaś trochę odpocząć, wyluzować? Nie możecie gdzieś wyskoczyc choćby na weekend ? Przyroda, drzewa, pozytywne fluidy???:-):-):-)

Loree-mam pytanie-jak ty TO zrobilas???:-D:laugh2::rofl2::-p...zartuje..;-) moja znajoma miala 24 na plusie, szybko zgubila po porodzie...a moja mama jak byla w ciazy z moim bratem to przytyla...nie pamietam dokladnie, ale bardzo duzo-jak zadzwonie to spytalm...w kazdym razie ...jak słoń wyglądala...:rofl2: W ciazy ze mna przytyla jakos normalnie i jak mnie urodzila to wazyla zaledwie 45:-)))...chudzinka sie zrobila...a po 3 latach ...wow:szok:

A co do czytania itd...ja sie nie nakrecam kochanie, naprawde...wiem jak sie rzeczy maja z grubsza, wiem ze z noga nie jest dobrze, wiem ze czeka mnie dlugie leczenie i pewnie klopot juz do konca zycia jakis bedzie z tym kolanem...ale wiem, ze na to sie nie umiera i ze moge z tym zyc...kwestia tylko tego, ze jak na razie to nie moge zyc normalnie...ale wiem, ze to minie...bedzie dobrze...kiedys...

A na weekend-nie uwierzysz-na jutro maz zaplanowal wolne, mielismy plan pojechac na 3 dni do Kornwalii...ale kolano znowu sie odezwalo z podwojna sila i niestety...ale nie damy rady...ja nie wysiedze w samochodzie z takim bolem i opuchlizna...wiec M odwolal wolne a na weekend do Kornwalii pojedziemy moze w sierpniu....moze....jak znowu cos nie wyskoczy.

Ok juz nie marudze bo az mi glupio.

reklama
Wiem,że ziemia to najlepsza inwestycja, dlatego waham się czy ją sprzedac. Zwłaszcza,że po zmianie przepisów będzie realna szansa na budowę, bo do tej pory szanse były marne. Wiem,że tam na górze jest wąsko i jakby odjąć te przepisowe 7 metrów to może zostałyby ze 3 na dom:-D:-D:-D. Są różna projekty domów i po zmianie przepisów może udałoby się znaleźć jakiś fajny. To tak na przyszłość plany.
Ale wiedziałam,że coś się szykuje bo ostatnio ci ludzie co chcą kupic ten kawałek działki, zaczęli nas mocno naciskac. Widzę,że im zalezy.
Andzia a jak jest u Ciebie? Pisałaś,że działka mała. Bedziesz miała w granicy działki po rozbudowie czy zachowujesz jakies odległości?

Uciekam znowu, bo moja córcia powiedziała,że chce spać:szok:
To ja zrobię w tym czasie wegetariańskie cannelloni.Znalazłam jakiś przepis w necie.

Dzięki Kropeczko. Ja akurat nie jem niczego co tam napisałaś. Czasem brokuły...:baffled::baffled::baffled:

Bardzo dziękuję! Własnie o to mi chodzi.
Pytam bo.....
Działka na której stoi mój dom jest wąska ale ma 250 metrów długości:szok::szok::szok:. Na górze sie zwęża, ale nie wiem ile tam ma metrów. Nigdy tam nie chodzimy nawet, bo to ulicę wyżej:-D:-D:-D. My mamy ogrodzony tylko kawałek koło domu, czyli jakies 1000 m a reszta sobie czeka na ogrodzenie. Gdybym teraz podzieliła tą działkę na pół to mogłabym kawałek od góry sprzedać. Jest taka możliwość, bo na samej górze jest droga i można się budować. My nawet mamy chętnych, którym na tej działce zalezy. Tak więc trochę kasy wpadnie. Ale zastanawiam się czy ją sprzedawać, bo od dłuższego czasu słyszę o zmianie przepisów budowlanych. Dziś na onecie czytałam,że jeśli działka budowlana ma szerokości mniej niż 16 m to można budowac się zachowując odległość 1,5 metra z jednej i 1,5 metra z drugiej strony domu.
To duża różnica, bo wczesniej było 3 i 4 metry. I tak sobie myslę czy na takiej działce można wybudowac sobie jakąś fajną chałupkę i zamiast ją sprzedawac to może kiedys sama tam się wybuduję?
Dlatego pytam o te wymiary, bo nie chcę jakiegoś bardzo wąskiego domu.
Kropeczko ja pytałam o anemie, ale póki co nie jest źle. Norma jest 11 a ja mam 10,8. Łykam juz feminatal i żelazo, więc powinno byc ok. A Ty biedactwo może skocz do innego lekarza ?
a no widzisz powiem ci szczerze ze nie sprzedawalabym teraz na twoim miejscu bo ziemia w szczegolnosci budowlana to teraz najlepszy majatek! a jak myslicie o budowie to tym bardziej :sorry: a jakiej w koncu jest szerokosci ta dzialka? ja mam tez dzialke jak pociag i mam na niej blizniak :-D teraz sa takie technologie ze super domki sie buduje na naprawde kiepskich dzialkach w sesie ukladu :sorry:
a pro po anemii
nie wiem czy w ciazy mozna czy nie ale zelazo z pokrzywy najlepiej sie przyswaja :tak: wiec jakis sok czy napar z pokrzywy powinien pomoc w takim malym obnirzeniu :sorry:

nie mam weny ani sily na obiad, snuje sie po domu, przez ta pogode tak mi slabo ze mam wrazenie ze sie wyloze jak dluga jak gdzie sie przemieszczam....Dzis zatem tylko makaron z mieskiem i sosem slodko-kwasnym....ale ze mnie gospodyni:sorry::confused2:a tak lubie gotowac, ale stac w tych garach w tym prawie 9 mc to mi cos juz ciezko....hmmm dobra tlumacze sie sama przed soba :eek::crazy: a zaraz przeczytam ze sie rozleniwilam przez 9 mc :-p:-p:-p

Przyroda, drzewa, pozytywne fluidy???:-):-):-)

Loree-ja sie wyprowadzilam juz z samego Londynu, gdzie byl ruch, szum i wariatkowo i teraz mieszkam w Kingston-mam piekną przyrodę wszedzie dookola, piękny park 3 minuty od domu z dzikimi jeleniami itd.......na brak spokoju i przyrody nie narzekam...raczej chodzi o mojego wewnetrzego nerwa....nie o otoczenie...
Dzięki***
A dla Was fotki z parku:

Załączniki

• RICHMOND PARK-KINGSTON (1).jpg
    RICHMOND PARK-KINGSTON (1).jpg
    41,7 KB · Wyświetleń: 39
  • RICHMOND PARK-VI 2007.jpg
    RICHMOND PARK-VI 2007.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 37
  • RICHMOND PARK-KINGSTON (7).jpg
    RICHMOND PARK-KINGSTON (7).jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 37
Co tam wyczytałaś?

Chyba mialas racje, kombinacja moich lekow, stresu i leku...w tym na szczelinke pisze ze bierze sie max 7 dni (ja go dostalam na 4 tygodnie-konska dawka by uchronic mnie przed operacja) i juz 4 tyg minely jak biore...pewnie bylo za dlugo, pisze ze moge czuc sie niedobrze, ze moge miec wymioty, zawroty glowy, ze moge sie czuc glodna (nie czuje sie...ale mnie muli i ssie) i ze mog byc nerwowa....i jestem:-( i moge miec klopoty z koncentracja...to wszystko biorac lek 7 dni...ja biore 4 tydzien jakos teraz....
oprocz tego mam tez leki na noge i witaminy (tran, magnez, b6) i do stos. zewnetrznego antybiotyk na cere.....ale juz nie czytam bo zwariuje.....

normalnie mam mega wqrwienie!!!! ... pierniczyc to UK!!!!!!!!

Sandrahaha-jak pierniczyc jak ja takie ladne widoki pokazuje, no ja???
Kochanie-powinnas zamiast sie stresowac isc od razu do GP i nakazac mu, ze ma dac ci termin na juz!!!!! bo to sa smiechy na sali, musialo byc jakies niedopatrzenie ale to nie z twojej winy bylo i Ty nie mozesz ponosic konsekwencji tylko oni. idx do GP ktory cie kierowal-zaraz idz, nie umawiaj sie-postaw sprawe jasno, musisz byc konkretna...sila wiele zdzialasz...postrasz ich ze ich naskarzysz, ze poslesz sprawy dalej, ze czujesz sie dyskryminowana ze wzgledu na obywatelswto-to tu dobrze dziala...bo wiesz-maja zakaz dyskryminacji-i niech znajda Ci ternmin na juz...na przyszly tydzien...powiedz GP ze nie wyjdziesz od niego jak tego ci nie zalatwi.
masz nadal ta kartke z terminem????

Dzięki Kropeczko. Ja akurat nie jem niczego co tam napisałaś. Czasem brokuły...:baffled::baffled::baffled:
No tak bo ty farby wachasz przeciez:-(((((
Loree-odsylam Cie na zakupy!!!! wszystko jest smaczne, morele...orzechy....avocado....:-)

dziewczyny tak mnie wczoraj cos pogryzło po nogach ze am dzis takie duże 3 czerwone opuchnięte i twarde plamy co mnie bardzo pieka i spinaja myślałam ze jak to obłoże spirytusem salicynowym tomi sklęśnie ale nic nie pomogło a zawsze mi pomagało

reklama
....Dzis zatem tylko makaron z mieskiem i sosem slodko-kwasnym....ale ze mnie gospodynia tak lubie gotowac,​

jak dla mnie smacznie brzmi...Kroptusiu-co Ty gadasz, kto Ci tak napisze....niech sie odwazy!!!!:crazy: Ty jestes jak pszczolka...a i one tez czasem musza na chwilke odpoczac....;-)

Robiłam First Response. Jeszcze mi jeden w paczce został na wszelki wypadek.
Fingers crossed.

no to dobry...poczekaj 2 dni...ja oczywiscie trzymam kciuki by nie przyszla, by nie przyszla, by nie przyszla....;-)

to ja tez sie pochwale... kolo mnie jest park z bialymi jeleniami :tak::tak::tak:
]

no i Ty chcesz pieprzyc UK????.....zobacz sama jak ladnie:-)
Sandrahahaha - idz do GP ale juz !!! a nie siedz przed kompem...my Ci wynikow w Uk nie zalatwimy!!!!
jak pojdziesz tam z TZ i bedziesz stanowcza to zalatwisz jeszcze dzis wszystko!tzn. skierowanie na badanie next week...tylko powiedz im to, co Ci napisalam wczesniej....

dziewczyny tak mnie wczoraj cos pogryzło po nogach ze am dzis takie duże 3 czerwone opuchnięte i twarde plamy co mnie bardzo pieka i spinaja myślałam ze jak to obłoże spirytusem salicynowym tomi sklęśnie ale nic nie pomogło a zawsze mi pomagało

Bernadko-nie ma zartow, jak cie boli i jest duze do idz do przychodni!!! i nie wolno smarowac spirytusem...ani robic okladow!!!! To jakby ogien klasc na ogien!!!!
Moja mame 2 tyg temu ugryzl kleszcz, wyciagnela i czula sie dobrze.... a wczoraj byla na pogotowiu-ma bolerioze:szok:dostala antybiotyki, leki i masci....:szok:

Do góry