reklama

starania się - watpliwości..

No i widzimy wlasnie, ze nie masz zielonego pojecia na temat, nawet podstaw... Sorry ale jak dla mnie, to to jest bardzo smutne. Dziewczyno, ja Ci proponuje Ty sie nie kloc z kobitkami, ktore maja doswiadczenie + wiedze tylko zacznij troszke sluchac i wyciagac wnioski.
Po pierwsze cykl trwa od pierwszego dnia krwawienia (1 dzien @ =1 dzien cyklu) i ostatni dzien przed nastepnym krwawieniem jest ostatnim dniem starego cyklu. Owulacji raczej zaden program komputerowy Ci nie wyliczy ( i NIE przypada on ZAWSZE na srodek cyklu). Owulacja przypada na 14 dni przed nastepnym okresem i wg zrodel na ktorych sie opieram, jest to przyjeta wartosc stala. Czyli jak zaczyna Ci sie cykl, to raczej trudno przewidziec kiedy bedziesz miala owu przy nieregularnych cyklach. W ogole to nawet testy owulacyjne nie daja pewnosci na to, ze owulacja jest, byla lub bedzie ale nie chce mi sie tego teraz tlumaczyc. Owulacje moze stwierdzic na pewno TYLKO i WYLACZNIE monitoring cyklu (usg). Poza tym owulacja NIE TRWA kilka dni jak to sobie wyobrazasz, a kilka godzin...
Tak czy inaczej na Twoim miejscu poczytalabym troszke o tym + koniecznie zbadala przyczyne niereguralnych cykli + zaczela mierzyc tempke, obserwowacje sluzu, szyjki, zeby wreszcie poznac swoj organizm.
Mam nadzieje, ze wyjasnilam wszystko w miare prosto

Pozdro

Ja się nie kłócę !!!!!!!!

reklama
Witam

Witam wszystkie staraczki i zafosolkowane fajnie że jesteście
i mam nadzieje że sie do was wciągne ale przyznam że jesteście tak zżyte że raczej trudno bedzie, na wstepie powiem ze zaczełam dopiero sie starać, no miesiąc temu ,mam prawie 4 letniego synka no i pora na drugie serduszko Gorąco Pozdrawiam:-):-):-):-)

Czesc Olica 26

Kaprycha dziekuje za dobitnego posta bo ja sie produkuje a komus jednym uchem wpada drugim wypada..

Zbinio nie czytasz wszystkiego co sie do Ciebie pisze.. tyle sie naprodukowalam wczoraj i chyba tylko na marne lub tez dla osob ktore o tym wiedza i akurat przeczytają.. prosze Cie przeczytaj kilka stron wczesniej do teraz co ja pisalam i wyciagnij z tego wnioski

Czesc Olica 26

Kaprycha dziekuje za dobitnego posta bo ja sie produkuje a komus jednym uchem wpada drugim wypada..

Zbinio nie czytasz wszystkiego co sie do Ciebie pisze.. tyle sie naprodukowalam wczoraj i chyba tylko na marne lub tez dla osob ktore o tym wiedza i akurat przeczytają.. prosze Cie przeczytaj kilka stron wczesniej do teraz co ja pisalam i wyciagnij z tego wnioski

Waszym zdaniem nie znam sie na niczym i nie mam zielonego pojecia o niczym jednak to co ja sobie wyliczyłam to jednak poskutkowało właśnie zrobiłam test i zafasolkowałam!!! no ale pewnie waszym zdaniem i tak to jest niemozliwe!!!

Dziś nasza 4 rocznica, pono M ma dla mnie coś specjalnego
e z kochanicą, babsztyl rozpowiada jakies brednie za to że odżucił jej zaloty, na NK już odwiedzała go notorycznie co dwa, trzy dni, niby ma na dowód sms-y z jego telefonu do niej i tak gada w pracy a ja wiem, że to nie prawda bo widzę na wykazie w fakturze, że on do niej nie dzwoni i nie pisze babsztyl poczuł się wielce zraniony odrzuceniem i pogardą ale nie zdaje sobie sprawy, że te jej obsesyjne zachowanie może się skończyc w sądzie bo M długo nie wytrzyma tego zamieszania w poracy z powodu podupadłego nie mającego do siebie szacunku babska.

Waszym zdaniem nie znam sie na niczym i nie mam zielonego pojecia o niczym jednak to co ja sobie wyliczyłam to jednak poskutkowało właśnie zrobiłam test i zafasolkowałam!!! no ale pewnie waszym zdaniem i tak to jest niemozliwe!!!
A ty dalej swoje.. powiedz mi gdzie naukowo jest udowodnione owulacja 3 dniowa? podaj mi strone artykułu albo cokolwiek? poza tym testa mialas robic dopiero 20 wrzesnia to skad ten pospiech?
poza tym nie wnikam z Twoje zycie seksualne wiec skad mam wiedziec czy sie bzykałas w te 3 dni co Ci testy wychodzily czy nie?

ja pisze ze owulacja nastepuje po ostatnim tescie pozytywnym a nie przez 3 dni

A i jeszcze jedno z pierwszym zaszłam 3 dni po@ i jak to jest mozliwe??a no pewnie znowu sobie coś żle wyliczyłam!!!
jest to calkiem mozliwe przy nieredularnych cyklach raz jest owu w 11dc a raz w 22 wiec mozna.. nie mowie ze nie ale na 3 dniową owulacje sie nie zgodze..

Poza tym Gratulacje ze sie udało.. spokojnej ciazy
tylko nie pisz ze sie w tym czasie nie bzykalas bo nie uwierze w to..

A ty dalej swoje.. powiedz mi gdzie naukowo jest udowodnione owulacja 3 dniowa? podaj mi strone artykułu albo cokolwiek? poza tym testa mialas robic dopiero 20 wrzesnia to skad ten pospiech?
poza tym nie wnikam z Twoje zycie seksualne wiec skad mam wiedziec czy sie bzykałas w te 3 dni co Ci testy wychodzily czy nie?

jest to calkiem mozliwe przy nieredularnych cyklach raz jest owu w 11dc a raz w 22 wiec mozna.. nie mowie ze nie ale na 3 dniową owulacje sie nie zgodze..

Poza tym Gratulacje ze sie udało.. spokojnej ciazy
tylko nie pisz ze sie w tym czasie nie bzykalas bo nie uwierze w to..

Ze 3 dni to tak mi z testów wychodziło a owulacja to nie kilka godzin tylko 24-36 a logiczne że musiałam sie bzykac bo jak inaczej miała bym zajść Teraz to juz nie istotne udało sie i to się liczy a całej reszczeicie życzę szybkiego ZAFASOLKOWANIA POzdrawiam

Ze 3 dni to tak mi z testów wychodziło a owulacja to nie kilka godzin tylko 24-36 a logiczne że musiałam sie bzykac bo jak inaczej miała bym zajść Teraz to juz nie istotne udało sie i to się liczy a całej reszczeicie życzę szybkiego ZAFASOLKOWANIA POzdrawiam

nic innego mi nie pozostaje jak powtarzac sie w nieskonczonosc.. az zakumasz..

Faza owulacyjna trwa 24-36h ale nie sama owulacja

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry