reklama

starania się - watpliwości..

No mam taka nadzieje puki co nie mierzę temp i nie oczekuje na dni płodne po prostu pracujemy :-Djesli po 6miesiacach nic to sie wtedy zastanowię co dalej i zacznę sie was radzić o to wszystko o czym tu piszecie nigdy nie mam tego samego dnia @ zawsze się wacha nawet o 20 dni ale czy to świadczy że jestem nie regularna to niewiem no ale narazie o tym nie myśle jedynie co robir to biorę Folik o i o to sie zapytam co powinnam jeszcze brać jakieś witaminy ?? no wkońcu pierwszy raz planuje synek to była niespodzianka:-):-)

Skoro masz różnice 20 dniowe to raczej masz nieregulanie @:-p
Na początek folik wystarczy. Ale skoro chcesz się przygotować dobrze do ciąży to idź do lekarza, zrób cytologię i poproś o skierowanie na najważniejsze badania. I to chyba tyle skoro na takim luzie podchodzisz do tematu.

reklama
Witam się wieczornie troszkem zmęczona więc wybaczcie byt długo z Wami nie posiedze :-(

Andzia ja się nie martwie, że przyszła @ bo ja o tym wiedziałam ;-)więc podeszłam do tego spokojnie, szczególnie, że na 99% byłam pewna, że owulki w tym cyklu nie było;-)

Eve no nareszcie sie pojawiłaś :-) trzymam kciukole za ten cykl;-)

Zbinio - GRATULACJE, ale myślę, że Loree ma racje. Nie za wczesnie na pozytywny test?? No nie wiem ja sie w sumie na tym nie znam ..., ale jak dla mnie to nie jest normalna sytuacja. A pewnie tekst wydaje mi sie, że był poniżej pasa zleksza ... ale jak kto woli. Widocznie ja se tez zle wyliczam skoro w ciazy nie jestem:tak:

Nektarynka myślę, że szkoda sie produkować ja juz koncze, bo ileż można :-)

Hejka, słuchajcie mam pytanie o czulość testó ciązowych. Bo na oim pisze że dolna granica wykrywalności to 25mlU hCG/ml a zakres wykrywalności to 20 mlU hCG/ml - 600 IU hCG/ml.
W necie znalazłam:
- czułość jest mniejsza od 500 IU/l - wyniku dodatniego (czyli wykazania hCG) można się spodziewać 10 dni po zapłodnieniu (czyli u kobiety mającej regularne 28 dniowe cykle, licząc że do zapłodnienia doszło w momencie owulacji czyli 14 dnia cyklu, test będzie dodatni od 24 dnia cyklu, czyli 4 dni przed spodziewaną miesiączką)
- czułość 500-800 IU/l - wynik dodatni 14 dni od momentu zapłodnienia (czyli analogicznie wyniku dodatniego można się spodziewać w momencie spodziewanej miesiączki)
- czułość powyżej 800 IU/l wynik dodatni występuje po 3 tygodniach, a więc 7 dni po planowanej miesiączce[1].

To w przypadku mojego testu te 600 IU hCG/ml to mi się zgadza, ale co to za czułość 25mlU hCG/ml - czy to jest inaczej 250 IU hCG/ml ?? jest szansa że ten test wykryje ciąże na 3 dni przed okresem??

Hejka, słuchajcie mam pytanie o czulość testó ciązowych. Bo na oim pisze że dolna granica wykrywalności to 25mlU hCG/ml a zakres wykrywalności to 20 mlU hCG/ml - 600 IU hCG/ml.
W necie znalazłam:
- czułość jest mniejsza od 500 IU/l - wyniku dodatniego (czyli wykazania hCG) można się spodziewać 10 dni po zapłodnieniu (czyli u kobiety mającej regularne 28 dniowe cykle, licząc że do zapłodnienia doszło w momencie owulacji czyli 14 dnia cyklu, test będzie dodatni od 24 dnia cyklu, czyli 4 dni przed spodziewaną miesiączką)
- czułość 500-800 IU/l - wynik dodatni 14 dni od momentu zapłodnienia (czyli analogicznie wyniku dodatniego można się spodziewać w momencie spodziewanej miesiączki)
- czułość powyżej 800 IU/l wynik dodatni występuje po 3 tygodniach, a więc 7 dni po planowanej miesiączce[1].

To w przypadku mojego testu te 600 IU hCG/ml to mi się zgadza, ale co to za czułość 25mlU hCG/ml - czy to jest inaczej 250 IU hCG/ml ?? jest szansa że ten test wykryje ciąże na 3 dni przed okresem??
Proponuję testy o czułości 10. Mi wykrył ciążę 2 dni przed terminem @. Tylko z góry zaznaczam, że te 2 dni były strasznie stresujące i czasem lepiej zaczekać do dnia spodziewanej @..

czyli w dniu spodziewanej @ mozna test uznac za pewny - przynajmniej na tescie pisze ze pewnosc jest 99%, jejku ja jeszcze 4 dni, choc testowac bardzo bym chciala 9.09 - to moja 3 rocznica slubu. Ale nie wiem czy sie uda bo piesi mam juz nie obrzmiale temperatura sie dziwnie waha od poniedzialku w dol i w gore, i jakis sluz gesty i brazowy sie pojawil :/ czyli jak zwykle przed okr :-(

czyli w dniu spodziewanej @ mozna test uznac za pewny - przynajmniej na tescie pisze ze pewnosc jest 99%, jejku ja jeszcze 4 dni, choc testowac bardzo bym chciala 9.09 - to moja 3 rocznica slubu. Ale nie wiem czy sie uda bo piesi mam juz nie obrzmiale temperatura sie dziwnie waha od poniedzialku w dol i w gore, i jakis sluz gesty i brazowy sie pojawil :/ czyli jak zwykle przed okr :-(
Uu to niedobrze. Ten śluz to raczej na @. Tak czy siak warto jeszcze zaczekać i nie osądzać z góry. Mi 2 dni przed terminem @ wyszedł test czułości 10 pozytywny, ale to była blada kreska. Ale jak pewnie wiesz i blada kreska grubości kontrolnej = ciąża. Trzymam kciuki!

również 3mam kciuki mimo wątpliwości:happy:
pozdrawiam

reklama
Zazwyczaj udaje się w najmniej spodziewanym momencie. Wiem to po sobie. Jak chciałam zajść w ciążę tak bardzo to miałam wszystkie objawy a jak zaszłam w czasie dla mnie skreślonym to nie miałam zbytnio objawów. Jedynie sutki bolały i macica bolała strasznie.. jak na @.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry