reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

A jak długo sie staracie, że już na drożność chce Cie wysyłać?

Bo jeżeli krótko no mój mówi, że nie chce kobiet narazać na to badanie!!

Najpierw chce zrobić wszystkie możliwe, mniej inwazyjne i jeżeli wszystko będzie ok. i itak nie wyjdzie to dopiero wtedy!
My już się staramy ponad pół roku właściwie... Rozmawiałam z jedną panią ginekolog (ta, która mnie leczy badaniem drożności jeszcze mnie nie straszyła) i powiedziała, że jak nie będzie mi dalej wychodzić, to powinnam zrobić to badanie... Ale może najpierw rzeczywiście zbadają mi śluz (czy nie jest wrogi plemnikom męża). Swoją drogą w tym miesiącu to tylko przez kilka godzin miałam porządny płodny śluz, a tak poza tym to cienko... albo lekkie nawilżenie albo zupełnie sucho :crazy: A tempek w ogóle nie mam ochoty mierzyć w tym miesiącu. W następnym zrobię szczegółowe pomiary i zobaczę, czy po Bromergonie jest poprawa :tak:

reklama
My już się staramy ponad pół roku właściwie... Rozmawiałam z jedną panią ginekolog (ta, która mnie leczy badaniem drożności jeszcze mnie nie straszyła) i powiedziała, że jak nie będzie mi dalej wychodzić, to powinnam zrobić to badanie... Ale może najpierw rzeczywiście zbadają mi śluz (czy nie jest wrogi plemnikom męża). Swoją drogą w tym miesiącu to tylko przez kilka godzin miałam porządny płodny śluz, a tak poza tym to cienko... albo lekkie nawilżenie albo zupełnie sucho :crazy: A tempek w ogóle nie mam ochoty mierzyć w tym miesiącu. W następnym zrobię szczegółowe pomiary i zobaczę, czy po Bromergonie jest poprawa :tak:

Spokojnie, jeżeli nie juesteś dobrze po 30 to warto poczekać do 12 cykli i dopiero wtedy, bo badanie jest nieprzyjemne!

reklama
Oj tak:tak:
Ale swoja droga sie zastanawialam czy bede rodzic silami czy przez CC, obie wersje kiepsko widze

Nawet nie myśl o cesarce- to tak na prawdę samo zło- jesteśmy tak stworzone by tak rodzić i tyle (nie mowie o sytuacjach podbramkowych)

Po cesarce dochodzisz do siebie jakieś 3 dni by wstać, po porodzie naturalnym ja wstałam od razu i opiekowałam sie swoim maleństwem.

Po cesarce mozesz mieć problem z karmieniem

Po cesarce może lekarz ci zabronić na dłuższy czas zachodzenia w ciąże

Jest na prawde dużo powodów by nie decydować sie na cesarkę>

Jeśli boisz sie bólu to zapłać za znieczulenie - ja jestem zwolenniczką - nie bawienia sie w matkę polkę- poród nie musi boleć

Ja sie uparłam i nie chciałam znieczulenia-doprowadziłam do tego, że straciłam przytomność, gdyby nie moja położna, która zadecydowała za mnie -miałabym cesarkę - bo nie mogłabym urodzić sama!

Za drugim razem poproszę znacznie szybciej - nie ma potrzeby cierpieć - po za tym szybciej sie boli jak mamy siłę do wlaki!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry