R
RiSiA
Gość
Teoretycznie w ciąży powinna być taka jak przed @ dlatego lekarze nigdy na samym początku dopoki nie zobaczą fasolki nie są w stanie stwierdzic, czy macica przygotowuje sie do @, czy jest ciąża.Witam serdecznie,
Czytam o kontroli szyjki i staram się to wszystko zaobserwować u siebie w trakcie cyklu. A jak zachowuje się szyjka na początku ciąży?Gdzie się znajduje i jaka wogóle ma być?
U mnie jutro kontrola, ale niestety cienko to widzę, tempka nie za wysoka...![]()
Mialam niedawno to badanie. Nawet sie zdziwilam, bo bardzo sie balam, a w sumie bolalo tylko jak zakladali ten wziernik (nie wiem czy tak to sie nazywa). Ale podejrzewam, ze dali mi znieczulenie, bo po jakis 2 godz zaczelo mnie cos pobolewac i tak bylo do konca dnia.
Slyszalam, ze to badanie boli jak ktos ma niedrozne jajowody. Lekarz mi powiedzial przed HSG ze jesli w trakcie cos mnie zaboli to zaczac oddychac gleboko, starac sie zrelaksowac to wtedy mniej boli.
Zycze powodzenia!
Podobno własnie przy niedrożnych jajowodach boli, bo muszą zrosty zniszczyć.
mnóstwo badań
usg pewnie też mi odrazu zrobi
ja tam trzymam kciuki i sobie wmawiam, że jest owulacja 
Życzę spokojnych @ (dla tych, które już mają), II kreseczek na testach i owocnych staranek
Na razie jestem zadowolona (szczególnie, że przyjmuje na NFZ)