reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Jak myślicie, czy objawy takie jak przed@ mogą wróżyć fasolkę czy tylko małpiszona? Czy rzeczywiście samopoczucie jest kompletnie inne?:eek:
myślę, że może być różnie... 50% na 50% więc nie myśl o nich.... wyłączamy objawy :tak::tak::tak: nie ma ich :-) zaklinamy: MAŁPO NIE PRZYŁAŹ:sorry:

svensonka po prostu dołożyć do sygnatury.... tak samo jak jeden.:tak:

reklama
Mam pytanie, czy jak jest krótszy cykl niż 28 dni to tych dni płodnych jest więcej?
Bo u mnie przez lato cykle trwały po25-27 dni.To jak jest z tą owulką, napiszcie proszę?

Mam pytanie, czy jak jest krótszy cykl niż 28 dni to tych dni płodnych jest więcej?
Bo u mnie przez lato cykle trwały po25-27 dni.To jak jest z tą owulką, napiszcie proszę?
długość cyklu nie ma znaczenia do ilości dni płodnych... dni określane jako płodne to są dni około owulacji czyli przed i po pęknięciu jajeczka. Najlepiej jest mierzyć temperaturę i obserwować śluz. Żeby dowiedzieć się o dokładnym momencie owulki trzeba robić testy owulacyjne - jesli wychodzi pozytywny to oznacza że w ciągu 24h nastąpi owulka i co za tym idzie po owulacji skok temperatury.

Polecam niezbędnik staraczki - tam jest wszystko, to kopalnia wiedzy

Dziewczyny co do Waszych pytań to tarota stawiam sama.
Od prawie 10 lat.Kiedyś stawiałam przyjaciołom i znajomym ale już tego nie robię.Czasami stawiam sobie ale potem się tylko martwię, jak coś źle wychodzi.
Mama każe mi te karty wyrzucić bo temu komu dadzą moc to w zamian coś odbierają ( np.szczęście osobiste) i to mi się zgadza niestety.
Chyba lepiej nie wiedzieć co przyniesie przyszłość.
Co do suwaczka to ja niestety jestem za "ciemna masa" aby go wstawić, zresztą nie wiem jaki miałabym wybrać bo ani ze mnie mężatka, ani w ciąży.
CHyba że są takie suwaczki jak " stara panna od..................":-p
"staram się o dziecko od...........:-pi figa :-p
"głupol od ..................urodzenia:-p

Witam!
Alez sie dzisiaj znowu kiepsko czuje (kiedy ja sie w koncu do tego bromka przyzwyczaje...?) Nawet mi sie nie chce wszystkiego cztac:szok:
część moja droga.....ej powiedzcie mi jak terminowo ma się śluz do owulacji i bzykanka:zawstydzona/y: wstyd, wstyd ale jednak ...jedni piszą, że przed owulką, drudzy w trakcie. no a owulka jest wtedy jak jest śluz czy troszkę też wcześniej???:confused2:

wlasnie twraz przeczytalam na necie w sumie mamy caly tydzien dni plodnych a owulke 14 ni po dostaniu pierwszego nia miesiaczki czy ktos mi powie czy to prawda???????????????????
Jak juz tu ktos wspomnial plodne jestesmy kilka dni w cyklu i jest to zwiazane miedzy innymi ze sluzem. Ten plodny pojawia sie jakis czas przed owulka i to w nim wlasnie moga przeczekac plemniczki na jajko. Ale ile dni przed owu jest ten sluz to nie wiem. Ale mysle, ze mozna zaczac dzialac zaraz jak sie pojawi.

Hej Svensonka ,:-)
Owulacja, jak już pisały dziewczyny, może być w różnym terminie. Faza lutealna, czyli ta po owulacji, jest raczej stała. Musisz obserwować śluz, dla mnie jest to trudne bo mam go bardzo mało, więc jak tylko się pojawia to zaczynamy działać, ale nie wiem co z tego wyjdzie

A szukalas go w srodku?:cool2: Ja na zewnatrz mam zawsez tak samo i zeby go wybadac, musze sie nieco zaglebic;-)
Jak myślicie, czy objawy takie jak przed@ mogą wróżyć fasolkę czy tylko małpiszona? Czy rzeczywiście samopoczucie jest kompletnie inne?:eek:
Brak mi wlasnego doswiadczenia, ale przeczytalam mase stron pt. "Objawy wczesnej ciazy" ;-) i wiele kobitek pisze, ze wlasciwie to czuly sie dokladnie tak jak przed @.

Co do suwaczka to ja niestety jestem za "ciemna masa" aby go wstawić, zresztą nie wiem jaki miałabym wybrać bo ani ze mnie mężatka, ani w ciąży.
Jaka stara panna? Obecnie nie ma juz takiego okreslenia. Jestes SINGLEM. :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny co do Waszych pytań to tarota stawiam sama.
Od prawie 10 lat.Kiedyś stawiałam przyjaciołom i znajomym ale już tego nie robię.Czasami stawiam sobie ale potem się tylko martwię, jak coś źle wychodzi.
Mama każe mi te karty wyrzucić bo temu komu dadzą moc to w zamian coś odbierają ( np.szczęście osobiste) i to mi się zgadza niestety.
Chyba lepiej nie wiedzieć co przyniesie przyszłość.

hol, hola nie bądź dla siebie taka okrutna... :tak:
A ja wolę nie wiedzieć co przyniesie przyszłość... bo bym tylko na to czekała i przeżywała gdyby było to coś złego, a niespodzianki są cudowne:laugh2::-)

Witam!
Alez sie dzisiaj znowu kiepsko czuje (kiedy ja sie w koncu do tego bromka przyzwyczaje...?) Nawet mi sie nie chce wszystkiego cztac:szok:

Jak juz tu ktos wspomnial plodne jestesmy kilka dni w cyklu i jest to zwiazane miedzy innymi ze sluzem. Ten plodny pojawia sie jakis czas przed owulka i to w nim wlasnie moga przeczekac plemniczki na jajko. Ale ile dni przed owu jest ten sluz to nie wiem. Ale mysle, ze mozna zaczac dzialac zaraz jak sie pojawi.

A szukalas go w srodku?:cool2: Ja na zewnatrz mam zawsez tak samo i zeby go wybadac, musze sie nieco zaglebic;-)

Brak mi wlasnego doswiadczenia, ale przeczytalam mase stron pt. "Objawy wczesnej ciazy" ;-) i wiele kobitek pisze, ze wlasciwie to czuly sie dokladnie tak jak przed @.

Niestety tam w środku też susza...:no:, na zewnątrz pojawia się raz dziennie i to może przez 2 dni cyklu (cykle mam23-25dni)

Ojojoj, no to cudnie mnie teraz pocieszyłaś, a może akurat tak będzie i w moim przypadku, do dzisiaj nie mialam żadnych objawów a parę godzin temu pojawiły się te typowe dla mojej @...:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry