reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

helloolll babolkuuuu

Miło Cię ,, widzieć " ale nam zrobiłaś niespodziankę tak szybciutko sie rozpakowałaś :)
Dziewczyny korzystając z okazji jaki materac do łóżeczka ???
A Batonik uzywałaś juz laktatora TT ? zdaj relację jaki jest

... ja sobie też zrobiłam niespodziankę uwierz mi ;-):tak: nie spodziewałam się że tak mnie chwyci :sorry2: niestety wszystko przez ciśnienie :-( miałam stan przed rzucawkowy i ciśnienie 181/120 i szybko pod nóż :blink: decyzja zapadła o 23:30 a o 00:10 Blanka była już na świecie :-)

... ja do łóżeczka mam materac gryka,pianka, kokos, ale szczerze to Blanka jeszcze nawet w swoim łóżeczku nie leżała dłużej niż 2 min :-D cały czas póki co w kołysce :tak:

... a laktatora używałam szpitalnego i jak wychodziłam ze szpitala to kazałam R pojechać do sklepu i kupić aventu elektryczny ale na drugi dzień zaraz go oddaliśmy bo położna powiedziała że absolutnie nie odciągać :sorry2: poza tym ja mam tyle pokarmu że tryska na prawo i lewo i gdybym chciała ściągnąć to normalnie mogę łapkami to zrobić :-D taka ze mnie mleczarnia :-D

reklama
... ja sobie też zrobiłam niespodziankę uwierz mi ;-):tak: nie spodziewałam się że tak mnie chwyci :sorry2: niestety wszystko przez ciśnienie :-( miałam stan przed rzucawkowy i ciśnienie 181/120 i szybko pod nóż :blink: decyzja zapadła o 23:30 a o 00:10 Blanka była już na świecie :-)

... ja do łóżeczka mam materac gryka,pianka, kokos, ale szczerze to Blanka jeszcze nawet w swoim łóżeczku nie leżała dłużej niż 2 min :-D cały czas póki co w kołysce :tak:

... a laktatora używałam szpitalnego i jak wychodziłam ze szpitala to kazałam R pojechać do sklepu i kupić aventu elektryczny ale na drugi dzień zaraz go oddaliśmy bo położna powiedziała że absolutnie nie odciągać :sorry2: poza tym ja mam tyle pokarmu że tryska na prawo i lewo i gdybym chciała ściągnąć to normalnie mogę łapkami to zrobić :-D taka ze mnie mleczarnia :-D

No to fakt nie było juz przelewek , jestem ciekawa czy to moje cisnienie sie unormuje mam nadzieje ze tak
Ale fajnie juz jestescie w trojeczkę :)

Ok dzieki za info w sprawie materacyka :) i laktatora a na poczatku jest taki mlekotok ja pmietam ze jakmloda chcialam nakarmic to najpierw musialam odciagnac bo takie balony ze mloda nie mogla chwycic
A pochwale sie Wam ze pierwsze zakupy dla babla zrobione typu body spiochy kocyk rozek butelki i itp zrobione został kojec i materac no i bryka ale wszystko juz wybrane kwestia zamowienia bryke wybralismy Jedo 4ds Freeline kol 136 :)
No i powiem Wam ze od stycznia juz zacznę odliczać :) A moj m chodzi i mowi ..o junior to bedzie miał z 4,5 a ja do niego ze ma przestac ze 3900 jak siostra wystarczy :)

No to fakt nie było juz przelewek , jestem ciekawa czy to moje cisnienie sie unormuje mam nadzieje ze tak

Ok dzieki za info w sprawie materacyka :) i laktatora a na poczatku jest taki mlekotok ja pmietam ze jakmloda chcialam nakarmic to najpierw musialam odciagnac bo takie balony ze mloda nie mogla chwycic
A pochwale sie Wam ze pierwsze zakupy dla babla zrobione typu body spiochy kocyk rozek butelki i itp zrobione został kojec i materac no i bryka ale wszystko juz wybrane kwestia zamowienia bryke wybralismy Jedo 4ds Freeline kol 136 :)
No i powiem Wam ze od stycznia juz zacznę odliczać :) A moj m chodzi i mowi ..o junior to bedzie miał z 4,5 a ja do niego ze ma przestac ze 3900 jak siostra wystarczy :)

... no ja mam tak cały czas nawet jak mała się naje a nacisnę na cycki to mleko tryska na prawo i lewo :-D

... a bierzesz coś na ciśnienie ?? bo ja póki co do teraz jeszcze biorę te tabletki co mi w szpitalu dawali :sorry2: niestety rzucawka to nie przelewki :no: mogłabym odkorkować i pomyśleć, że ciśnienie wysoki męczyło mnie tylko 5 dni bo od poniedziałku 13.12 się zaczęło :szok:

... fajny etap teraz nastał u Ciebie zakupowe szaleństwo ;-):tak: a z tym lakatorem to serio wstrzymaj się zawsze mąż może podjechać do sklepu i kupić a może nie będzie potrzebny i 300 zł w kieszeni :tak:

;-)Witam Babolki z doskoku :-D

... coraz mniej czasu na BB niestety ... choć mała nie jest zbyt absorbującym dzieckiem, bo tylko ciągnie cycka i śpi jak borsuczek, ale my z R siedzimy jak dwa wariaty i gapimy się na nią non-stop :-D robi takie minki śmieszne, czasem nawet uśmiecha się przez sen tak, że aż jej dziąsła widać :-D ... jutro znowu jedziemy do pani doktor na badanie+ważenie :sorry2: szkoda bo mróz taki i najchętniej bym została w domku, no ale tylko rach ciach do samochodu i z powrotem :tak:...

... coś cisza u nas na forum po świętach ... Erba, Scully, Żabka nie na czatach :sorry2: a reszta siedzi w krzaczorkach :-( ciekawe co u dziewczyn tzn. Tośka, Maćku, Lopop :sorry2: coś słabo się odzywają :sorry: wręcz wcale :-(

a i jeszcze muszę się Wam pochwalić że od wczoraj jestem człowiekiem z niebieskim szwem :-D tzn. tak mnie gęsto zaszyli, że szew ani drgnie i został w środku :szok: podobno nic nie powinno się dziać, a gdyby to będą musieli naciąć ranę i go wyciągnąć :-( mój gin mówił że zostanie ... do następnego porodu :cool2: cwaniaczek

Pozdrawiamy gorąco z małym "Borsuczkiem" :-p

Sliczny ten wasz borsuczek :-)
Hej
Batonik my tez na Natkę mówimy Borsuczek, bo przy cycku wydaje takie odgłosy jak... no własnie Borsuczek :)
Wczesnie Wam kazali przyjechac... po tygodniu...tym bardziej, że takie mrozy...

Ja dziś z rana u gina byłam... właściwie wszystko wróciło już do normy... połóg sie skończył u mnie ;) mamy z małzem zielone światło, ale nie wiem czy jestem gotowa ;)

Scully ja to mogę pomarzyc o takich pysznosciach jak kapucha...mniam mniam...zakazany owoc

Żabka obyś dotrwała do 2011, a jak tak to w sylwestra dawaj czadu, to przyspieszycie akcje :)
No pierwszyseksik po dlugim czasie mam zaplanowany na piatek o 23:00 hihihi bo do mojego szpitala jedzie sie prawie godzine wiec nawet jakby mnie chwycilo to urodzilabym juz po polnocy hihihi

no ponoc kazde kolejne jest wieksze tak ginowie twierdza ale moje bedzie mniejsze wiec roznie bywa fajnie ze zakupy sie zaczely przyjemna rzecz
HEJ BABECZKI JESZCZE 3 DNI
Korcze ale maly teraz daje czadu wbija sie w dol jakby chcial sie wypchnac az boli uuuuuu nic z tego ja do soboty sie nigdzie niewybieram...
Batonik jak wrocilas wkoncu sie ruch zrobil ja wlecialam na chwile odliczyc dni i zajrzec co u was ostatnio cle dnie leze i nic nierobie zeby dotrwac do soboty hihihi trzymajcie sie babolki wlece jutro papapa milego dnia

... nie wiecie czy jak się karmi cyckiem to można buraczki do obiadu ??

Sorki ze tak zniklam ale obiadek dla famili trza było zrobić
Mysle ze buraczki spoko mozna tylko nie wiem jak je przyprawiasz jak z octem to najlepiej jakby gonie było

A co do tego cisnieia to kazala mierzyc i magnez narazie dala bo nie chce faszerowac zobaczymy co powie w poniedzialek , ale juz mi powiedziala ze bedziemy miec problem z tym ciśnieniem

Spadam muszę się położyć , dusi mnie po obiadku

Papa trzymajcie się pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Mozna ale bez octu unikaj smazonego, kwasnego i czekolady ale tyle pewnie wiesz ;-)
Hej babolki jeszcze 2 dni tylko dzis i jutro mam nadzieje ze mldy niezrobi mi psikusa i niewyjdzie dzis albo jutro bo jestem juz tak blisko a po za tym dzis niema mojego m bo do pracy jedzie paczki robic na sylwestra niech juz jest jutrzejszy wieczor to bede spokojniejsza...
Zycze wam milego dnia wpadne jeszcze wieczorem jak mezusia niebedzie

tak buraczki mozesz...na poczatku spróbuj tylko z sola,osotnio jadłam przyprawiane, meałej nic nie było...
Co do jadłospisu to nie jem smażonego (choć w 1 dzień swiąt zjadłam schabowego, be pieprzu) czyli pozostaja; piersi na rózne sposoby, głównie zupki (z ryzem, makaronem, kluskami lanymi z warzywami - marchew, piertuszka, seler, brokuł) ale też w rękawie foliowym, osobiście jadłam też pulpety z mielonej szynki i drobiowe w białym sosie z róznymi ziołami z ziemniakami, ryzem, kaszą, rybki z rękawa foliowego z warzywami, mozesz tez dodać ziemniaki i masz danie, pierogi na słodko, ryż z jogurtem naturalnym (smietany nie jadam, al owocowe jogurty, serki tak) nie szkodzi tez małej ser zółty wiec tosty wcinam ...od poczatku mogłam tez jesc surowe jabłka i marchew - ale nie kazda moze
ze słodyczy to herbatniki, biszopty, drożdzówki, cukierki landrynkowe- oststnio zjadłam kilka białych michałków i wydaje mi sie ze Natka nie badzo ma gazy, wiec nie bede na rzaie próbowac
Po 3 tyg -miesiacu wprowadzałam pierwsze nowosci moge pieczarki, choc nie smazone a odparowane, próbowałam tez sernika, makowca
szkoły sa 2 jesz wszystko, normalnie, albo tak ja ja w skrócie opisałam...osobiscie wydaje mi sie, ze lepiej zapobiegac niz gasic pozar i patrzec ja sie dziecko meczy ...moja połozna mówila mi, ze mam juz nowe smaki wprowadzac, bo mała tez ma poznawac

ja tez mam sporo mleka, z prawej piersi dosłownie jak z fonntanny leci...
laktator przydaje sie jak chcesz wyjsc...ja mam zawsze2-3 porcje zamrozone w zamrazalniku... nieraz z mala zostaje J, moja mama albo tesciowa- fajnie wyjsc raz po raz tylko z mezem

dzień doberek

Wpadłam oczytać i się przywitać i złożyć Wam kochane zyczenia na Nowy Rok , bo jutro wypad sylwestrowy:tak::-) takze nie wiem czy znajde chwilkę .

Niech Nowy Rok przyniesie Wam zdrowie, radość, miłość, pomyślność i spełnienie wszystkich marzeń. A gdy się one już spełnia niech dorzuci garść nowych marzeń, bo tylko one nadają życiu sens. W Nowym Roku wielu szczęśliwych chwil.

reklama
Ja dziś z rana u gina byłam... właściwie wszystko wróciło już do normy... połóg sie skończył u mnie ;) mamy z małzem zielone światło, ale nie wiem czy jestem gotowa ;)

fajnie, że się skończył :tak: teraz tylko przygotować się na nowy 1 raz ;-)

chodze jakbym byla juz w 9 miesiacu a nie w 6 masakra tak mnie boli jakby cala miednica , no zobaczymy co powie gin w poniedziałek wizyta jupi . i poprosimy o kciukaski
...ale wiecie co 2 łyczkow szampanika sobie nie odmowie

mi też jakoś ciężko się rusza :zawstydzona/y: albo się szybko męczę, albo duszności mam :sorry2: a na dwór mam zakaz przez męża :tak: bo krzyczy, że mam sama nie chodzić, żeby nie upaść, więc czekam aż wróci z pracy, żeby mnie na spacerek wziął (jak pieska) :-D

niestety wszystko przez ciśnienie :-( miałam stan przed rzucawkowy i ciśnienie 181/120 i szybko pod nóż :blink: decyzja zapadła o 23:30 a o 00:10 Blanka była już na świecie :-)

oj z tym ciśnieniem to groźnie było :szok: ale dobrze, że wszystko już OK :tak:
no to ja z tym laktatorem się wstrzymam i tylko wypatrzę który jest OK (a w razie czego męża wyślę) :tak:

zakupy to taka nasza mała radość ;-)

Hej babolki jeszcze 2 dni tylko dzis i jutro mam nadzieje ze mldy niezrobi mi psikusa i niewyjdzie dzis albo jutro bo jestem juz tak blisko a po za tym dzis niema mojego m bo do pracy jedzie paczki robic na sylwestra niech juz jest jutrzejszy wieczor to bede spokojniejsza...
Zycze wam milego dnia wpadne jeszcze wieczorem jak mezusia niebedzie

2 dni ;-) maleństwo trzymaj się jeszcze w brzuszku u mamusi :tak:

Mykam obiad robić (dziś szpagetti z sosem pomidorkowym) i mam ochotę na tartę z kremem i truskawkami :-p Przepis na ciacho mam z gazety więc wypróbuję czy zjadliwe ;-)
Nie siedzę tyle tylko lecę, bo mąż będzie za 40 minut ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry