reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

:-) Witam się i ja piątkowo

... musicie wybaczyć abstynencje, ale po prostu spakować nas na wyjazd = zabrać pół domu :sorry2: zaczęliśmy wczoraj przygotowania i ich ogram mnie przeraził, więc po południu zapakowałyśmy się z Blanią i poszłyśmy na długi spacer ;-) a robota leży odłogiem :-D:-D dopiero wieczorem co nieco udało się ogarnąć :tak: już nie mogę się doczekać tego leniuchowania :-p

w środę byłyśmy na szczepieniu :-( i masakra normalnie bo Blanka ledwie wchodzi do przychodni to już robi podkówkę a jak tylko przekroczy próg gabinetu to jest ryk na maxa :zawstydzona/y::-( więcej płaczu jest przy badaniu etc niż przy szczepieniu :dry: waży już 7325g :tak: dostała maść z antybiotykiem na tą szyjkę dziś odbieramy i zobaczymy jaki będzie skutek :sorry2:

Żabka ... my zaczęliśmy wozić się w spacerówce tydzień przed ukończeniem 5 miesięcy :tak: a pediatra mówiła jak najdłużej wozić w gondoli :sorry2: ja przesiadłam się na spacerówkę również ze względu na to że zrobiło się gorąco i w gondoli nie ma takiego dostępu powietrza no i oczywiście ze względu na ciekawskie jajeczko ;-):tak:

Erbuś ... ehhh czas pędzi nieubłaganie :zawstydzona/y: a dzieciaczki rosną jak na drożdżach :tak:;-) fajnie że Roruś grzeczniutki ;-) oby mu zostało :tak:

Lopciu ... ehhh fajnie tak wspólnie porobić budowle etc w sumie to duża satysfakcja dla rodziców, móc pokazać dziecku jakieś ciekawe rzeczy a dodatkowo jeśli ma z tego frajdę to już w ogóle, zazdroszczę takiego rezolutnego syncia :tak:;-) mam nadzieję że Blanka tez kiedyś będzie taka ciekawa świata hmmm tzn. już jest :-D:-D

Pozdrawiamy :-p

reklama
Bry piątkowo

Żabciu wszystkiego naj naj dla Antonio

Macie racje dziewczyny czas leci nieublaganie az sie ne chce wierzyc kiedy , i jak mijaja chwile . Teraz jak cieplutko i calymi dniami na dworze to minuta goni minute
No mam nadzieje ze bąblowi zostanie ta ,,grzeczność "
My dziś troszku pozniej wyruszamy trza ogarnac chalupkę :-)
Batonik pięknie blancia wazy
Batonik Myszka milego wypoczynku i pięknej pogody

Miłego weekeeenduuuuu dziewczyny :cool2:
Pozdrowionka

:-) Witam się i ja piątkowo

... musicie wybaczyć abstynencje, ale po prostu spakować nas na wyjazd = zabrać pół domu :sorry2: zaczęliśmy wczoraj przygotowania i ich ogram mnie przeraził, więc po południu zapakowałyśmy się z Blanią i poszłyśmy na długi spacer ;-) a robota leży odłogiem :-D:-D dopiero wieczorem co nieco udało się ogarnąć :tak: już nie mogę się doczekać tego leniuchowania :-p

w środę byłyśmy na szczepieniu :-( i masakra normalnie bo Blanka ledwie wchodzi do przychodni to już robi podkówkę a jak tylko przekroczy próg gabinetu to jest ryk na maxa :zawstydzona/y::-( więcej płaczu jest przy badaniu etc niż przy szczepieniu :dry: waży już 7325g :tak: dostała maść z antybiotykiem na tą szyjkę dziś odbieramy i zobaczymy jaki będzie skutek :sorry2:

Żabka ... my zaczęliśmy wozić się w spacerówce tydzień przed ukończeniem 5 miesięcy :tak: a pediatra mówiła jak najdłużej wozić w gondoli :sorry2: ja przesiadłam się na spacerówkę również ze względu na to że zrobiło się gorąco i w gondoli nie ma takiego dostępu powietrza no i oczywiście ze względu na ciekawskie jajeczko ;-):tak:

Erbuś ... ehhh czas pędzi nieubłaganie :zawstydzona/y: a dzieciaczki rosną jak na drożdżach :tak:;-) fajnie że Roruś grzeczniutki ;-) oby mu zostało :tak:

Lopciu ... ehhh fajnie tak wspólnie porobić budowle etc w sumie to duża satysfakcja dla rodziców, móc pokazać dziecku jakieś ciekawe rzeczy a dodatkowo jeśli ma z tego frajdę to już w ogóle, zazdroszczę takiego rezolutnego syncia :tak:;-) mam nadzieję że Blanka tez kiedyś będzie taka ciekawa świata hmmm tzn. już jest :-D:-D

Pozdrawiamy :-p
no ja mlodego teraz woze wpinajac w stelarz fotelik i tak jezdzimy bo inaczej nieda rady a gondola poszla juz na strych :sorry2: a w nastepnym tygodniu bede musiala mlodego wozic w spacerowce parasolce ale na pollezaco bo moj stelarz jedzie no naprawy bo mi sie ruurki od kierownicy zgiely :zawstydzona/y: a napisali mi ze naprawa potrwa okolo tygodnia wiec niemam zamiaru caly tydzien siedziec z malym w domu tym bardziej ze mloda trzeba zaprowadzac i odbierac z przedszkola :cool2:

witam kochane :)
fajnie macie z wyjazdem życzę by pogoda dopisała :)

Co do Naty pom powrocie do pracy to jak wracam to pierwsza godzina jest na rękach, nieraz serie buziaków dostaje a nieraz jest luzik...zdaża sie gotowanie obiadu jedną ręką :D

batonik co do kawy to jeszcze potrzbuję trochę czasu, ale na pewno będzie okazja bywam na rakowicza, dziewulskiegokonstytucji z tego co pamiętam to Twoje okolice :)

wszystkiego Naj dla Waszych pociech Nacia za 2 dni kończy pół roku ... wesoła dziewczynka z niej :) bardzo dużo sie uśmiecha i największą zwałkę mam rano, bo jak sie obudzi to nie zdąży jeszcze otworzyć oczu ale unosi już głowę i stzrela uśmiech :)
Obraz 002.jpg

:-Dolkale to tylko pozazdrościć tych całusków i pogodnego dziecka
czyli uśmiechnięta wciąż za mamusią:)
cudnej pogody kochane:)
boli mnie coś gardło i czuje coś w oskrzelach :( zawsze coś

:szok: Tyle się napisałam i znikło :-(:wściekła/y:
To w skrócie:
1. Gratuluję wszystkim mamusią te 4-6 miesięcy pociech :tak: Czas szybko leci, a fotunie cudne :tak:
2. Laktacja mi ruszyła i co ok. 3-4 h ściągam laktatorkiem ok.120 ml mleczka dla niuni i podaję butelką :-) Mała szczęśliwa :tak:
3. W środę zaliczyliśmy 1 spacerek, bo do lekarki szliśmy na wizytę (i wyszło, że spacerki bez werandowania) ;-)
4. Małej pobrali krew (z 2 łapek) na badanie żółtaczki i france w labolatorium źle przetrzymały i skrzep się im zrobił :wściekła/y: znów idziemy w środę na pobranie krewki :-(
5. Zaliczyliśmy już pierwsze wizyty gości :-p Byłam przeciw, ale odpuściłam, bo każdy w końcu chce mini dzidzię zobaczyć :tak:
6. Spacerki krótkie, bo jeszcze krocze boli i ciągnie przy chodzeniu i siedzeniu :sorry2:

Milutkiego weekendu życzę :-D

P.S. Foto niuńki mojej :-D

Załączniki

• DSC04675.jpg
    DSC04675.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 55
  • DSC04664.jpg
    DSC04664.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 57
  • DSC04659.jpg
    DSC04659.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 60
  • DSC04685.jpg
    DSC04685.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 59
hej hej cioteczki :-)

Olkale wszystkiego najlepszego dla Natki

Lopciu zdrówka .Jak nie urok to ........:crazy:

Scullyy Sliczna Gabi Co do krocza to moje jeszcze ciagnie :zawstydzona/y::-( i wogole czasem chyba krewka mi się sączy :baffled: znowu masc poszla w ruch wogole masakrycznie mam zszyte ech

U nas wsio oki

Pozdrowionka i buziaki

:szok: Tyle się napisałam i znikło :-(:wściekła/y:
To w skrócie:
1. Gratuluję wszystkim mamusią te 4-6 miesięcy pociech :tak: Czas szybko leci, a fotunie cudne :tak:
2. Laktacja mi ruszyła i co ok. 3-4 h ściągam laktatorkiem ok.120 ml mleczka dla niuni i podaję butelką :-) Mała szczęśliwa :tak:
3. W środę zaliczyliśmy 1 spacerek, bo do lekarki szliśmy na wizytę (i wyszło, że spacerki bez werandowania) ;-)
4. Małej pobrali krew (z 2 łapek) na badanie żółtaczki i france w labolatorium źle przetrzymały i skrzep się im zrobił :wściekła/y: znów idziemy w środę na pobranie krewki :-(
5. Zaliczyliśmy już pierwsze wizyty gości :-p Byłam przeciw, ale odpuściłam, bo każdy w końcu chce mini dzidzię zobaczyć :tak:
6. Spacerki krótkie, bo jeszcze krocze boli i ciągnie przy chodzeniu i siedzeniu :sorry2:

Milutkiego weekendu życzę :-D

P.S. Foto niuńki mojej :-D
o boziu poryczalam sie :zawstydzona/y::sorry2: slodkosci ale bym takie malenstwo potulila :sorry2: kiedy moj babelek byl taki malutki boze jak te chwile ulatuja teraz taki duzy i juz sam chce siedziec ale i tak jest kochany i taki pocieszny a corka och szkoda gadac :zawstydzona/y: w czerwcu jade z nia do poradni psychologicznej na zbadanie czy jest dzieckiem nadpobudliwym bo nikt w domu ani w przedszkolu przedszkolanki nikt niedaje sobie juz z nia rady niech mi cos doradza bo przy niej to super niania by osiwiala :-( moze tam mi cos doradza bo juz mi sie pomysly skonczyly a przez te pare lat to juz dosc nerwow stracilam :-(
hej hej cioteczki :-)

Olkale wszystkiego najlepszego dla Natki

Lopciu zdrówka .Jak nie urok to ........:crazy:

Scullyy Sliczna Gabi Co do krocza to moje jeszcze ciagnie :zawstydzona/y::-( i wogole czasem chyba krewka mi się sączy :baffled: znowu masc poszla w ruch wogole masakrycznie mam zszyte ech

U nas wsio oki

Pozdrowionka i buziaki
kochana mi wszystkie znajome polecaly tantum rosa na podmywanie po porodzie po tym ponoc migiem sie ladnie goi i wogole wiec moze sproboj aha i szare mydelko najlepiej takie stare jak nasze babcie mialy lub marsylskie to wlasnie takie stare szare mydlo super na wszelkie dolegliwosci intymne ;-):tak:

reklama
scully śliczna taka fajna w sam raz do wykochania:) i wycałowania:) ach ale bym ją wyściskała ale nie mogę bo za daleko mieszkam więc zrób to za mnie on-line scully:)
zabka z nadpobudliwością to tak jest różnie czasem się z niej wyrasta czego na pewno nie mozesz zrobić to zabraniać kontaktów z rówieśnikami bo musi się z nimi integrować- kurcze współczuję Tobie bo teraz jeszcze czeka Ciebie sporo nerwów a właściwie powinnaś być bardzo cierpliwa no zobaczysz co panie w ppp doradzą:)&&&

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry