reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
pij duzo niegazowanej wody ale gdy przyjdzie dzien nawalu ze piersi beda twrade i bolace to wtedy na 1-3 dni ogranicz picie tak kaza polozne bo bys niewyrobila na cycki i powodzenia :-)

dziękuję za radę :tak: właśnie wyglądam jak krówka :sorry: i gdyby nie to, że z jednego ściągnę 10-35 ml, a z drugego 0 ml to by można było mówić na mnie dojna krówka :-D ale to twardnienie i ból przechodzi szybko -co?? :confused2:

udało się i "klocuś" sam dziś wyszedł :laugh2:
góry :sorry: superowo - nachodzcie się za nas :tak:

Czy może wiecie ile takie 3 dniowe maleństwo powinno zjeść?? :sorry: Bo ta moja kluska chyba przesadza :shocked2: je po 30-40 ml na ok. 4 h :eek: i jak jej wcześniej zabieram butlę to jeden wielki krzyk i dziuba otwiera po jeszcze :confused2:
no my zawsze tak na około 8 dni w góry bo nad morze robimy wypady tak 3 razy latem jak pogoda taka nie mrawa a jak ładnie to częściej nawet co tydzień- dwa tygodnie zajeżdżamy na plażę:) wiecie nad morze mamy przeszło tylko 100 km to "prawie" rzut beretem:-p właściwie najbliżej z nas wszystkich aktywnych na bb:) za to pozostałe mają bliżej w góry:)
za to Mazury mnie nie ciągną w ogóle moze dlatego że w moim okręgu jest bardzo dużo jezior- pozostałość po lodowcu:)
olkale dobra decyzja my z synkiem byliśmy w górach gdy miał około 2 latka na 2 tygodnie super było i właściwie wtedy odtąd ruszaliśmy z nim bo był mało wymagającym dzieckiem w trasie i w ogóle i naszczęscie mu tak zostało:)
scully zastanawiam się nad Duszniki Zdrój i wszystkie miejscowości po drodze i wszystko co warte zwiedzenia i potem Czechy albo Bieszczady i J. Solinskie i potem wypad na Ukrainę?? nie wiem jeszcze- bo wiesz ja to jestem taka że każdą miejscowość muszę zwiedzić w tej okolicy co jestem (gdy jest coś warte zwiedzenia) i po górach pochodzić i jaskiniach

scully super że laktacja nachodzi &&

Ostatnia edycja:
:-)Witam poniedziałkowo ;-)

... u nas nocka spoko tzn. pomijając fakt że moje dziecko wczoraj przez nadmiar wrażeń prawie nie spało za dnia a o 21 w najlepsze się chichotała zamiast iść spac i wstała o 4 na cycka to OK :sorry: myślałam że będzie zmęczona i pośpi do 10 ;-):-D ehhh dzieci to jakoś mają odwrotnie :tak: pogoda się zapowiada niezła więc pewnie zaliczymy spacerek + małe zakupy bo w lodówce zamieszkał pingwin :-D:-D powinnam się wziąć za sprzątanie ale mam lenia ogólnie :zawstydzona/y: niedobrze od poniedziałku :-( a co to będzie w piątek :sorry:

Ebrix ... widziałam że się czaisz, pewnie mnie ubiegniesz :laugh2: jak tam samopoczucie dzisiaj ?? co to wczoraj była za niedyspozycja pisemna :-p:laugh2::laugh2:

Myszka ... trzymam &&&&&& za mojego małego zięciulka, co by mu się wykluł pierwszy ząbek ;-):tak: tylko żeby nas nie pogryzł na urlopie :laugh2::laugh2:

Lopciu ... fakt ze wszystkich BBomowiczek masz najbliżej nad morze :tak: my też dość często jeździmy latem, ale ja mimo wszystko lubię morze latem a zimą góry ;-):tak: uwielbiam wylegiwać się bezczynnie na piasku w słoneczku :tak: choć teraz to już pewnie mogę pomarzyć o takim leniuchowaniu:zawstydzona/y::-( na jakieś 5lat :-( a co do Soliny to właśnie moi teściowie wrócili z stamtąd z sanatorium i są pod wrażeniem :tak: zaliczyli wypad do Lwowa, tamę etc ;-) a widoki nieziemskie :tak:

Scully ... jak mi małą dokarmiali przez strzykawkę w szpitalu to położna mówiła że pojemność żołądka takiej małej istotki to 5ml :sorry:

Olkale ... z utęsknieniem będziemy czekały na Ciebie w weekend i relację całotygodniową ;-):tak: miłego tygodnia pracy ;-):-p co by zleciał jak z bicza strzelił :tak:;-)

Pozdrawiamy :-p

Miłego tygodnia a przede wszystkim poniedziałku :tak:

no my zawsze tak na około 8 dni w góry bo nad morze robimy wypady tak 3 razy latem jak pogoda taka nie mrawa a jak ładnie to częściej nawet co tydzień- dwa tygodnie zajeżdżamy na plażę:) wiecie nad morze mamy przeszło tylko 100 km to "prawie" rzut beretem:-p właściwie najbliżej z nas wszystkich aktywnych na bb:) za to pozostałe mają bliżej w góry:)
za to Mazury mnie nie ciągną w ogóle moze dlatego że w moim okręgu jest bardzo dużo jezior- pozostałość po lodowcu:)
scully zastanawiam się nad Duszniki Zdrój i wszystkie miejscowości po drodze i wszystko co warte zwiedzenia i potem Czechy albo Bieszczady i J. Solinskie i potem wypad na Ukrainę?? nie wiem jeszcze- bo wiesz ja to jestem taka że każdą miejscowość muszę zwiedzić w tej okolicy co jestem (gdy jest coś warte zwiedzenia) i po górach pochodzić i jaskiniach
scully super że laktacja nachodzi &&

w Dusznikach nie byliśmy za to zaliczyliśmy Kudowę :tak: też fajowo :tak: wody mają pyszne :-p
my ze zwiedzaniem to bardziej w teren ;-)
widzę, że wakacje pięknie się zapowiadają :-) wypoczniecie :tak:

Scully ... jak mi małą dokarmiali przez strzykawkę w szpitalu to położna mówiła że pojemność żołądka takiej małej istotki to 5ml :sorry:
Miłego tygodnia a przede wszystkim poniedziałku :tak:

póki w domu z dzieciątkiem to można sobie od poniedziałku leniuszkować ;-)
moja w szpitalu dostała od położnych butelkę ze smoczkiem 100 ml i za pierwszym razem pociągła 50 ml :sorry: tylko, że starczyło jej to jedzonko na pół dnia :tak:

Dziwnie z tą laktacją :eek: z jednej mam ok. 50 ml, a z drugiej 0 ml :baffled: ciekawe kiedy ruszy :wściekła/y:

witam widzę wszystkie aktywne:)

scully my właściwie tez bardziej w teren :eek:ale właściwie możliwe szczyty zdobyte więc teraz trochę w teren a trochę tak po uzdrowiskach:) właściwie to łączymy i to i to i zwiedzamy od A do Z bardzo aktywnie:)
batonik my w zeszłym roku zwiedzaliśmy Pieniny więc tam wszystkie elektrownie i tamy też zaliczyliśmy bo tym interesuje się mój małżonek no ale właściwie z synem trzeba wjechać do Muzeum Papiernictwa, Muzeum Filumenistyczne w Bystrzycy, Wambierzyce, Lądek Zdrój i Góry Stołowe oraz Safari w Czechach i przy okazji Hradczany itd. więc chyba bardziej mi odpowiada ta opcja niż Solina chociaż tam też ładnie:)
ach w ogóle nasza Polska też ma ładne miejsca:)
ale morze mamy też urokliwe:)

Ostatnia edycja:
reklama
Jejku jak czytam jak Wy aktywnie wakacje spędzacie to w szoku jestem.

Ja to zawsze patrzyłam żeby leżak w dobrym miejscu ulokować i mogłam tak przeleżeć z książką cały urlop :-D

Scully u nas było tak przyjęte, że dziecko z każdym dniem dostawało więcej o 10ml, czyli w 3dobie-30ml, w 7dobie- 70ml... aż dojdzie się do 120ml w 12 dobie i wtedy przy tych 120ml zostajemy.
I takie posiłki co 3 godziny. Ae wiadomo schemat schematem - życie życiem.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry