reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

wakacje od 22 czerwca - w tym roku szybciej bo jest Boże Ciało:)
wreszcie laba - dobrze że mam ogródeczek i warzywniak i już wiadomo co będę robić
chociaż pewnie jakbym nie miała synka to bym się wynudziła jak mops
a takj jeszcze szwagierka podsuwa córcię o rok młodszą od Kamila i się razem bawią i wymyślają nowe wariacje zabaw:-D a najczęściej mnie proszą o wyjazd rowerkiem lub nad wodę a tak opiekunka (czytaj JA) musi robić duuzooo jedzenia bo smyki są non stop głodne:)
a w pracy wiadomo papierkowa robota bo trzeba mieć wszystko zamknięte na ostatni dzwonek w związku z przejęciem :)
a zresztą to wiadomo papierzyska piętrzą się w każdej pracy:) więc nie jest tak źle
pozdrawiam

widać, że z dzieciaczkami się nie nudzisz :-) a wyjazdy rowerkowe to super sprawa :tak:
jeszcze troszkę papierków -końcówka i będziesz się obijać ;-)

elolll

My juz po szczepieniu uff nie bylo tak zle , skojarzonej wogole nie poczul, troszku zakwilil przy zółtaczce ale dostal cycusia i sie uspokoił :tak:
Roruś waży 7007 i mierzy 70 cm dorodny chłopak :-)
Myszko u nas teraz w przychodni nie maja przez kasy fiskalne
Scully no to były takie supełki raczej:baffled: , choc u mnie sie to juz rozchodziłobo za dlugo ikulo niesamowicie i drazniło wrr az normalnie nie chce mi sie wspominac :-(.Dobrze ze sobie tez wyciagnełaś odrazu lepiej :tak:

dzielny chłopczyk :tak: rośnie jak na drożdżach :tak:
mnie jeszcze cosik pobolewa :confused2: ale to już te w środku :confused2: przynajmniej nie ciągnie już :-D

antos juz lepiej wysypki zniknely gardelko juz zdrowe :-) i juz chodzimy na spacerki

a ja dzis sie ciesze bo dzwonili z tego osrodka i juz jest zalatwione ze w piatki mam z mala jezdzic na 10:00 do psychologa a o 10:30 po wizycie bedzie miala jakies zajecia czy cos, i we wtorki na 11:00 chyba do pedagoga :-) ale sie ciesze ze tak szybko poszlo a myslalam ze na wizyte do psychologa poczekma z miesiac albo lepiej

super, że już Antek zdrowy :-D nacierpiał się maluszek... :-(
to daj nam jutro znać jak pierwsza wizyta :tak: i co tam za zajęcia miała ;-)

Gabi śpi, na obiadek naszykowane, a ja się obijam :-D

Mam sposób na koleczkę :tak: małą na ręce w pionie (brzuszek do brzuszka) i spacerki :tak: malutka nie krzyczy, bo masarzyk brzuszkowy jest i pierdzioszki tylko idą ;-)

Dziś na zakupki jedziemy, bo lodówka powoli pustoszeje ;-) a Gabi wyślemy z babcią na spacerek :tak:

Polecam kąpiel z maleństwem :tak: szybciej jest (nie trzeba pokoju nagrzewać, sprawdzać temp w wanience, szykować wodę do spłukania...) ;-) pierwsza kąpiel była z mamusią :-D a ostatnio mąż się codziennie kąpie (bo taki gorąc), więc małą podrzuciłam (myk, myk) i już czyściutka była :-D a potem tylko pieluszka, amciu, kolka :dry: i lulu :laugh2:

Pozdrawiam :-D

reklama
erbuś ale duży chłopczyk rośnie jak na drożdżach:)
i pięknie waży czyli mleczko mamusi mu służy:):):)
Słuzy służy , A babcie twierdziły ze on ciagle glodny i ze mu nie wystarcza Myślą ze jak dziecko juz z butli nie dostaje to głodne
antos juz lepiej wysypki zniknely gardelko juz zdrowe :-) i juz chodzimy na spacerki

o boziu to moj babel tydzien temu wazyl 7100 i ma chyba 62 cm ale ciuszki zaklada juz na 68 kurcze duzy twoj synus ale dobrze niech rosnie

a ja dzis sie ciesze bo dzwonili z tego osrodka i juz jest zalatwione ze w piatki mam z mala jezdzic na 10:00 do psychologa a o 10:30 po wizycie bedzie miala jakies zajecia czy cos, i we wtorki na 11:00 chyba do pedagoga :-) ale sie ciesze ze tak szybko poszlo a myslalam ze na wizyte do psychologa poczekma z miesiac albo lepiej
No to super Zabciu , zobaczysz jak maluda się wyciszy
Roruś miał dużą wage urodzeniową i mierzył 63 . Dlugie ma nozki bo bodziaki z krotkim zakladam jeszcze na 62 ale polspiochy to na 68 zamałe Super za Antonio zdrowiuśki
:-)Hej wieczorowo

... Erbix ale chłop na schwał z Rorusia ;-):tak: Blania jak miała 5 m-cy to ważyła 7350g :-D:-D a wydawało mi się że jest z niej Kluseczka ;-):tak: a co do szczepienia to ja też się stresowałam za pierwszym razem i nie mogłam patrzeć jak kują Blanię, ale to był pikuś w porównaniu z kolejnymi bo u nas z każdym kolejnym coraz gorzej choć sam zastrzyk wcale nie powoduje tylu łez co badanie przed hi hi hi Blanka ma alergię na lekarzy i pielęgniarki i mogą się tam dwoić i troić a ona drze się jak opętana jak tylko wchodzimy do gabinetu, nawet cycuś nie pomaga :zawstydzona/y::-(

... Lopciu to mam nadzieję,że w wakacje wybierzecie się na spacer po Toruniu ;-):tak: ale kadra pedagogiczna ma fajowo ;-):tak:

Pzdr
:-) JA sprawdzałam ile Amka ważyła wiec jak miala 4 miesiace to miala 7000 kg
A mlodego jak badala P doktor to smial sie , podobalo mu sie :-D mam nadzieje ze mu sie nie odmieni . Blania ma tak jak ja tez nie lubie lekarzy
widać, że z dzieciaczkami się nie nudzisz :-) a wyjazdy rowerkowe to super sprawa :tak:

mnie jeszcze cosik pobolewa :confused2: ale to już te w środku :confused2: przynajmniej nie ciągnie już :-D

Mam sposób na koleczkę :tak: małą na ręce w pionie (brzuszek do brzuszka) i spacerki :tak: malutka nie krzyczy, bo masarzyk brzuszkowy jest i pierdzioszki tylko idą ;-)

Dziś na zakupki jedziemy, bo lodówka powoli pustoszeje ;-) a Gabi wyślemy z babcią na spacerek :tak:

Polecam kąpiel z maleństwem :tak: szybciej jest (nie trzeba pokoju nagrzewać, sprawdzać temp w wanience, szykować wodę do spłukania...) ;-) pierwsza kąpiel była z mamusią :-D a ostatnio mąż się codziennie kąpie (bo taki gorąc), więc małą podrzuciłam (myk, myk) i już czyściutka była :-D a potem tylko pieluszka, amciu, kolka :dry: i lulu :laugh2:

Kochana to powiedz poloznej jak jeszcze przychodzi ze Cie pobolewa bo nie powinno

Dziś bąbel spał sobie w swoim lozeczku( bo tak to znami w łożku spał:sorry: )muszę Wam powiedzieć ze co chwile się budziłam , wzielam go do nas dopiero o 6 :happy:
My dzis siedzimy w domciu pogoda taka sobie wieje wiatr i jest 16 stopni, ochłodzilo sie po wczorajszej burzy .
Dziś Roro kończy 7 tygodni :-) jak ten czas zapyla :eek:
Buziole

Ostatnia edycja:
zapomniałam o Grudziądzu:)
na szczęście orzeczenie nie jest wystawiane w takim przypadku na stałe:):)
więc może korzystaj póki możesz z tym free jakby sie udało:)

batonik my z M i z Kami sami czesto robimy wypady do Torunia bo go uwielbiamy- zresztą nie ma co ukrywać lubimy dupencje wozić i zwiedzać i większość miast nam się podoba
no wiem ale twierdze ze skoro moge miec cos taniej to czemu nieskorzystac , jesli sie uda to supera jesli nie to trudno jakos bedziemy musieli sobie poradzic ale przydaloby sie bo jak obliczylam ile mnie wyjda przejazdy na miesiac 2 razy w tygodniu to prawie 100 wyszla wiec troche sporo wolalabym zaplacic polowe za druga dzieciom cos kupic...

spokko jutro wieczorem napewno zdam wam cala relacje ;-) obie niemozemy sie juz diczekac jutra hihihihi

kochane rosna wam te małe bąbelki :):)
u mnie też się ochłodziło i co chwilę pada
erbuś popadało u was mocno bo u was właściwie największa susza była no nie???

Pan R :)
W koncu sie nauczylam , no mozna to tak powiedziec hehehe
Lopciu no susza u nas niesamowita i troszku popadało

Załączniki

• Zdjęcie0207.jpg
    Zdjęcie0207.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 100
  • Zdjęcie0207.jpg
    Zdjęcie0207.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 70
Ostatnia edycja:
kochane rosna wam te małe bąbelki :):)
u mnie też się ochłodziło i co chwilę pada
erbuś popadało u was mocno bo u was właściwie największa susza była no nie???
ale u nas dalo pompe na odleglosc metra nic niebylo widac bialo od deszczu i bud=rza ze szok nigdy takiej niewidzialam
Pan R :)
W koncu sie nauczylam , no mozna to tak powiedziec hehehe
Lopciu no susza u nas niesamowita i troszku popadało
[/QUOTE]
sliczny widac ze duzy

Kochana to powiedz poloznej jak jeszcze przychodzi ze Cie pobolewa bo nie powinno
Dziś bąbel spał sobie w swoim lozeczku( bo tak to znami w łożku spał:sorry: )muszę Wam powiedzieć ze co chwile się budziłam , wzielam go do nas dopiero o 6 :happy:
My dzis siedzimy w domciu pogoda taka sobie wieje wiatr i jest 16 stopni, ochłodzilo sie po wczorajszej burzy .
Dziś Roro kończy 7 tygodni :-) jak ten czas zapyla :eek:
Buziole

nie powinno boleć? :szok: mam nadzieję, że nic się tam nie dzieje (po tym głupim tamponie) :baffled: choć przez ten tampon może 2 tygodnie jestem do tyłu z gojeniem :dry: zresztą wczoraj zauważyłam rankę nie zagojoną, a z "dziurki" wystają mi jeszcze szwy :dry::sorry2: no, ale ich to ja nie będę ruszać :no:
leci ten czas, leci :tak: foto maluszka cudne :tak: i jak zagląda sobie... :-D

Młoda wczoraj nas do 1:00 przetrzymała -kolka strasznie ją męczyła :-( bidulka :-(
filmik mi się zaczyna ("Pierwsza miłość") :-D ...i powietrzę się odrazu ;-):tak::-D

hej kobietki a ja wczoraj szok przezylam bo okres dostalam :szok: a myslalam ze po zastrzyku antykoncepcyjnym niebede miala bo wiele kobiet niema :no: no ale jak widac jak zwykle jestem inna i ten okres tez jakis inny :baffled: zobaczymy ile potrwa...

a ja juz po wizycie u pani psycholog i zajeciach manualnych corki bylo ok dowiedzialam sie kilka ciekawyrz rzeczy co i jak i malej podobaly sie zajecia a i musze zorganizowac mlodej "kacik zlosci" ma miec tam karton ze starymi gazetami jak bedzie miala atak to ma tam isc i sobie je podrzec a jak bede miala troche kaski to moge jej kupic taki worek na dragu do boksowania zeby na tym sie wyrzywala jak jest zla a nie rzucala wszystkim i trzaskala drzwiami

ogolnie pozytywne wrazenie i dostalam namiar na psychiatre zeby stwierdzil czy mala ma adhd , jesli stwierdzi ze tak to bede sie mogla starac o komisje :tak:

i pani psycholog stwierdzila ze duzo jest problemow ale nie wszystkie naraz, tylko bedziemyj je rozwiazywac pokolei a to zajmie duzo czasu ale jestem dobrej mysli i jakos mi tak lzej sie zrobilo na serduchu ze ktos wkoncu wskazal mi droge i swiatelko w tunelu :-D:-)

Scully na kolkę spróbuj jeszcze noszenie w pozycji "samolot" bo wtedy też się fajnie brzuszek masuje.
Masuj brzusio, możesz coś ciepłego położyć, też powinno pomóc.

Erbuś no chłop jak dąb. Aż się wierzyć nie chce że ma dopiero 7msc. Dorodny i fajowy synuś.

Żabko to fajnie że trafiłaś do fajnych lekarzy i widać że chcą pomóc. A komisja to co może orzeknąć ?

Lopciu o to widzę że dzieciaki dobrze z Tobą mają.

Pozdrawiam Was wszystkie!

reklama
hej kobiki
Scully wydaje mi sie ze nic nie powinno bolec , a te nitki niech Tobie polozna wyciagnie po co maja draznic moze ta ranka od nich tak jak ja mialam
Żabko bedzie dobrze ciesze sie ze odetchnelaś , czsem trzeba speca A po zaszczyku to raczej @ nie powinno byc no chyba ze minelo juz 3 miechy , moga wystapic plamienia ale nie @ . Ja tez sobie wezme zastrzyk , bo po ostatnim spontanie to mam stracha;-):tak:

Dzis uslyszalam jak moj babel placze , tzn taki atak mial 3 dni wczesniej a zdazylo sie jak go wyciagalam z lezaczka ale nie wydaje mi sie zebym go zle chwycila , dzis polozylam go na przewijaku i zaczelam masowac brzuszek i przeszlo , wiec to brzuszek Kurcze dziewczyny mokra jak szczur sie zrobilam Teraz sobie smacznie spi a ja spadam poczytac

Pozdrowionka i milego weekeendduuuu

Batonik Myszka do raportu :rofl:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry