reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Martilla oj widzę że sie nieźle nakręciłaś, wszystkie to czasem przerabiamy, przytulam. ale tempki masz mocno niskie, jak w pierwszej fazie- jeśli krwawienie/plamienie zdarza się w ciązy w terminie @ to przy wysokich tempkach. co do poprzedniego cyklu to raczej nie mogło być skoku w 13dc- tempka z 13dc i 15dc jest wciąż na poziomie tych niższych, więc ff dobrze zaznaczył. o ile owu w ogóle była, to była kiepska, bo i tempki w lutealnej niziuteńkie i sama lutealna krótka bardzo. ale czasem się tak zdarza i póki jest to nie częściej niż raz w roku to ok.

a u mnie starania pełną parą, tzn my w dniach płodnych i niepłodnych kochamy się codziennie, bo tak lubimy i już, więc starania to tylko z nazwy :-) w poprzednią ciążę zaszłam na wakacjach gdzie przez 3 tyg seks był 2-3x dziennie :-)

reklama
Martilla oj widzę że sie nieźle nakręciłaś, wszystkie to czasem przerabiamy, przytulam. ale tempki masz mocno niskie, jak w pierwszej fazie- jeśli krwawienie/plamienie zdarza się w ciązy w terminie @ to przy wysokich tempkach. co do poprzedniego cyklu to raczej nie mogło być skoku w 13dc- tempka z 13dc i 15dc jest wciąż na poziomie tych niższych, więc ff dobrze zaznaczył. o ile owu w ogóle była, to była kiepska, bo i tempki w lutealnej niziuteńkie i sama lutealna krótka bardzo. ale czasem się tak zdarza i póki jest to nie częściej niż raz w roku to ok.

a u mnie starania pełną parą, tzn my w dniach płodnych i niepłodnych kochamy się codziennie, bo tak lubimy i już, więc starania to tylko z nazwy :-) w poprzednią ciążę zaszłam na wakacjach gdzie przez 3 tyg seks był 2-3x dziennie :-)
boze emma to ja podziwiam!No ale kazdy ma inne potrzeby i najwazniejsze by pozostac w zgodzie ze soba i swoim cialem.Ja przypominam sobie wprawdzie 2-3 razy dziennie ale to byl drugi rok naszej znajomosci.No coz teraz mija prawie 8 i to tez ma znaczenie.
Mozesz zerknac na moj wykres?jakos sie w tym mc pogubilam...
aa i przypomnisz mi ile juz sie staracie?

Eijf nam za chwilę stuknie 13 lat razem. no ale nie wszystkie lata były takie, przy zagrożonej ciąży był w sumie rok postu! no i weź pod uwagę, że ja jestem starsza, a libido u kobiet rośnie z wiekiem- to prawda!!! :-)

Twój wykres- za wcześnie żeby coś powiedzieć, u Ciebie 36,50 to niekoniecznie wyższa tempka, zwłaszcza że wciąż zaznaczasz śluz płodny. może skok był a może dopiero będzie? wyjaśni się za 2-3 dni.

Eijf nam za chwilę stuknie 13 lat razem. no ale nie wszystkie lata były takie, przy zagrożonej ciąży był w sumie rok postu! no i weź pod uwagę, że ja jestem starsza, a libido u kobiet rośnie z wiekiem- to prawda!!! :-)

Twój wykres- za wcześnie żeby coś powiedzieć, u Ciebie 36,50 to niekoniecznie wyższa tempka, zwłaszcza że wciąż zaznaczasz śluz płodny. może skok był a może dopiero będzie? wyjaśni się za 2-3 dni.
tak tez myslalam bo 36,5 to nie znowu taki zabojczy skok.najpierw myslalam ze juz po owu i ze byla w srode ale we wtorek test byl jeszcze negatywny.(raczej mnie nie zawodzily).w srode juz nie robilam.No i ten sluz troche mi sie nie zgadza...hmmm.Poza tym ciagle mam ten bol podbrzusza.juz myslalam ze nic mnei nie zaskoczy tymczasem kazdy cykl jest naprawde inny.No ale poczekamy zobaczymy.Jak juz mowilam w tym cyklu nie szaleje.
z tym libido to u mnie jakby odwrotnie:)ale moze wszystko przede mna

reklama
pomyśl sobie, że jeśli chodzi o rozmnażanie to masz wiek optymalny, a jeśli chodzi o libido to wszystkie wzrosty przed Tobą. optymistycznie trzeba :-) ja mam ostatnio fazę ogromnego optymizmu, przez ostatnie cykle już prawie przestałam wierzyć, że jeszcze kiedyś się uda, a teraz jakos nowa wiara we mnie wstąpiła. znaczy nie, że w tym cyklu się uda, ale że w ciągu roku, dwóch... znaczy ostrożny optymizm :-)

Do góry