reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
czesc dziwczyny ja tylko na chwile, nawet za bardzo nie moge poczytac co u Was :-( dowiedzialam sie wczoraj, ze moje problemy z netem spowodowane sa, jakimis pracami na tej wierzy z ktorej lapie sygnal, dlatego lapie mi sie tylko ten najslabszy i przez to internet tak zle chodzi ( a ja nie mam nerwow czekac 5 minut az mi sie jedna stronka otworzy ):no: facet powiedzial, ze w przyszla srode powinni skonczyc i znow powinnam lapac ten najlepszy sygnal, no ale do poniedzialku raczej nie bede do Was zgladac bo tak jak mowilam nie mam narwow do takiej predkosci ( mam wogole nadzieje, ze mi sie zladuje i odpowiedz sie wklei )

A co do mnie to spisuje ten cykl na straty :-( przytulanko bylo tylko w srode (13dc) B niestety byl tak zajety w tym tygodniu, ze nie dalo rady inaczej, chcialam go jeszcze wczoraj pomeczyc, ale nie bylo szans, wkurzylam sie na niego tylko, wrocil pozno i juz nawet nie chcialam patrzec na niego :no: niby wedlug suwaczka owu mam dzisiaj, ale wydaje mi sie, ze byla wczoraj, wiec teoretycznie niby jakas tam szansa jest, ale watpie czy cos bedzie z tego jednego razu, dzis wieczorem w koncu powinien miec czas wiec jeszcze go zmolestuje, ale wydaje mi sie, ze to juz po fakcie, brzuch juz mnie zaczal bolec tak jak zawsze po owulce do @ :crazy:
Wiem, ze moze przesadzam troche, bo szansa jakas na pewno jest, ale ja wole sie nastawic tak, a ewentualnie sie zaskoczyc, ale jest mi przykro mimo wszystko. ze akurat jak mialam dni plodne to taki musial byc zajety:-(

No nic dziewczyny ja postaram sie zajrzec do Was jeszcze, ale o czytatniu to raczej nie ma mowy no chyba, ze ostatnia strone tylko :-p
A testowala ktoras?

kociaq spróbuj jeszcze dzis . Bo np. tabletki wczesnoporonne bierze sie w ciagu 3 dób po stosunku ,więc teoretycznie po owulce też mozesz zaskoczyć, bo około 3 dób trwa wędrówka tego jajeczka

dziewczynki dzis mam 15 dzien cyklu,staram sie na dziewczynke,przytulano bylo 13 dnia cyklu rano,wczoraj test owulacyjny ujemny a dzis dodatni,tzn ze owulka bedzie za 24-48 godz ,myslicie ze jest szansa na dziewuszke?a orientuje sie ktoras ile zyja meskie plemniki?bo kiedys znalazlam taka stroke i nie moge jej odnalezc:wściekła/y::no:

dziewczynki dzis mam 15 dzien cyklu,staram sie na dziewczynke,przytulano bylo 13 dnia cyklu rano,wczoraj test owulacyjny ujemny a dzis dodatni,tzn ze owulka bedzie za 24-48 godz ,myslicie ze jest szansa na dziewuszke?a orientuje sie ktoras ile zyja meskie plemniki?bo kiedys znalazlam taka stroke i nie moge jej odnalezc:wściekła/y::no:

Co do testów to testy owulacyjne powinno robic sie juz od 9dc, zawsze mniej więcej o tej samej godzinie (miedzy 10-21).
I pamietac nalezy zeby na godzinę przed testem ograniczyc picie oraz pobierac mocz "ze srodka" czyli nie z pierwszego strumienia. Robisz testy tak długo aż test wyjdzie pozytwny (Test jest pozytywny gdy pojawiają się dwie wyraźne kreseczki: w strefie testowej T i kontrolnej C. Intensywnośc barwy kreseczki T jest taka sama lub silniejsza niż natężenie barwy kreseczki C ) i to oznacza ze w ciagu 24-36 godzin nastąpi owulacja. Na chłopca współżyjesz w czasie owulacji bądź tuż po niej, czyli teoretycznie biorąc około 30 godzin później a na dziewczynke do pozytywnego testu owu;-)

A plemniki w wysoce płodnym sluzie szyjkowym, w jajowodzie - potrafią przeżyć do 7 dni.

Ostatnia edycja:
Pati mam nadzieję że z chłopca też się ucieszysz, bo te wszystkie metody pewności nie dają. zresztą np przy inseminacji plemniki podawane są dokładnie w dzień owu (zwykle z postem wcześniej) i rodzą się po połowie dziewczynki i chłopcy, więc gwarancji niestety nie ma.

a u mnie po skoku, wyraźnie druga faza ale tempki kiepściutkie, ech....

reklama
Pati mam nadzieję że z chłopca też się ucieszysz, bo te wszystkie metody pewności nie dają. zresztą np przy inseminacji plemniki podawane są dokładnie w dzień owu (zwykle z postem wcześniej) i rodzą się po połowie dziewczynki i chłopcy, więc gwarancji niestety nie ma.

a u mnie po skoku, wyraźnie druga faza ale tempki kiepściutkie, ech....

Tak pewnosci te metody nie daja:sorry2: ale jezeli jest cos co chociaz troche moze sprzyjac to czemu tego nie robic;-)

My tez chcielibysmy bardzo wstrzelic sie w dziewczynke z powodow zdrowotnych:sorry2: ale jezeli bedzie chlopczyk to bede cieszyla sie tak samo jak z dziewczynki jedynie bede sie wtedy bardziej bala:sorry2:

Do góry