reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Cześć dziewczyny. U mnie także równie beznadziejna pogoda jak wczoraj:dry:ochydna....JEstem odrobinkę zaniepokojona. Od wczoraj pobolewają mnie na zmianę jajniki i brzuch boli mnie tak, jakbym miała zaraz dostać @:confused:To mój 13 dc, nie mam ani grama śluzu-zupełnie sucho....nigdy nie miałam czegoś takiego..Dzisiaj powinny przyjść moje zamówione testy z allegro. Dla pewności zrobię ciążówkę i zarejesteuję się do ina na usg, niech sprawdzo, co się do cholerki dzieje...no mówię wam, 13 dc i całkiem, całkiem sucho.....
Kochana nie stresuj się, może Ci się owulka trochę przesunie, ja czasami miałam sluz plodny dopiero 14, 15, 16 albo 17(!) dnia cyklu, ale wtedy cykl byl 32-dniowy. Tylko spokoj nas moze uratowac ;-)
A u mnie od wczoraj tak trochę wilgotno, ale jeszcze żadnego ładnego śluzu nie ma no i mężuś ma dużo pracy, więc na razie się wstrzymujemy (gin powiedzial, żeby lepiej zaczekać z przytulankami do dni plodnych i od okresu nic) ale juz jutro postaram się Go oderwać od pracy - nie powinno byc z tym problemu ;-) Tempki oczywiscie caly czas jeszcze niskie.

Mellisa, witamy :-)

Ja tam oczywiscie zadnego sluzu u siebie nie widze:baffled: pewnie za kilka dni sie zrobi mokrzej:-):-):-) ale czuje ze sie zblizaja dni plodne bo mi sie chce bardziej:-) hihihi

Ja narazie nie uzywam testow owulacyjnych, jak sie w tym miesiacu nie uda to w przyszlym sie zaopatrze:tak:

Ja tez bym wolala staranka dopiero w przyszlym tygodniu zaczac, przed sama owulka ale z moim B to bedzie trudne:-):-) bo on jest okropny:-D:-D

Sandra boska ta emota:-):-):-):-):-)

Eijf widze ze my w tym samym momencie cyklu jestesmy:-) Ty sie obserwujesz wiec bedziesz dokladnie pewnie wiedziec kiedy owulka byla, ja to tylko zgaduje. Zatestujemy w ten sam dzien???:-):-) bedzie razniej :-):-) i moze wytrzymam i nie zatestuje wczesniej;-) no i moze Ty wytrzymasz i nie zatestujesz wczesniej :-p:-p:-p

Zielona tylko nie zajedz tego meza swojego:-p:-p:-p hihihi

cześć dziewczynki:-)Informacja podstawowa- mąż żyje...;-)poza tym nawet jakbym chciała, żeby wytrzymał tylko do dni płodnych, to niestety w jego wypadku nei byłoby to możliwe:-)Nie dał by chłpopaczyna rady:-DMi osobiście to nie przeszkadza, więc oboje jesteśmy z fakt zadowoleni. Poza tym doszłam do wniosku, że różne cuda dzieją się z owulką, więc sexik w same płodne dni to może być za mało..ponad to jest taka definicja, która mówi o płodności pary- para ma problemy z płodnością, jeśli kobieta nie zachodzi w ciążę, a kochają się conajmniej 3 razy w tygodniu przez okrągły rok bez zabezpieczenia...podpisuję się pod definicja i dla pewności, te 3 razy w tygodniu mam:-)

..ponad to jest taka definicja, która mówi o płodności pary- para ma problemy z płodnością, jeśli kobieta nie zachodzi w ciążę, a kochają się conajmniej 3 razy w tygodniu przez okrągły rok bez zabezpieczenia...podpisuję się pod definicja i dla pewności, te 3 razy w tygodniu mam:-)
Zgadzam się całkowicie z tą definicją:-D Ja zaczęłam męża molestować już w środę:tak: Tak na wszelki wypadek;-) Będę go tak molestować do 20-21.07:-) Nawet nie wiem kiedy sie spodziewać owulki:confused: Zawsze miałam 28 dniowy cykl czyli owulka powinna byc 15.07 ale ostatnio cykl trwał 30 dni więc jeśli teraz też tak będzie to owulka 17.07. No i w tym wypadku dni płodne też w innym czasie występują. Ja wychodzęz załozenia, że "strzeżonego, Pan Bóg strzeże" i zaczęliśmy staranki w 7dc:-) Mojemu mężowi to absolutnie nie przeszkadza;-) Wprost przeciwnie:-D

Miłego dnia dziewczynki:) Dziś znowu zimno...:no: Mam nadzieję, że w weekend mimo wszystko będzie słoneczko...

Dzien dobry wszystkim,kurcze jak ja slysze jak Wy molestujecie ych swoich mezow to ja wspolczuje mojemu,tez chcialby byc molestowany czesciej,ale ja staram sie uzbierac dobry material na dziewczynke:tak:Tylko Wy jau to robicie od 7 dnia cyklu a ja zrobilam to w 11 czyli za pozno na corcie:-( dziewczyny te dni plodne sa juz od razu jak pojawia sie sluz czy troszke pozniej:confused::confused:U mnie pogoda sliczna,swieci slonko i w miare cieplo;-)Dzis Xavierek ma zabieg,bedzie mial wprowadzany fluor do zoladka:-(i bardzo sie martwie,takze trzymajcie za nas kciuki o 15:20 mojego czasu czyli 16:20 polskiego czasu;-);-);-);-)biedaczek nic nie moze jesc 6 godz przed:-:)-:)-:)-(

dziewczyny te dni plodne sa juz od razu jak pojawia sie sluz czy troszke pozniej:confused::confused:

Ostatnio czytałam, że owulacja następuję na sam koniec płodnego śluzu, i dobrze, żeby żołnierzyki już czekały na komórkę jajową (bo one muszą jeszcze około 6 godzin dojrzeć w pochwie) więc, chyba się wstrzeliliście na dziewuszkę ;-)

Ja si na tym nie znam. Zresztą jest mi obojętne czy to będzie chłopak czy dziewczyna. Byle zdrowe było:) Może gdybym już miała dziecko lub dwa to bym się starała planować płeć ale przy pierwszym nie ma to dla mnie znaczenia:) My zamierzamy serduszkować co 1-2 dni. Czym częściej tym większa szansa na zapłodnienie:) Przynajmniej tak mi się wydaje:) chociaż słyszałam o przypadkach, ze dziewczynyzachodziły w ciążę po jednym stosunku...
Ja cały czas wierzę, że w tym cyklu sie uda:) Wzięliśmy się w końcu na poważnie do roboty:) Przez kilka najbliższych dni na pewno mężowi nie odpuszczę:) Odpocznie sobie jak będę po owulce:)

reklama
my działamy co 2 dni od 5 dc:-)Może lekkie przegięcie, ale "strzeżonego(...)"działać bęziemy pewnie do 25-26.07..chyba, że zaczne się źle czuć, o to róźnie bywa:pSluzu na zawnątrz nadal brak, ale w środku jest...ciekawe zjawisko- nigdy u mnie nie wystąpiło wcześniej...a pogoda na razie śliczniusia- świeci słoneczko, niebo niebieściutkie, na termometrze 22 stopnie- no ale kwidzyn leży w tak dziwnym miejsu, że dookoła czasami leje, a u nas nie- mamy obok wisłe, która niczego do nas nie puszcza:-)Chociaż np. sztum i malbork leżą po tej samej stronie wisły i u nich pada a u nas nie:-)Ide zaraz na spacerek z synkiem, łapać wit. D, póki świeci

Do góry