reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Mam wyniki
TSH: 4,59 ul/ml
FSH: 6,18 mlU/ml
LH: 4,58 mlU/ml
Estardiol: 88,10 pg/ml
Prolaktyna: 39,19 ng/ml
HSG: Kształt jamy macicy prawidłowy. Oba jajowody swobodnie przepuszczają kontrast do jamy brzusznej. (aczkolwiek lewy jajowod z opoznieniem)

Czyli podwyzszona prolaktyna co moze mniec wplyw na jajeczkowanie. Zapisalm mi bcostam (tak nagryzdolil, ze ciezko przeczytac, a jeszcze nie kupilam), ale mam zaczac brac od przyszlego piatku, bo moga byc skutki uboczne, a gin wyjezdza i nie bede sie mogla z nim skontaktowac. Poza tym mam nadzieje, ze ten lewy jajowod sie przepchal, skoro kontrast przelecial z opoznieniem.
W sumie to jstem zadowolona - poki co to z mojej strony jest problem, ktory mozna leczyc. Wiec jest nadzieja, ze chlopaki M sa w porzadku.

Czekajac na wypis widzialam dwie dziewczynki (!), ktore przyszly na jakies badania. Obie byly w zaawansowanej ciazy i to z drugim dzieckiem!!! A mialay jakies 16-17 lat. I to jest sprawiedliwosc?! Ja sobie jednego nie moge zrobic, a one juz drugie w drodze, choc pewnie nie chvialy...:no:

reklama
Witam kobietki :-)
Nareszcie po pracy :tak:
Ja to jakiegoś doła złapałam... :-( Tak se wbiłam do łepka, że nie mam owulki, że masakra...:-( Zbliża się wieczór i mi się smutno robi :-(
myszka1987 - też jestem "za", żeby na początku starań wszystko wiedzieć. Widzisz u mnie 2 cykl staranek i wyszło, że nie mam owulacji (w tym cyklu). Lekarz powiedział, że martwić można się po roku, a teraz starać i jak cykl będzie dłuższy niż 35 dni to będę brać progesteron... Mały szok... :shocked2: Przetrawiłam to i już ambitnie zapisałam się do niego na 16.12. i jestem nastawiona bojowo, że chcę sprawdzić czy mam owulacyjne cykle (czy tylko ten jeden był bezowu.)... A ciężko będzie, bo szef się wścieknie, że znów coś kombinuję i do pracy nie chodzę :eek: żeby "wafel" mnie nie zwolnił... :szok:

Mam wyniki
TSH: 4,59 ul/ml
FSH: 6,18 mlU/ml
LH: 4,58 mlU/ml
Estardiol: 88,10 pg/ml
Prolaktyna: 39,19 ng/ml
HSG: Kształt jamy macicy prawidłowy. Oba jajowody swobodnie przepuszczają kontrast do jamy brzusznej. (aczkolwiek lewy jajowod z opoznieniem)

Czyli podwyzszona prolaktyna co moze mniec wplyw na jajeczkowanie. Zapisalm mi bcostam (tak nagryzdolil, ze ciezko przeczytac, a jeszcze nie kupilam), ale mam zaczac brac od przyszlego piatku, bo moga byc skutki uboczne, a gin wyjezdza i nie bede sie mogla z nim skontaktowac. Poza tym mam nadzieje, ze ten lewy jajowod sie przepchal, skoro kontrast przelecial z opoznieniem.
W sumie to jstem zadowolona - poki co to z mojej strony jest problem, ktory mozna leczyc. Wiec jest nadzieja, ze chlopaki M sa w porzadku.

Czekajac na wypis widzialam dwie dziewczynki (!), ktore przyszly na jakies badania. Obie byly w zaawansowanej ciazy i to z drugim dzieckiem!!! A mialay jakies 16-17 lat. I to jest sprawiedliwosc?! Ja sobie jednego nie moge zrobic, a one juz drugie w drodze, choc pewnie nie chvialy...:no:

zawsze tak jest jak nie chca zachodza jak chca to sie mecza:wściekła/y:

Witam. Jestem od niedawna mężatką i właśnie zaczelismy sie starać z mężem o Maleństwo. Baaaardzo chciałabym zostac mamą w 2010 roku :)

Witam się :)

dziewczyny a mnie nadal boli brzuszek a tempka raz spada raz rosnie i sama jestem z tego wszystkiego juz głupia :sorry:

nie mialam monitoringu ale dopiero 3 cykl sie staramy mylisz ze to juz pora na monitoring:no:

czy wszystkie cykle masz ze stałą tempką?? najlepiej daj Twoj wykres w FF albo w 28 dni albo w kartę 3.3, zeby widoczne było :tak:

Czy któraś z was kupowała może z Gazetą Wyborczą wtorkową "Czekając na dziecko"??? Bo ja minełam jedną :-( a naprawdę fajnie się czyta :tak:

Ja niestety nie czytam wyborczej. Scully kiedy testowanko? buziaki
Pajeczko oby twój brzuszek bolał "pozytywnie" trzymam bardzo mocno kciuki i to samo pytanie

Witam się :)

dziewczyny a mnie nadal boli brzuszek a tempka raz spada raz rosnie i sama jestem z tego wszystkiego juz głupia :sorry:

czy wszystkie cykle masz ze stałą tempką?? najlepiej daj Twoj wykres w FF albo w 28 dni albo w kartę 3.3, zeby widoczne było :tak:

dopiero pierwszy cykl temp obserwuje na karcie 3.3 a jak ja mozna Wam pokazac?

reklama
Do góry