reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam:tak:
witam
i życzę miłego dnia
U nas słonecznie chociaż mimo to u mnie kiepsko z humorem.. bywają gorsze i lepsze dni cóż.. życie.

Loczek każdy ma swój czas na bobasa. i twój czas nadejdzie na pewno. Życzę cierpliwości i powodzenia.
Kinga masz słodki avatarek, musisz być silna nie poddawaj się.:tak:

No my pierwszy cykl;-)wczoraj test owulacyjny na tak, przytulanko, ale dzis jeszcze skoku temp. brak:-(no i kurde nie wiem, czy dziś przytulaniec, czy jednak według zaleceń jutro(po 2 dniach), nie chciałabym jednak zmarnować szansy....już mi się włączył stres i emocje z poprzednich starań i lęk, że znów minie rok zanim się uda...:baffled:
Ja bym poszła na całość, żeby potem nie mieć do siebie pretensji ,że nie wykorzystałam szansy.:sorry2:

Agutka też bym chciała mieć taką pomoc w kuchni:-D

Marulka na pewno jest fasolka:tak::tak::tak::tak:

Suzi u mnie przed @ szyjka jest bardzo nisko i otwarta:zawstydzona/y:

Kerna trzymam kciuki za bobaska:tak:pamiętam ,że przy pierwszym dziecku miałam takie bóle w połowie cyklu ;-)

Ja od jutra zaczynam starania, zastanawiam się na testami owulacyjnymi:cool: . Pozdrawiam wszystkie serdecznie:-D

reklama
Hej Staraczki!
Jak tam staranka? U mnie czekam na skok tempki. Cykle mam 30 dniowe, jestem w 15 dc , a jeszcze nie było skoku:( Czy tak powinno być?

gdzieś, kiedyś, ktoś... :-) ... pisał, że faza lutearna jest min 10 dni więc wynika, że masz czas do 20 dc :-) chociaż pamiętam, że LauraOna miała owu w 6 dc (potwierdzone przez gin) :tak:

Dla mnie pieczenie sernika to czarna magia, nigdy mi nie wychodził taki jak powinien, dopóki nie natknęłam się na przepis sernika na wiśniach. Łatwy w wykonaniu, całkiem szybko się robi, a co najwazniejsze puchaty i pyszny. Poniewaz był na święta to na sylwka piekę orzechowca - pierwszy raz. Jak nie wyjdzie to upiekę czekoladowe biedroneczki - pycha i zawsze wychodzi

czekoladowe biedroneczki?? a co to??

ja to tez mialam rekordowa owulke jak zaszlam w ciaze wtedy mialam owu w 62 dniu cyklu ... powaznie mowie... wczesniej @ wywolywalam luteina i pozniej taki cykl mialam i zaszlam w ciaze wlasnie podczas tej owulki w 62 dniu od @ ... makabra jakas...

:szok: wow!! :-D no faktycznie rekord :tak:

Suzi ja ogólnie sie uczyłam z 6 cykli i za kazdym razem mj organizm płatał mi figle :-D, ale ogólnie moza powiedziec, ze poznałam na tyle swoj organizm, ze wiedziałam, czy bedzie owulka czy nie no i w ostatnim cyklu tez sie nie obyło bez dziwadztw :-D

:-) a ja lubie oglądać twój wykresik :tak: piękny :-)

ZAFASOLKOWANE:

Agapas -
dorkaa -
pati1159 - 3 cykl
mazia -
krewetka -
waniliowa - 1 cykl
sandrahaha - 18 cykl
scorpioniczkaa - 3 cykl
agast22 - 2 cykl
bakteria - 1 cykl
Nikiforka- 10 cykl
Sara211- 1 cykl
aisim- 3 cykl
eijf-7cykl
milusia83 -3 cykl
Pajka - 14 cykl
jagódka1231- 5 cykl
marulka – 4 cykl
msdracula – 3 cykl

zielona.wampirzyca-9 cykl
Hope33-okolo 16 cykl
Martilla - 6 cykl
agniesiar - 12 cykl
mmm -6 cykl
Noukie - 5 cykl
Marzi55 - 4 cykl
emilchen-URLOPIK
toska32-URLOPIK
chup - 1 cykl
Melissa-
kinga85- 13 cykl iURLOPIK
Anulin- 2 cykl
rudka - 3 cykl- URLOPIK
maćku - 6 cykl z hakiem
Ren - 3 cykl
wisienka83-URLOPIK
ilonkasz-2 cykl
&Ewcia - 8 cykl (test 26.12.)
iwcia81- - 1 cykl
agutkaZG- 5 cykl
nanusia - około 18 cykl
chiara1 - 2 cykl
Maxymka - 4 cykl
Scully- 3 cykl
olcia23- 2 cykl
elleth- 3cykl
LauraOna- 3 cykl i URLOPIK
CameoURLOPIK (jednocyklowy)
Kiciaq85-
simag1-
SylwiaSz- 4 cykl
MALUTKA10234 cykl
skowronek - 5 cykl
kerna - 2 cykl (test 14.01)
myszka1987- 4 cykl (test 29.12)
Stefanka83 - 2 cykl
lopop - 45 cykl
Loczek36 – 4 cykl (po roku)
Lady_Marion – 6 cykl
asiucha-L- 7 cykl
ryba30 - 3 cykl
Betusia– 5 cykl
Svensonka
ewelina26k
missiiss1301 – 1 cykl
pok – 3 cykl
suzi1 – 7 cykl
biedroneczka1980URLOPIK
larvunia
martuskaa – 2 cykl
agnieszka.kk
asiaN – 1 cykl
agi79 – 2 cykl
bombelek8 – 11 cykl
Fleur – 2 cykl
Chup -

asiaN a ilu dniowe masz cykle?

ok. 33 dnioe, zazwyczaj w 19 d.c mam skok, tylko u mnie tak ubogo ze śluzem, że zawsze mi cięzko wyczuć owulację, przed pierwszą ciążą, miałam w ogóle bezowul., dopiero bromergan, clo i pabi-dexamethason pomogły...więc i tak się cieszę, że mam wynik dodatni na teście ow.

ok. 33 dnioe, zazwyczaj w 19 d.c mam skok, tylko u mnie tak ubogo ze śluzem, że zawsze mi cięzko wyczuć owulację, przed pierwszą ciążą, miałam w ogóle bezowul., dopiero bromergan, clo i pabi-dexamethason pomogły...więc i tak się cieszę, że mam wynik dodatni na teście ow.
Ale dodatnie testy owu nie gwarantuja owulacji.
A jak dlugo lykalas bromka az sie udalo? I czy pozostale leki zapisali Ci od razu z bromkiem? Ja zaczelam go brac jakies 2 tyg temu i czekam na efekty:tak:
Ehhh dziewczyny jak ja bym chciała zeby juz nam sie udało:tak:
Wyobraz sobie, ze ja tez;-)

Uda się każdej z NAS . Nowy rok nowe nadzieje.:-D:-D:-D. Dziś jestem pełna optymizmu ciekawe jak pod koniec cyklu:sorry2::zawstydzona/y:
A ktory masz dc bombelku?????
Mnie cos brzusio boli po tym przytulanku,na dole:baffled:

Wiecie ze juz niewiele nam zostało by byc mamusiami w 2010 r!!!!;/

DAMY RADE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry