reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Wklej mi prosze jeszcze raz linka, bo nie chce mi sie szukac:-p

Tylko to mi sie troche dziwne wydaje - moj gin nie wiedzialby kiedy sie bada hormony? Bo to by bylo przeciez bez senu wysylac mnie na badania, z ktorych i tak nic nie wyniknie...:no: A czy na tym forum lekarze pisza?

tak z białegostoku, nie jestem pewna czy konkretnie na tym wątku, ale na pewno mozna zadać pytanie do eksperta...

Nasz Bocian - Strony o Rodzinie - Forum - Interpretacja wyników hormonów cz. II

a ten gin do którego chodzisz to taki spec od niepłodnosci? bo mi się wydaje, ze ci poradniani lekarze to mają wiedze ogólną...tak mi też powiedział ten u któego ostatnio byłam...ja tu mam pacjentki i z ciaża,antykoncepcja, zakażenia itd. ...wolę Pania wysłac tam gdzie konkretnie tym sie zajmują
no i wysłał 11 marca mam jeszcze wizytę u ginekologa- endokrynologa (zapomniałąm napisac jak wymieniałąm to wszystko)...

:szok::szok: ale macie produkcje super !!! my na forum ciaza po poronieniu mielismy taka sama az sie wkoncu ktos nie pojawil .... dlatego ucieklam bo porzadku wprowadzali ;-)

ufff jakos przebrnelam :-) uciekam do kina zmeczona po studiach ide na obiadek z mezulkiem i pozniej do kina na avatar 3d :-) dostalam sliczny zegarek a wy co podostwawalyscie?? chwalic mi sie juz ;-) a wieczorem dostamne jeszcze jeden prezencik :-) erotyczny .... ;-) buziaki i wpadne wieczorkiem ;-)

to miłaego seansu zuczę, film ekstra:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a ten gin do którego chodzisz to taki spec od niepłodnosci? bo mi się wydaje, ze ci poradniani lekarze to mają wiedze ogólną...tak mi też powiedział ten u któego ostatnio byłam...ja tu mam pacjentki i z ciaża,antykoncepcja, zakażenia itd. ...wolę Pania wysłac tam gdzie konkretnie tym sie zajmują
no i wysłał 11 marca mam jeszcze wizytę u ginekologa- endokrynologa (zapomniałąm napisac jak wymieniałąm to wszystko)...
W sumie racja.
Ale dlaczego na tej stronie sa podane normy dla kazdej fazy cyklu? Skor trzeba badac w 2-3dc?

W sumie racja.
Ale dlaczego na tej stronie sa podane normy dla kazdej fazy cyklu? Skor trzeba badac w 2-3dc?

bo początek cyklu to początek przygotowań...ważne jest żeby w odpowiednim momencie było odpowiednie stężenie ...zeby się organizm dobrze przygotował...

no a w kolejnych fazach one się zmieniają dlatego też mozna ale nie trzeba badać je w kolejnych fazach, mimoze FSH i LH nie trzeba badać przed owulka ja zbadam, zeby byc pewna czy jest ok, tak samo estradiol i progeteron, bo
estradiol jest ważny na początku cyklu, bo od niego zależy endometruim, progereron pod koniec cyklu, bo jak go nie ma to ciałko żółte niewydolne. Hormony testosteronowe wazne na początku - czy jajniki są odpowiednio stymulowane.

Ja tak tylko swoimi słowami, bo to wszystko jest takie skomplikowane i tyle rzeczy musi zagrać ...szok:szok:

bo początek cyklu to początek przygotowań...ważne jest żeby w odpowiednim momencie było odpowiednie stężenie ...zeby się organizm dobrze przygotował...

no a w kolejnych fazach one się zmieniają dlatego też mozna ale nie trzeba badać je w kolejnych fazach, mimoze FSH i LH nie trzeba badać przed owulka ja zbadam, zeby byc pewna czy jest ok, tak samo estradiol i progeteron, bo
estradiol jest ważny na początku cyklu, bo od niego zależy endometruim, progereron pod koniec cyklu, bo jak go nie ma to ciałko żółte niewydolne. Hormony testosteronowe wazne na początku - czy jajniki są odpowiednio stymulowane.

Ja tak tylko swoimi słowami, bo to wszystko jest takie skomplikowane i tyle rzeczy musi zagrać ...szok:szok:
Dobra, przestan juz, bo mnie stresujesz!;-) Myslalam, ze oprocz prl u mnie wszystko w porzadku, a Ty mi burzysz ten spokoj;-)
8 dc to tez poczatek cyklu:tak:

idę na jakiś fajny filmik, bo mój J podłączył projektor i mnie woła...walentynkowy seansik;-)

Dobra, przestan juz, bo mnie stresujesz!;-) Myslalam, ze oprocz prl u mnie wszystko w porzadku, a Ty mi burzysz ten spokoj;-)
8 dc to tez poczatek cyklu:tak:

nie chciałam:sorry:

cześc kochane właśnie wróciłam z pracy i pędzę na forum bo tu miało byc dzisiaj tyle testowiczek i co???????? Dały plame!!!!!!!! Ja sie nie załamuje swoją jedna kreseczką bo to jeszcze troszke za wczesnie ale chciałam sprawdzić jak czuły mozę byc ten test. Gratuluje ewelinko i czekam na fotke z niecierpliwością.Ja usilnie wierze że u mnie fasolka jest tylko nie chce się jeszcze ujawnić...

witam.wczoraj nie kupilam testu, dopiero dzis w poludnie:eek:zrobilam i wyszla jedna kreska a ta druga bardzo bardzo slaba:-(praktycznie to jej cien:eek:wiec nie wiem co jest...ale moze za wczesnie albo powinnam z porannego moczu. wstawie zdjecie to zobaczycie
ha ha mowilam ci a nie wierzylas gratulacjeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ha ha mowilam ci a nie wierzylas gratulacjeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Jest tu ktos czy wszystkie maja przytulanki no nie dziwie sie dzis walentynki

reklama
Do góry