• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Wklej mi prosze jeszcze raz linka, bo nie chce mi sie szukac:-p

Tylko to mi sie troche dziwne wydaje - moj gin nie wiedzialby kiedy sie bada hormony? Bo to by bylo przeciez bez senu wysylac mnie na badania, z ktorych i tak nic nie wyniknie...:no: A czy na tym forum lekarze pisza?

tak z białegostoku, nie jestem pewna czy konkretnie na tym wątku, ale na pewno mozna zadać pytanie do eksperta...

Nasz Bocian - Strony o Rodzinie - Forum - Interpretacja wyników hormonów cz. II

a ten gin do którego chodzisz to taki spec od niepłodnosci? bo mi się wydaje, ze ci poradniani lekarze to mają wiedze ogólną...tak mi też powiedział ten u któego ostatnio byłam...ja tu mam pacjentki i z ciaża,antykoncepcja, zakażenia itd. ...wolę Pania wysłac tam gdzie konkretnie tym sie zajmują
no i wysłał 11 marca mam jeszcze wizytę u ginekologa- endokrynologa (zapomniałąm napisac jak wymieniałąm to wszystko)...

:szok::szok: ale macie produkcje super !!! my na forum ciaza po poronieniu mielismy taka sama az sie wkoncu ktos nie pojawil .... dlatego ucieklam bo porzadku wprowadzali ;-)

ufff jakos przebrnelam :-) uciekam do kina zmeczona po studiach ide na obiadek z mezulkiem i pozniej do kina na avatar 3d :-) dostalam sliczny zegarek a wy co podostwawalyscie?? chwalic mi sie juz ;-) a wieczorem dostamne jeszcze jeden prezencik :-) erotyczny .... ;-) buziaki i wpadne wieczorkiem ;-)

to miłaego seansu zuczę, film ekstra:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a ten gin do którego chodzisz to taki spec od niepłodnosci? bo mi się wydaje, ze ci poradniani lekarze to mają wiedze ogólną...tak mi też powiedział ten u któego ostatnio byłam...ja tu mam pacjentki i z ciaża,antykoncepcja, zakażenia itd. ...wolę Pania wysłac tam gdzie konkretnie tym sie zajmują
no i wysłał 11 marca mam jeszcze wizytę u ginekologa- endokrynologa (zapomniałąm napisac jak wymieniałąm to wszystko)...
W sumie racja.
Ale dlaczego na tej stronie sa podane normy dla kazdej fazy cyklu? Skor trzeba badac w 2-3dc?

W sumie racja.
Ale dlaczego na tej stronie sa podane normy dla kazdej fazy cyklu? Skor trzeba badac w 2-3dc?

bo początek cyklu to początek przygotowań...ważne jest żeby w odpowiednim momencie było odpowiednie stężenie ...zeby się organizm dobrze przygotował...

no a w kolejnych fazach one się zmieniają dlatego też mozna ale nie trzeba badać je w kolejnych fazach, mimoze FSH i LH nie trzeba badać przed owulka ja zbadam, zeby byc pewna czy jest ok, tak samo estradiol i progeteron, bo
estradiol jest ważny na początku cyklu, bo od niego zależy endometruim, progereron pod koniec cyklu, bo jak go nie ma to ciałko żółte niewydolne. Hormony testosteronowe wazne na początku - czy jajniki są odpowiednio stymulowane.

Ja tak tylko swoimi słowami, bo to wszystko jest takie skomplikowane i tyle rzeczy musi zagrać ...szok:szok:

bo początek cyklu to początek przygotowań...ważne jest żeby w odpowiednim momencie było odpowiednie stężenie ...zeby się organizm dobrze przygotował...

no a w kolejnych fazach one się zmieniają dlatego też mozna ale nie trzeba badać je w kolejnych fazach, mimoze FSH i LH nie trzeba badać przed owulka ja zbadam, zeby byc pewna czy jest ok, tak samo estradiol i progeteron, bo
estradiol jest ważny na początku cyklu, bo od niego zależy endometruim, progereron pod koniec cyklu, bo jak go nie ma to ciałko żółte niewydolne. Hormony testosteronowe wazne na początku - czy jajniki są odpowiednio stymulowane.

Ja tak tylko swoimi słowami, bo to wszystko jest takie skomplikowane i tyle rzeczy musi zagrać ...szok:szok:
Dobra, przestan juz, bo mnie stresujesz!;-) Myslalam, ze oprocz prl u mnie wszystko w porzadku, a Ty mi burzysz ten spokoj;-)
8 dc to tez poczatek cyklu:tak:

idę na jakiś fajny filmik, bo mój J podłączył projektor i mnie woła...walentynkowy seansik;-)

Dobra, przestan juz, bo mnie stresujesz!;-) Myslalam, ze oprocz prl u mnie wszystko w porzadku, a Ty mi burzysz ten spokoj;-)
8 dc to tez poczatek cyklu:tak:

nie chciałam:sorry:

cześc kochane właśnie wróciłam z pracy i pędzę na forum bo tu miało byc dzisiaj tyle testowiczek i co???????? Dały plame!!!!!!!! Ja sie nie załamuje swoją jedna kreseczką bo to jeszcze troszke za wczesnie ale chciałam sprawdzić jak czuły mozę byc ten test. Gratuluje ewelinko i czekam na fotke z niecierpliwością.Ja usilnie wierze że u mnie fasolka jest tylko nie chce się jeszcze ujawnić...

witam.wczoraj nie kupilam testu, dopiero dzis w poludnie:eek:zrobilam i wyszla jedna kreska a ta druga bardzo bardzo slaba:-(praktycznie to jej cien:eek:wiec nie wiem co jest...ale moze za wczesnie albo powinnam z porannego moczu. wstawie zdjecie to zobaczycie
ha ha mowilam ci a nie wierzylas gratulacjeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ha ha mowilam ci a nie wierzylas gratulacjeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Jest tu ktos czy wszystkie maja przytulanki no nie dziwie sie dzis walentynki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry