reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Kochana uda się nam będziemy się pilnowały wzajmnie :-)
Dobrze! Bede wobec Ciebie bezwzgledna i surowa:-D

A tak a propo testow - ostatnio gdzies wyczytalam, ze to robienie testu dopiero w dzien spodziewanej @ jest zalecane nie tylko dlatego, ze wczesniej moze nie wyjsc. Chodzi raczej o to, ze bardzo duzo ciaz tracimy wlasnie w dniu okresu:eek:

reklama
A moglabys przypomniec, jakie badania mam juz za soboa?
w złych dniach hormony: PRL, LH i FSH, estradiol:wściekła/y: moja aktualna gin tak zaleciła i później nawet nie widziała wyników...zapomniała,że je zleciła...
tarczyca, badanie moczu i krwi (glukoza) w porządku...
progesteron w 21 dc 1,44 norma powyżej 4,44
czekam na wyniki przeciwciał plemników w śluzie
czekam na badanie HSG 26.02.
Mężą żołnierzyki są w porzadku...

Pół roku i to wszystko:-(

chodzi o urlop od głupich myśli :tak::tak: nie od bzykanka :-D

jak ja zrobiłabym urlop to zrezygnowałabym z wizyt u gina, monitoringów, badań hormonów jasne, ze nie z bzykania:-D;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym :-)

1 kg zmieniaków
0,5 kg pieczarek
4 cebule
2 jajka
szkl mąki

ziemniaki gotuję dzień wcześniej w lupinkach, obieram z lupinek, mielę dodaję 2 zesmażone cebule 2 jajka i mąkę - mieszam wszystko na jednolitą masę. powinno wyjść ciasto takie jak do rozwałkowania - kulka hehehe - dzielę na 4 części robie wałeczki z nich i kroję na takie pajdki, obtaczam w bułce tartej i na patelnię
sos: pieczarki drobno kroję, podsmażam, wrzucam cebulę - wszystko razem się podsmaża :) dodaję szklankę bulionu - wszystko się gotuje ok 15 minut na końcu śmietanę 12% dodaję i na małym ogniu gotuję mieszam żeby się nie zważyło :tak:
kotleciki polewa się sosem nie gotuje w nim !!

Dobrze! Bede wobec Ciebie bezwzgledna i surowa:-D

A tak a propo testow - ostatnio gdzies wyczytalam, ze to robienie testu dopiero w dzien spodziewanej @ jest zalecane nie tylko dlatego, ze wczesniej moze nie wyjsc. Chodzi raczej o to, ze bardzo duzo ciaz tracimy wlasnie w dniu okresu:eek:

Bardzo się cieszę w chwili zwątpienia poproszę o solidnego kopniaka :tak::tak:

w złych dniach hormony: PRL, LH i FSH, estradiol:wściekła/y: moja aktualna gin tak zaleciła i później nawet nie widziała wyników...zapomniała,że je zleciła...
tarczyca, badanie moczu i krwi (glukoza) w porządku...
progesteron w 21 dc 1,44 norma powyżej 4,44
czekam na wyniki przeciwciał plemników w śluzie
czekam na badanie HSG 26.02.
Mężą żołnierzyki są w porzadku...

Pół roku i to wszystko:-(
No czyli jak na razie musisz popracowac nad tym progesteronem i ewentualnie Cie odetkaja na Hsg.
W klinice nic innego by pewnie na razie nie zrobili....

Tak piszecie o dniach w ktorych nalezy badac hormony i tak mysle, ze moze moje wyniki tez nie sa miarodajne?:eek: Ja mialam robione w 8dc.

jak ja zrobiłabym urlop to zrezygnowałabym z wizyt u gina, monitoringów, badań hormonów jasne, ze nie z bzykania:-D;-)
No ale czesem teraz nie rezygnuj jak zaczelas!

1 kg zmieniaków
0,5 kg pieczarek
4 cebule
2 jajka
szkl mąki

ziemniaki gotuję dzień wcześniej w lupinkach, obieram z lupinek, mielę dodaję 2 zesmażone cebule 2 jajka i mąkę - mieszam wszystko na jednolitą masę. powinno wyjść ciasto takie jak do rozwałkowania - kulka hehehe - dzielę na 4 części robie wałeczki z nich i kroję na takie pajdki, obtaczam w bułce tartej i na patelnię
sos: pieczarki drobno kroję, podsmażam, wrzucam cebulę - wszystko razem się podsmaża :) dodaję szklankę bulionu - wszystko się gotuje ok 15 minut na końcu śmietanę 12% dodaję i na małym ogniu gotuję mieszam żeby się nie zważyło :tak:
Inetesujace...
Bardzo się cieszę w chwili zwątpienia poproszę o solidnego kopniaka :tak::tak:
Licze na rewanz;-)

:szok::szok: ale macie produkcje super !!! my na forum ciaza po poronieniu mielismy taka sama az sie wkoncu ktos nie pojawil .... dlatego ucieklam bo porzadku wprowadzali ;-)

maćku ja zawsze mialam takie cykle i mam b. pozno owulacje jak bylam w ciazy z antosiem to mialam w 62 dniu cyklu :confused2: teraz biore dupka na wywolanie @ przez 10 dni i pozniej chce zaczac brac castagnusa na zafasolkowanie... to ziolowe to oby nie zaszkodzilo a pomoc moze lub nie . lekarz mi nei kazal robic badan... na hormony ale sie pytalam. powiedzial ze jak raz zaszlam w ciaze to z drugim razem nie powinno byc problemu... boje sie tylko bo mam zespol antyfosfolipidowy i musze od @ brac clexane bbbrrrr zastrzyki w brzuch i przez cala ciaze :eek: dlatego zaczynamy juz pod koniec lutego po @ :-)

tośka moze jeszcze jest nadzieja ? :tak: mnie tydzien po owulce do dnia testowania bolal mbruch okresowo i mialam antosia swojego ukochanego :-)

agutka "No ja @ nie mam nadal. Ale teraz jak siadłam,to mi taki "kołek" w ci*kę jakby wszedł i rwie mnie w brzuchu. Nie w podbrzuszu,tylko tak na tym "flaku" - jakby rozciąganie skóry ..." fajny opis hehe :) nic z niego nei rozumiem ale zycze zeby to fasolinka jednak byla :tak:

ewelina oj bedzie fasolinka :-) ja pierwszego testa zrobilam 14 dni po owulce i cos tam bylo tylko rozbrajalam testa zeby ten pasek wyciagnac i caly dzien z nim chodzilam i bylo tam cos i to byla ciaza ale tak delikatna ze szok nastepnego nia ciut mocniejsza i po 3 dniach mocna ale nie taka sama jak kontrolna i byla w ciazy :tak: a dzisiaj mi wyszlo czysciutko bialutko .... wiec miej nadzieje :tak::-)

ufff jakos przebrnelam :-) uciekam do kina zmeczona po studiach ide na obiadek z mezulkiem i pozniej do kina na avatar 3d :-) dostalam sliczny zegarek a wy co podostwawalyscie?? chwalic mi sie juz ;-) a wieczorem dostamne jeszcze jeden prezencik :-) erotyczny .... ;-) buziaki i wpadne wieczorkiem ;-)

No czyli jak na razie musisz popracowac nad tym progesteronem i ewentualnie Cie odetkaja na Hsg.
W klinice nic innego by pewnie na razie nie zrobili....

Tak piszecie o dniach w ktorych nalezy badac hormony i tak mysle, ze moze moje wyniki tez nie sa miarodajne?:eek: Ja mialam robione w 8dc.

No ale czesem teraz nie rezygnuj jak zaczelas!

nie teraz nie, ale jak się wnerwie;-)i wszystko przebadam to walnę to i juz:-D jakos wydaje mi sie to niemożliwe...;-)

no ja też robiła badania w 4 i 8 dc...to nic nie daje... wiem to z bocka, bo wstawiłam tam swoje wyniki do interpretacji...na pocza,tku wątku o hormonach jest tam dokładnie opisana zależność wszystkich hormonów...kopalnia wiedzy, już na podstawie tego sama mozesz wywnioskować co i jak...

1 kg zmieniaków
0,5 kg pieczarek
4 cebule
2 jajka
szkl mąki

no teraz to slinotoku dostalam takiego ze hej pysznei brzmi musze takie zrobic:tak:

reklama
no ja też robiła badania w 4 i 8 dc...to nic nie daje... wiem to z bocka, bo wstawiłam tam swoje wyniki do interpretacji...na pocza,tku wątku o hormonach jest tam dokładnie opisana zależność wszystkich hormonów...kopalnia wiedzy, już na podstawie tego sama mozesz wywnioskować co i jak...
Wklej mi prosze jeszcze raz linka, bo nie chce mi sie szukac:-p

Tylko to mi sie troche dziwne wydaje - moj gin nie wiedzialby kiedy sie bada hormony? Bo to by bylo przeciez bez senu wysylac mnie na badania, z ktorych i tak nic nie wyniknie...:no: A czy na tym forum lekarze pisza?
Gdy przy lekarzu albo pielegniarkach cos wpominalam "ze czytalam w necie" zawsze na mnie krzyczeli, ze nie mam czytac, bo w necie wszyscy wszystko moga sobie napisac...

Do góry