Mysza84
Fanka BB :)
nom ja łykam tylko folik 1 tabletkę a mój R salfazin i folik
To faceci też folik powinni łykać ?!?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
nom ja łykam tylko folik 1 tabletkę a mój R salfazin i folik
To faceci też folik powinni łykać ?!?

Teraz lekarze zalecają żeby i mężczyzna i kobieta przyjmowali folik :-)To faceci też folik powinni łykać ?!?
Podono to w celach profilaktycznych żeby zapobiegać uszkodzenia cewki nerwowej płodu;-)sorki ale prasowałam spodnie:-) podobno ja słyszałam że mogą łykać folik i że nie zaszkodzi![]()
ja mojemu mezusiowi daje poprostu cynk 1 raz dziennie bo to wplywa dobrze na armie staje sie ona bardziejruchliwa ale wiem ze niektore kobiety daja mezom SALFAZIN to tez cykn ale z jakimis dodatkowymi witaminami to akurat jest typowo dla mezczyznb=wiecie byłam dzisiaj w aptece i się pytam o androwit czy lepeij selen-cynk-i coś tam jeszcze, a pani farmaceutka do mnie że to tak nie można samemu za dużo bo to suplement diety tylko jest i może zaszkodzić jak przedobrzymy więc nie poleca mi takich wspomagaczy dla męża:-( no to ja juz nie wiem nic![]()
ale kosztuje do 30 zl a cynk niecale 10Batonik, asiucha-L a bierzecie jakieś witaminki ?!?
Bo ja odstawiłam Centrum Materne, na życzenie ginka i łykam Folik ale po 2 tabletki, również wg zaleceń ginka. I nie wiem czy cały czas tak łykać po 2, bo na opakowaniu jest żeby po 1 czy tylko przez ten miesiąc pierwszy po zabiegu a później już normalnie.
to tak ale w przypadku kobiet. factom sie to daje ze wzgledu na poprawę pracy zolniezyków. żeby plemniczki byy zdrowe i silne. babki powinny folik brać mniej więcej na 3 miechy przed zapyleniem i potem cała ciążę. a chłopom raz dziennie przez okres staranekPodono to w celach profilaktycznych żeby zapobiegać uszkodzenia cewki nerwowej płodu;-)
Ja biorę obecnie Biofer folic - żelazo z kasem foliowym, ponoć lepiej się przesfaja.
Wcześniej brałam feminatal metafolin - najłatwiej przesfajalny kwas foliowy. Biorę to już tyle czasu że czasami mimo wszystko zastanawiam sięczy nie szkodzi.
to tak ale w przypadku kobiet. factom sie to daje ze wzgledu na poprawę pracy zolniezyków. żeby plemniczki byy zdrowe i silne. babki powinny folik brać mniej więcej na 3 miechy przed zapyleniem i potem cała ciążę. a chłopom raz dziennie przez okres staranek

To ja słyszałam trochę inne informację że kw. foliowy mężczyzni biorą z takich samych powodów co kobiety bo połowe materiału genetycznego płód dziedziczy od ojca i ważne jest żeby on też był odpowiednio przygotowany bo za układ nerwowy przeciez oboję rodziców odpowiada:-):-):-)to tak ale w przypadku kobiet. factom sie to daje ze wzgledu na poprawę pracy zolniezyków. żeby plemniczki byy zdrowe i silne. babki powinny folik brać mniej więcej na 3 miechy przed zapyleniem i potem cała ciążę. a chłopom raz dziennie przez okres staranek