reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Myniu to może porozmawiaj ze swoim ginekologiem, zapytaj czy to może mieć wpływ na zajście w ciążę? Bo wiem, że bakerie w pochwie i u mężczyzn utrudniają zajście w ciążę, dlatego ja jak mam jakiś sygnał niepokojący typu swędzenie, pieczenie itp to pędze od razu zrobić wymaz, bo wiem, że później takie bakterie się długo leczy a szkoda czasu na to.

Mgiełko no właśnie byłam w szoku jak to przeczytałam, bo też zawsze je kupowałam i w każdej aptece je można dostać więc nie wiem. Ale widzisz, Ciebie też oszukał ale w drugą stronę, chociaż mam nadzieję, że teraz się nie mylił i ta druga kreska coś oznacza. To, że przytulanek było mało to nie ważne, bo może poszłaś na jakość a nie na ilość :-) i się udało, a co do owulki to ile słyszałam przypadków, że kobietki zachodziły w ciążę w cyklach w których lekarz mówił, że owulacji nie było a później bach i ciąża. Trzymam kciuki i kup może jakiś inny test kochana i zatestuj jutro z rana.

dziewczyny z tą bakterią w pochwie to trzeba wyleczyć przed ciąża bo może mieć wpływ na rozwój dzidziusia , no i może być przyczyną poronienia

ja właśnie wróciłam z zakupów wkurza mnie ten węzeł, ale sie nie martwię bo to na pewno z powodu ciąży, w końcu rok mi badali te zasrane węzły

dziewczyny ale ja sie kiepsko czuję masakra , wyczuwam wszystkie zapachy i wszystko śmierdzi , mdli mnie cholernie nic tylko bym leżała z butelką soku jabłkowo- miętowego

Mgiełko kochana wklej zdjęcie testu :)

Ostatnia edycja:
pralka włączona, hot-dogi zrobione, mężuś do pracy odstawiony, a ja leże... kiepsko się czuje. zamiast przechodzic objawy pierwszego trymestru to do mnie wszystko zawitało:wściekła/y: no nic bedę leżec bo nie mam nic innego do roboty.

buziolki:*

Tylko, że dziewczyny ja nie mam w pochwie, ja mam w moczu czyli co najwyżej w cewce moczowej. A jak sprawdzić czy mam w pochwie? cytologia by wykazała? czy jakie inne badanie? A no i jestem takim przypadkiem, że mnie nic nie swędzi, nie piecze, nie boli. Od dziecka też tak miałam że te bakterie w moczu nie były dla mnie odczuwalne. Po prostu się badam profilaktycznie i zawsze jest tak, że zaleczę, badam się, wychodzi, że nie ma i po pół roku idę się badać profilaktycznie i znowu są, więc znowu leczę, znowu badam, znowu nie ma i tak w kółko...

Myniu żeby sprawdzić obecność bakterii w pochwie robi się tzw. wymaz i tam wychodzi czy są bakterie, nadżerka czy cokolwiek innego.

Pianko mój mąż stwierdził, że żadnymi "copami" nie będzie smarował :-(
Margotko Ty mnie nie strasz :szok: a nie chcę odstawić seksu bo czuje, że zajdę :-D a mi nic nie jest, nie mam objawów pieczenia ani nic z tych rzeczy

Mam nadzieje, że to jest tylko zatarcie tak jak Mynia napisała :-D może za dużo się kochamy??? a dawno takiej częstotliwości współżycia nie mieliśmy, kochaliśmy się góra 2 razy w tygodniu :szok:

Myniu podczas cytologi sprawdza się czy nie ma zmian nowotworowych natomiast wymaz jest robiony w celu zbadania czystości pochwy, czy nie ma grzybów, bakterii itp. Pobiera się to w sumie tak samo tylko co innego się bada. Cytologie należy wykonywać raz w roku, a wymaz ja np. mam robiony co pół roku i ewentualnie jeśli coś się tam dzieje.

reklama
Asita, wg mnie zatarcie :) Nam wtedy jak się to przytrafiło to nie staraliśmy się jeszcze o dzidzię:) a ostatniej nocy przed moim wyjazdem to już nie mieliśmy fizycznie ani odrobiny sił... tak nam się chciało siebie na wzajem:) ale w trakcie stwierdziliśmy, że nie damy rady dokończyć:) hihi
A obtarta taka byłam, że chodzić nie mogłam... człowiek to szalony, głupi :) najgorsze, że przy starankach to chyba nie bardzo jakiegoś nawilżacza możecie użyć:) Ale niech sobie faktycznie mąż tym clotrimazolem posmaruje

Do góry