reklama

Staranka od stycznia 2012.

fakt okropna ale co sie nie zrobi dla dzidziusia :) a twoje zachowanie jest normalne ja też czasem tak sie zachowuje jak ktoras zajdzie to mnie przez chwiole szlak trafia chodz zycze jak najlepiej bo to dzidzius malutki:) u nas w rodzince sie urodzilo malenstwo tez nie chcialam zobaczyc ale jak juz zobaczylam to wlaczylo sie dobra ciocia i niania nie moglam sie odkleic cudo małe ")
ja czekam na testy z allegro zamowilam takie po 1zł ale czulosc 10 maja
a co do lekarzy to juz pare mialam najgorszy byl ten ktory bez badan powiedzial ze juz jedno mam to nie znaczy ze drugie bedzie bo dziecko to jak wygranie miliona w totka zła byłam i smutna:wściekła/y:
Anetko badania robilam 22 dc norma od9 do 90 a mialam 30 wiec jak na ten dzien powinien byc wyzszy ja juz wszystkie chormony zrobilam estrogen wzorowy prolaktyna tarczyca i cytologia

Kochane ja uciekam po synka do przedszkola :) wlasnie bacia mi prezent sprawiła tunike ale musze pojechac i wybrac bo jedna dla mojej siostry jedna dla mnie i prezen dla Matiego bo nie moze ona przyjechac ......bede wieczorem miłego dnia:*

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny :-)
To może i ja do Was dołączę :-)

Mam na imię Beata - mam 27 lat :-) Chyba naprawdę nieźle dopasowałyśmy się wiekowo ;-)
Od 8 lat biorę tabletki anty. 19 stycznia kończę ostatnie opakowanie i teraz Chcemy z mężem już dzidziusia :-)

W zeszłym tygodniu byłam u ginekologa. Powiedziała mi że od razu mam zacząć starania o dzidziusia, żebym nie czekała jakiegoś okresu po odstawieniu tabletek (tak jak inni o tym piszą), bo (podobno) od razu, po odstawieniu tabletek, jest najwyższe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże.
Bardzo bym chciała (jak każda z nas) jak najszybciej zaciążyć, bo bardzo się napaliłam na dzidziusia :-)

witaj Beata :*
no dokładnie wiekowo fajnie się dobrałyśmy
życzę szybkiego zafasolkowania &&&&&&&
a Ty jestes rocznik 84??:)
a ja tak na chwilke wpadłam poki mojego nie ma i kawki sie napic:)
czy myslałyscie nad imionami??

Tak, jestem rocznik 84 :-)
Ja bardzo bym chciała dziewczynkę, mój mąż, natomiast, jak to facet, chłopca ;-)
Ale oczywiście najważniejsze, żeby było zdrowe.
Jako że ciągle myślę tylko o dziewczynce, to wybrałam już dla niej imię - Wiktora, Wiki ;-)
Nad chłopcem jeszcze się nie zastanawiałam, niech mąż pomyśli ;-)

A Wy jaki wybrałyście imiona? :-)

ja w porozumieniu z synem hehe na kompromis musialam isc to wybralismy ze dla dziewczynki Oliwia myslalam tez nad Wiktoria a dla chłopca trudniej było ale ja jestem za Przemkiem a moj mały za Szymonem :) ja chcialam od poczatku synka miec po od lat chciałam Mateusza miec
a tak pozatym to moje dziecko troche sie upiera nad dwoma imionami dla brata mateusz a dla siostry welma jak ta ze scoobi doo haha

Welma, ach te dzieci ;-)
Nawet podoba mi się ten Przemek, na pewno wezmę to imię pod uwagę :-) Dobrze jest jak ktoś coś podpowie, tyle tych imion jest, a jak przyjdzie co wybrać, to człowiek tylko kilka ma w głowie, a o tylu nie pamięta

no ja będe ustawac przy Przemku jak znam jakiegoś to fajny i przystojny:-D
Beata robiłaś jakieś badania już coś Ci kazała ginka robic??
znaczy bo widze że masz kotka np.toksoplazmoze
jeju ja sie tak nie moge doczekac testowania ciekawe czy lutka pomogla:):-) a kiedy testowanko ja mam na 26 ale moze wczesniej sprubuje

Ostatnia edycja:
Na razie nic nie kazała mi nie robić tylko "przytulać" się z mężem przynajmniej 2 razy w tygodniu zaraz po odstawieniu tabletek ;-)

Myślę że dam sobie 3 miesiące, jeżeli po tym czasie nie uda nam się, to zrobię sobie jakieś badania, no i oczywiście męża też wyśle na badania. Póki co na razie nic nie kazała mi robić.
Ginekolog zbadała mnie tylko na miejscu, czy mam w porządku jajniki i sprawdziła wyniki badań z cytologi, którą miałam pół roku temu (wyniki były OK). Także tylko tyle.

Powiem Ci że imię Mateusz też mi się podoba, nawet bardzo :-) natomiast mojej mamie się nie podoba, ale chyba nie będę jej słuchać, bo jak tak każdy będzie mi mówił jakie imię mu się podoba a jakie nie, to nigdy nie wybiorę żadnego, bo zawsze komuś jakieś imię się nie podoba :-/

no mi też bardzo sie podoba;-) 3 miesiace to krutki czas w porownaniu do mojego fakt kazdy miesiac czy dwa czy trzy to dla nas każdej sporo ja robilam wszystkie badania i sa ok oprocz progesteronu ciut za niski ale rzeby mojego wyslac to nie wiem co zrobie na głowie bede musiała stanac:rofl2: ja sie nikim nie sugeruje co do imion bo to jak piszesz mozesz wkoncu rzadnego nie wybrac bo sa rozne gusta ale to nasze dziecko a nie ich :) a kiedy najblizsze testowanko??

reklama
Wiesz co agnieszkak2, przyznam Ci się że ja nie za bardzo na tym wszystkim się znam.. :wściekła/y:
Chodzi o testowanie temaperatury lub jakieś leki? Nie wiem, nie znam się jeszcze na tym wszystkim, chyba na razie pójdę ze wszystkim na żywioł. Dopiero jak po tych 3 miesiącach nam nie wyjdzie, to nauczę się tych wszystkich rzeczy i będę je robić, ale na razie, póki co, ciemna ze mnie masa, naprawdę, wstyd się przyznać... :zawstydzona/y:

PS. ja też jestem z sierpnia 1984 :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry