Kropeczko hej słońce nie mów tak, jaka pustka, masz kochającego męża, staracie się o dziecko, nie jesteś sama. Skarbie wiem że bardzo ale to bardzo chcesz zajść w ciążę, rozumiem Cię doskonale bo i ja sama oddała bym wszystkie dobra doczesne za wyjątkiem synów by móc zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko. Tak na prawdę gdy pragniesz dziecka nie ma znaczenia czy masz już dwójkę w domu czy jedno, kobieca natura jest taka że jeżeli się nastawi na potomstwo a zajście w ciążę się przedłuża cierpi tak samo... Ja jedno dziecko już straciłam, chłopcy stracili brata i wierz mi że wolała bym przez stratę przechodziła sama ponieważ choć mają prawie 6 i prawie 4 latka płakali ze mną a teraz co chwilę dopytują czy dzidzia jest już w brzuszku. Wolałabym im tego oszczędzić gdybym miała jakikolwiek wybór. Pomyśl, gdy juz zajdziesz w ciążę jak bardzo będziesz szczęśliwa, gdy urodzisz jak bardzo będzie maleństwo kochane. Tylko o tym rozmyślaj, proszę...
Co do witamin to ja również biorę kompleks jako suplement diety, nigdy nie brałam samego kwasu foliowego. Gdy już będę w ciąży standardowo przestawię się na kompleks witamin dla ciężarnych. Ilość kwasu foliowego w suplementach diety w zupełności wystarczy.
Kontynuując, nie palę, kawy piję owszem jedna rano na śniadanie z mlekiem druga w okolicach obiadu jeżeli mam ochotę, generalnie nie szaleje z kawami ale nie przez wzgląd na starania o dziecko a raczej przez wzgląd na zamulanie organizmu. Po kubku słodkiej kawy z mlekiem zwyczajnie nie chce mi się jeść przez kilka godzin a przy 165cm wzrostu ważę 50kg więc jestem za szczupła by oszukiwać żołądek.