reklama

Staranka od stycznia 2012.

Hej
Dzięki dziewczyny za odp, ja właśnie strasznie wspominam ból porodowy:baffled:Noelle a czy jest jakaś granica do kiedy można podać to znieczulenie? bo z córą czekałam na ostatnią chwilę żeby jechać i też tak teraz bym chciała:tak:mi się w sumie skurcze regularne zaczęły o 21 co 10min jak w zegarku ale jeszcze nawet męża w międzyczasie wykorzystałam:-Dmyślałam że się rozejdą bo ze skurczami nocnymi męczyłam się już kilka tygodni ale jak pojawiła się krew to wiedziałam że się już nie rozmyją i czekałam sobie w domu-wykąpałam się, dopakowałam torbę itp jak o 2 nad ranem były co 3 min to odeszły mi wody i poszłam budzić męża, przed 3 byłam na IP kobita jak mnie zbadała to stwierdziła że szybciutko urodzę takie silne skurcze regularne co 2 min (tyle że ja pomyślałam że szybko to góra 2 godz a nie 6..)ale niestety rozwarcie nie szło więc ładowali we mnie oksy i tak leżałam do rana aż urodziłam po 9..ale naprawdę tyle godz takich mocnych i częstych skurczy myślałam że umrę :/ z resztą ten szpital znany jest z tego że nic nie pomogą tylko czekają w styczniu koleżanka tam rodziła to jak wypchnęła już dziecko to zemdlała z wysiłku nie mówiąc że 15 szwów miała po nacięciu:no:u mnie mała dodatkowo była zablokowana bo źle rączki ułożyła więc mimo zmiany pozycji rodzenia która nic nie dawała czekali z nacięciem aż w końcu mała urodziła się z siniakami i złamanym obojczykiem od skurczy:wściekła/y:a i tak mnie nacięli na 7 szwów:confused2:więc na dzień dzisiejszy wizja igły w kręgosłupie jest dla mnie chyba mniej przerażająca niż powtórka z rozrywki zwłaszcza że póki co synek jest większy niż córa na tym samym etapie:eek:ale znając życie i moje szczęście i tak się na nic nie załapię:-Dtylko mąż już zaczyna marudzić że może na dziecko źle to znieczulenie wpływa itp ale tak sobie myślę że przecież w każdym cywilizowanym kraju kobiety rodzą ze znieczuleniem i nic się raczej nie dzieje co nie?:eek:

reklama
Mgiełko dziękuje, oj chciałbym chciała aby mnie też ominęło sprawdzanie drożności jajowodów, z powodu zafasolkowania, ale jak na razie się na to nie zanosi, jakoś jeszcze muszę wytrzymać ten następny cykl :-(
Pianko niestety ja na Twoje pytanie Ci nie odpowiem bo jeszcze nie rodziłam, ale mam nadzieje, że kiedyś to się zmieni
Noelle u mnie to samo co u Ciebie, z tym małym wyjątkiem, ze niestety to ie przez kryzys 8 miesiąca ciąży,a le jej brak i do tego migrena straszna :crazy: mam nadziej, że kryzys szybko minie :tak:

Pianko no dokladnie,uklucie igla a parenascie godzin bólu-wiec wiadomo co lepsze!Na dziecko znieczulenie nie ma wplywu żadnego.A granica to jakies 6-7 cm(potem mowia ze juz sie nie oplaca i nie zdazy zadzialac).Wiec najlepiej w ok.5 cm,no i jak czynnosc skurczowa jest dobra.

Pianko a ile wazy maluszek???
Ja bym sie zdecydowala,ale moj szpital nie ma znieczulenia:confused2: A im blizej tym wieksze mam wątpliwosci czy podołam:eek:
mgielko -bo ja sie boje igiel:laugh2: no wiesz,co innego komus wbijac co innego jak ktos sie kreci z igła koło mnie:eek:

Ja mam jutro wizyte,znowu...po tygodniu...ale taka "szybko" tylko zwolnienie i wymaz na GBS-swoja droga cos za wczesnie na moj gust ten wymaz...

Asita wspolczuje bolu glowy kochaa.To fasolinka!!nie @!!

Ostatnia edycja:
Noelle tak czy siak trzeba będzie urodzić, damy radę - weszło to i wyjdzie:-pale fakt że jak się dziecko urodzi to wolałabym myśleć o nim a nie o bólu...:baffled:w tamtym szpitalu też nie było możliwości bo anestezjolog był tylko na OIOMie dorosłych i dzwonili po niego jak była cesarka, a w tym co chcę teraz rodzić jest anestezjolog cały czas bo to w sumie tylko położniczo-ginekologiczny szpital jest nie ogólny kołchoz-droga do szpitala taka sama tyle że w innym kierunku ale już łapie się na inne województwo;-)a morfologię robiłaś? bo ja ostatnio tez chodziłam jak śnięta, przepisał mi żelazo i po tygodniu łykania widzę znaczną różnicę:tak:a mały tydzień temu 2600g ważył, GBS będzie mi pobierał za 2 tyg bo coś mówił że ten wynik do m-ca chyba ważny i im później się zrobi tym lepiej zwłaszcza że z córą miała i to na kilka plusów :/

Pianko no własnie,GBS wazny miesiac,to idac doporodu juz nie bedzie wazny w moim przypadku...wrrr...:no: chyba ze sie uwine z porodem w 37 tygodniu:-D
U mnie wlasnie typowy szpital ginekologiczno-polozniczy i co??Znieczulenia brak,bo niby wakat z anestezjologami:confused2: co do morfologi to 3 tyg.temu mialam 8,9:confused2:no i faszeruje sie zelazem,kwasem foliowym i witaminami...jak mi jutro nie da skierowania na kontrolna morfologie to sobie sama prywatnie zrobie:laugh2: a co! ładna waga maluszka,mam nadzieje ze moje dziecie nie zwolnilo tempa wzrostu i nie bedzie mnie znowu straszyc...

Asita oby nie!!

a reszta gdzie dzisiaj??

Noelle oddałbym wszystko żeby migrena nie zwiastowała @ tylko fasolkę :tak:
właśnie sama się zastanawiam gdzie reszta :confused: ostatnio nam się tutaj tak spokojnie zrobiło :-(

Asitko chyba z Noelle zanudziłyśmy dziewczyny:zawstydzona/y:ciekawe jak domik się czuje, bidulka
Noelle z taką morf to ja się nie dziwie że sił brak :shocked2:
Kurczątko nie mam pomysłu na prezenty dla dzieciaków na zajączka, w tym roku chyba odpuszczę z obiadem świątecznym i nie będę zapraszać do siebie zwłaszcza że K dwie lewe ręce w kuchni i w niczym nie pomoże a mi się nie widzi stanie w garach i obsługiwanie gości:confused2:

reklama
Lenka u Domik chyba czeka na ten dłuższy macierzyński, cwaniara chce żeby mama była jak najdłużej z nią w domku :-D a od kiedy wchodzi ten dłuższy macierzyński?????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry