reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Laluś no nie mów, ze mam tak długo na wiosnę czekać ... moja kurtka zimowa robi mi się ostro za ciasna a nie ma sensu teraz wydawać pieniążków na nową.
wiecie co moja niunia 16 marca kończy 6 lat :szok: ale to zleciało, a pamiętam jak ją ze szpitala przywiozłam

Noelle wiem zauważyłam ale liczę według tego z bb, bo jak mi gin robi USG to wiek ciąży zgadza z tym suwaczkiem

U mnie zaczyna sie wielkie odliczanie bo do narodzin Antka zostało 38 dni :))

Cześć dziewczynki!
Zaopatrzyłam się w nowego lapka bo stary niestety nie dał się już podnieść więc teraz postaram się być na bieżąco ;) Jedyny plus braku tego pożeracza czasu taki że w końcu wzięłam się za wyprawkę dla małego :) większość poprana, poprasowana, zamówiona jeszcze tylko dokończyć, spakować torbę, rozłożyć kołyskę i można czekać ale to już przed samymi świętami :) oczywiście małżonek mnie wyprowadził z równowagi bo ostatnio wiecznie w pracy od rana do nocy, córa humorzasta nie do zniesienia więc od piątku wziął wolne żebym mogła odpocząć bo brzuch bolał bez przerwy a skończyło się że siedzi przed nowym kompem a ja muszę dodatkowo latać jeszcze koło niego i obiadki mu serwować wrrr i tyle z odpoczynku:wściekła/y:byłam tydzień temu u gin, mały ważył 2600g oznak porodu brak :) i dobrze bo jakoś nie dociera do mnie że za kilka tygodni mam rodzić :szok: mam wrażenie że jeszcze co najmniej ze 3 m-ce mi zostały :baffled: zwłaszcza jak śnieg za oknem to ten kwiecień wydaje się być tak daleko...
mgiełko ja córę rodziłam 18 lipca i też brałam jak największą gondolę. Do końca zimy dałam radę ale później jak się zaczęło siadanie to trzeba było się na spacerówkę przerzucić, wiem że Tako i Bebetto mają duże gondolki i fajnie można zasłonić malucha przed śniegiem, wiatrem itp a dla mnie to było bardzo ważne bo nad naszym morzem to wiecznie sztormy ;-)
Laluś zdrówka!
Noelle super że mała podrosła, a Ty dalej zajadaj niech gromadzi tłuszczyk ;-)a jak piesek?
Gosiak uciekaj już na zwolnienie i wypocznij sobie przed pojawieniem się maluszka i organizuj wyprawkę, a wyglądasz ślicznie na fb normalnie mama z katalogu ;)
Jillka dziś niedziela to pewnie odpoczywasz w błogiej ciszy przed sąsiadem? :-D czy sąsiad Antychryst i w nd też wierci?
Tyle co nadrobiłam, resztę kobitek pozdrawiamy! buziaki!
Mamuśki czy któraś z Was rodziła z zzo? albo wie cosik na ten temat?

Hej Pianka
ja miałam zzo ale do cesarki, więc nie pomogę jakie wrażenia przy porodzie naturalnym
ja wózek mam już wybrany i kupiony: nowy model Ballerina z 2012 roku gondola jedna z największych, większa niż w Tako ( bo też brałam ten pod uwagę) co do siadania to mam plan kupić szeleczki jak bobo będzie siadać ;-) no do 7mego miesiąca chciałam bym jeździć gondolą
ale zobaczymy
ja mam ten BALLERINA NOWOŚĆ!! SKÓRRKA. + SUPER GRATISY!!!!!! (3073327368) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a jaką kołyske kupiłaś?

Hej dziewczynki, podczytuję Was dość często i w końcu zdecydowałam się napiać. Staram się od 01.2012 o drugie dziecko. Za sobą mam terapie hormonalne, znane jest mi clo, duphaston itp. teraz jestem w 3 mies po odstawieniu clo, stosowałam go również przez 3mies. Problemem u mnie jest jak sama uważam, bo lekarze nie widzą żadnych przeszkód, że nigdy nie czułam typowych objawów owulacyjnych tj. kurze białko i kłócie w jajnikach. Teraz postanowiłam zaopatrzyć sie w testy owu, poraz kolejny- nigdy mi nic nie pokazywały. 6.02.2013 miałam obfitą normalną miesiączkę, w połowie cyklu wiadomo przytulanie, potem od 26 d.c brałam duphaston i odstawiłam 29, bo nawet poszlaki nie było na tescie ciażowym, 5.03 dostałam brązowego plamienia na drugi dzien, troche bardziej obfite brązowe plamienie i cisza. Coś mnie tknęło, zezrobiłam 8.03 test owu i do dziś wygląda to mniej więcej tak: mms_img1599932728.jpg pierwszy od lewej to dzisiejszy. Kłócie na maxa jajnika i śluz a'la kurze białko ciągnący się. Czy to możliwe mieć w 6 dniu cyklu ovulacje? Jest jakaś szansa na sukces? Jak myślicie? Dziękuję z góry za odpowiedź

Załączniki

• mms_img1599932728.jpg
    mms_img1599932728.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 40
hej hej...obudzilam sie z drugiej drzemki dnia dzisiejszego-to moj sposob na ta glupia.pogode!!:-)maz robi obiad a ja sie.zbieram w sobie zeby tez cos porobic.
Pianko dzieki ze pytasz.z pieskiem nie jest zle!!po komplecie roznorodnych badan wyszlo ze to problemy z watroba,ale ze.ona sie regeneruje to wystarczy krotkotrwale lexzenie,dieta i dluuuzsze spacery.

mgielko.super ze.mala.ruchliwa:-)

a gdzie reszta??wszyscy sie weekenduja:-)

reklama
mgiełko kołyskę mam jeszcze po córci, wylicytowałam ją na allegro za szalone chyba 60zł z przesyłką jasna, drewniana jeszcze dostałam dodatkowo wanienkę, ochraniacz i karuzelkę do niej :) także wymieniłam sobie tylko materacyk na nowy, dokupiłam pościel i będzie też na teraz narazie czeka jeszcze złożona w piwnicy:tak:

A wracając do zzo zamierzam teraz rodzić w innym szpitalu niż ostatnio i dowiedziałam się że tam istnieje możliwość bezpłatnego zzo jeśli się dobrze trafi choć podobno rzadko się udaje-np. nie z rana bo anestezjolog jest na umówionych zabiegach, do odpowiedniego momentu porodu itp jest też gaz ale tylko jedna butla więc jak nie korzysta inna rodząca to można się załapać. Jak rodziłam córę to w szpitalu nie było opcji żadnego znieczulenia (z resztą tak jest to tej pory) tylko do cc znieczulają więc nawet o tym nie myślałam. I tak się zastanawiam czy jakby się udało to warto z tego skorzystać? naprawdę pomaga? nie ma po tym komplikacji? Noelle może Ty coś więcej wiesz w tym temacie z racji zawodu?:sorry2:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry