reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Wykres, wykresikiem.. niestety rzeczywistość bywa brutalna:-:)-( o pierwszego bąbla staraliśmy się dłuuugo... a wykresy były piękne:-(

To wychodzi na to nie warto wierzyc w wykresy temki ...Moja kolezanka miala przed dlugi czas wysoka temp a na drugi dzien dostala @ :zawstydzona/y:

reklama
u mnie w dniu okresu i dzien przed tem byla powyzej 37....

anna2101 pytalam cie bo moja wiki od poczatku daje w kosc hehehe jak mala byla kolki teraz zas bunt 2 3 latka ....jest strasznie zywa oczy wokolo glowy trezba miec ... a mowia ze wiktorie tak maja ehheehh

Nanete trzymam kciuki :)

chyba musze sie zapisac do gina... bola mnie jajniki .... nie wiem chyba przeziebilam

Cześć dziewczyny i te stare i te nowe ;-)
Długo mnie tu nie było. Kurcze jakie tutaj zmiany... Jak miałam chwile, to czytałam sobie co u was. U mnie normalnie trzęsienie ziemi. Jestem do tyłu jeden egzamin i zdaje go we wtorek... :crazy: Ta sesja mnie wykończyła... W pracy natłok spraw... kurde przestępczość w moim regionie ciągle rośnie... masakra jakaś. Mało tego w środe mój mąż zatruł się tlenkiem węgla w naszej łazience i wylądował w szpitalu (30% stężenie we krwi) Powodem okazał się słaby wyciąg w kominie. Pozamykał się w łazience i dolewał sobie wody do wanny (zawsze jak ją lał to przy otwartych drzwiach) Ja sprzątałam po obiedzie w kuchni i nawet nie zauważyłam. Wyszedł z łazienki na półprzytomny... Dobrze, że w domu byłam... Już na całe szczęście jest ok... ale co ja przeżyłam. 2 noce nie spałam. :-(

Całe szczęście możemy dalej się starać, rozmawiałam z ordynatorem i to zdarzenie i leki nie mają wpływu na zapłodnienie, a nawet mogą pomóc, bo go bardzo dotlenili, dużo witaminek dostał etc. Był nawet w komorze hiperbarycznej. W piątek jesteśmy umówieni na badanie nasienia na 9 30. Ja wcześniej idę na prolaktynę i antyTPO. Jeśli chodzi o ten cykl, to w 25 dniu czyli w piątek odstawiłam lutke i czekam na okres, który i tak przyjdzie, bo w tym cyklu jak już pisałam - na monitoringu w 11 dniu lekarz stwierdził owulacje zaraz po @, a my się wtedy nie kochaliśmy, więc na 99,9% ten cykl jest stracony. Nawet profilaktycznie test rano zrobiłam i jedna mega wielka krecha... Teraz czekam na okres, w 5 dniu cyklu do 9 dnia clostillbegyt na super owulacje i w 12 dniu cyklu na monitoring.... Może dzięki tym tabletką się uda :) No i w piątek zobaczymy jak speminogram wyjdzie. (wyniki w ciągu 3 godzin wyślą mi mailem).

Jeśli chodzi o studia to ja jak szczęśliwie zdam, będę na ostatnim semestrze i myślę, że jak zajde w ciąże, a byłoby mi bardzo niedobrze i będę się źle czuć, to najwyżej pojde na L4, ale ze studiami musze dać radę, bo to dla mnie priorytetowa sprawa tak jak i dziecko :)

Syneczki superowo, że z maluszkiem wszystko ok :) Kiedy masz następną wizytę? wtedy już usłyszysz bicie serducha tak?

edyta01, wykresy wykresami...ale to tylko połowa sukcesu, a do sukcesu jeszcze przecież daleka droga, czyli mężczyzna, to jak to wszystko razem zadziała lub nie zadziała ;-)
A temperatura wyższa przecież nie świadczy o ciąży tylko o owulacji i podniesieniu stężenia hormonów po owulacji, dopiero na koniec cyklu jeśli spada to przychodzi miesiaczka, a jeśli miesiączka nie przychodzi i tempka utrzymuje sie na wysokim poziomie to może oznaczać ciąże. :-) Mnie często spada nie w dniu miesiaczki tylko dzień później...
Nenete, trzymam kciuki
agacynda, u mnie wszystkie kolezanki już dzieciate ;-) ostałam sie sama jedna ostatnia, no chyba, ze któras stara sie o drugie, ale nic mi nie wiadomo :-D

hej dziewczyny, wpadłam się tylko przywitać, cały bo zy dzień mam mdłości, nie mogę patrzeć na jedzenie.. Damianek chciał sie bawić w kółko graniaste , a ja po 2 okrażeniach robiłam się zielona. muli mnie tak jakbym wirowała w kółko i się zatrzymała.raczej nie myślę, że to ciąza, bo używamy gumek, ale troszkę biorę to pod uwagę, bo nie ma 100% antykoncepcji :baffled:
nenete- a maluszek super, mały kombinator, a jak Twoj?
anke- witaj
agacynda- jak ktos sie stara i nawet jest zdrowy, to rzadko sie zdarza, ze zajdzie za 1 szym razem.

Groszek ja sie z Toba w 100% zgadzam,ja na tempce sie nie znam ale z obserwacji wykresow u znajomych wiem ze wysoka tempka dobrze wrozy :-p

Agrafka a dlaczego nie chcesz zrobic testu ??

Ostatnia edycja:
agacyda u mnie wszystkie już terminy mają powyznaczane od kwietnia do lipca a te które nie to chcą urodzić w przyszłym roku wiec gdzieś sie może załapie na jakieś spacery z wózkersami :) jak to zawsze nazywałyśmy

reklama
a w ogóle witam nowe dziewczyny i jak mogę sprawię temperatur to wysoka temperatura to połowa sukcesu sama sie przekonałam dlatego teraz odpuszczam całkowicie nie mierze nie badam nie sprawdzam co będzie to będzie a może akurat dzięki temu sie uda jedynie po czym mogę poznać to po śluzie najlepiej to bym wyjechała i tam bez stresu coś by zmieniło

Do góry