reklama

Staranka od stycznia 2012.

Hejooo, ale się za wami stęskniłam!!!! :*

Czytałam was 30 min od 585 str... :szok:

Jestem dzisiaj tak szczęścliwa,że aż wyściskałam swojego gina!!! Teraz napisze duzooo, bo spędziłam u niego 55 min :D
No to zdaje relacje:
o godz. 14 miałam wizyte - 13 dc. Weszłam do gabinetu, wszytsko spoczko, lekarz z tekstem, Pani co miesiąc to grubsza ma przychodzić, a nie taka chudaa (komplemenciarz się znalazł:P) Pyta kiedy małpa była, który dzien cyklu i karze się rozebrać do badania. No to ja mu mówie co i jak i, ż ja owulke to już miałam i, że chyba zaraz po @, a on na to: Na pewno nie owulacja zdarza się zaraz po okresie, ale po porodzie, coś się Pani zdawalo". Ja mowie, że sluz płodny, ból jajnika, a on, że to może po tym estrofenie, ktory brałam 2 dni i odstawilam, bo popuchłam. Dobra klade się usg robi i mówi. Pani Żaneto wspaniale, pęcherzyk duzyy, endometrium grubiutkie, owulacji jeszcze nie było, nawet ciałko żółte coś tam wspominał, że się tworzy. Pomoierzył wszytsko- nie pamietam wymiarow, ale wszytsko idealnie. Owulka we wtorek na 100% i jajko pęknie, bo już jest sporawe, ale nie przerośnięte. Widział, że ogólnie się denerwuje i powiedział, jak Pani mi nie wierzy, to pojde po 2 Panią doktor. Pani przyszłam, to samo powiedziała. Przyniosła mój progesteron badanie-jest idealny, nie podam wam wyników, bo został u niego. Lekarz mówi, te 2 tabletki Pani pomogły, już zadnych lekow Pani nie musi brac, jest pani zdrowa jak kon, maż tez... przebadana pani od stop do głow :-):-) Ja mu mówie, że testy owulacyjne robie, a on na to, że jak mam za duzo pieniedzy to moge robic, ale generalnie wszystkie testy owu sa o dupe potłuc, bo wykrywają tylko hormon odpowiedzialny za owulke, a nie [okazuja, czy pęcherzyk peka, a u zdrowych kobiet w ciągu roku zdarza się, że nawet wkilku cyklach nie pęka. Ja pytam ale jak to, a on, że tak to same dzieci by się rodzily jakby kazda miała idelane cykle, zawsze z pekajacymipecherzykami. Ogolnie powiedzielimi, (ten lekarz i lekarka, bo do konca juz w 2 byli) , że szanse na poczacie u zdroego malżeństwa w prawidlowym cyklu wynoszą 20%. Pytałam też, co z owulkami poprzesuwanymi czy jest mozliwosc zajscia w ciąże i dzieki temu poronienia. Powiedzial, że albo sie zajdzie albo nie. Poronienia to nic innego jak blad genetyczny, a nie nieprawdilowa owulka, albo endo. W takim wypadku po prostu się nie zachodzi. Co on tam jeszcze mówił...
Że teraz mamy się starac i mam nadzieje ze się zobaczymy w maju z fasolką już, a jak nie to mamy starac się do wrzesnia i jak nie wyjdzie, to przyjsc. Dał 90% pewnosc, ze po moim poronieniu ciąża bedzie prawidłowa, powiedział że mielibysmy problem jakbym nigdy nie byla w ciąży a sie starała nie mogla zajsc, ale teraz mowi ze wydaje mu sie jak bedziemy się z entuzjazmem kochać to w ciągu 2 miechów max 3 powinnam zajść. Czujecie dziewczyny dalam sobie rke uciąć za to, że owulke już miałam....

reklama
Soryy za błedy... :P
Umówiłam się na NfZ na cytologie i usg piersi u mnie w CZ-wie, bo mam super poradnie na dzielnicy i czekam tylko 2 tygodnie, robią wszystko na miejscu, wiec sobie zrobie.
Tak się cieszeeeee, że zdowa jestem :D clo i estro mi naprawiło wszystko, powiedział też, że clo nie jest zabezpieczyn lekiem w stosunku do innych organow, wiec on i tak na max 3 miechy to daje, ale u mnie po miesiacu już nie potrzeba, bo to było tylko na pobudzenie jajników, a nie jestem na nic chora.

Co do ciąży po poronieniu to pamiętam jak mi mowil, że jakbym sama się oczyściła, to odrazu moglibysmy się starac, ale tak po zabiegu 6 m-cy nie można. Także Sailor Twój prywatny lekarz jak najbardziej ma racje. No i najwieksze prawdopodbiejsctowo, że zajdziesz jest własnie po poronieniu i że bedzie ok jeśli zdrowa jesteś

Acha i powiedzial, że jak test pozytywny to odrazu w razie cos na badanie progesteronu i zadzwonic z ywnikiem, a naz wizyte dopiero w 6, 7 tygodniu czyli za ok miesiac po pozytywnym tescie, bo wczesniej szkoda kasy, sam mi tak powiedział i że nie jest jakimś naciągaczem, a cena wizyty taka, po szpital prywatny i wszytsko kosztuje itp, acha no i ja pytam co luteiną czy nie powinnam brac, a on mowi, zadecyduje, jak pani zajdzie po badanku progesteronu, jak bedzi eok to nie bedziemy sie faszerowac, no chyba, żeby się coś działo. Po co dawac jak progesteron w porzadku. :D

Dziewczyny warto iść się przebadać, wiekszosc badan hormonalnych są płatne, ale wiem po sobie, że taki ciężar ze mnie spadł jak cholera :-) tarczyca podstawowe badanie jest na NFZ no i cukier, morfologia, cholesterol i proby wątrobowe. Ja na badania juz kiedys pisałam wydałam coś ok 350 zł, ale ja robila wszytsko w sumie, nawet to co powiedział lekarz, że moge, nie musze.

Dzisiaj winko czerwone, kolacja z knajpy i sexik :D Mam taką seksowną koszulke, ktorej jeszcze ani razu nie zalozylam, wiec dzisiaj wykorzystam :-D:-D:-D

wiem, że może jestem samolubna czy coś sobie o mnie pomyślicie, że tak tutaj pisze i się ekscytuje, jeśli tak jest to przepraszam.... Ja was po prostu naprawde lubie i chciałam się podzielić i tak samo w sumie się martwie o was jak o siebie :)

A i właśnie wspominał o reakcji zwrotnej po clo, że dużo pacjentek po odstawieniu clo zachodzi w ciąże, także Basia, może idz Ty dotego gina i z nim pogadaj, jak jestes zdrowa, to moze przyczyna leży gdzie indziej.. moze srobuj odstawic clo

Ostatnia edycja:
Kropeczko
kochana a co my mamy być złe czy coś normalne jest to że cieszymy się razem z Tobą my tutaj tworzymy naprawde grono staraczek i z całą pewnością każda z nas cieszy się szczęściem innej wydaje mi sie że innej opcji nie może być.
Super że masz dobre wyniki nic tak nie uszczęśliwia jak świadomośc tego że jesteście zdrowi i możecie działać :)
i wydziałacie w końcu fasoleczkę :)
trzymam kciuki i naprawde bardzo sie cieszę :)

no Kropka rewelacja :) mówiłam że owu po miesiaczce to cos nie tak.... czyli teraz działać :D Super że wyniki prawidłowe i wogóle naprawde super :)
co do mnie postanowiłam ze wezmę teraz to clo i 5 ide do gina niech zrobi mi usg zobaczy jak sie tam tworzy bo to akurat bedzie po clo 10 dc i po progesteron od razu poproszę o jakieś badania i wtedy zobaczymy nie bede wszystkiego przyspieszać kazał brać 2 mniesiace to wezmę wtedy sie zobaczy.
Mgiełka współczuje może porozmawiaj z nim przecież nie możesz być jak w klatce bo sie dusisz a z w koncu wybuchniesz i po co to.... A jeżeli sam nie lubi sie bawić niech nie zabrania tego innym bo to jest smutne naprawdę... dobrze że chociaż nie zabrania Ci pisać na BB z zazdrośći.... tule mocno :*
dziewczynki wasze zdrówko mężuś kupił po piwku to pije bo od jutra tabletki.....

Ostatnia edycja:
reklama
Tylko chwilę mnie nie było a już muszę nadrabiać. No to Kropka działaj, działaj a takie sexi koszulki działają idealnie na partnera:)
Co do badań to fajnie, że masz już ze wszystkim jasność i to tak pozytywną.
My już po obiadku i z kolejnym kieliszkiem czerwonego winka w ręku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry