reklama

Staranka od stycznia 2012.

już pisze o monitoringu... dajcie mi chwilkę:)

monitoring czyli seria usg, monitorująca dojrzewanie komórki i owulację:)
na monitoring umawiacie się przed owulką,żeby sprawdzić czy ładnie dojrzewa komóreczka, ja pierwsze usg miałam robione w 15dc;
potem lekarz wyznacza kolejny termin - zwykle co dwa, trzy dni (więc u mnie później w 17dc i 19dc)
za każdym razem lekarz robi usg i sprawdza jak się sprawa rozwija;)
u mnie owulka wyszła prawdopodobnie 18dc:) dowiedziałam się po fakcie w 21 dc, bo akurat weekend wypadł na trzecie badanie, i nie miałam jak sprawdzić.

ceny róóóżnie w zal od miasta, lekarza... u mnie każde kolejne usg "monitoringowe" 25pln.

Ostatnia edycja:
reklama
już pisze o monitoringu... dajcie mi chwilkę:)

monitoring czyli seria usg, monitorująca dojrzewanie komórki i owulację:)
na monitoring umawiacie się przed owulką,żeby sprawdzić czy ładnie dojrzewa komóreczka, ja pierwsze usg miałam robione w 15dc;
potem lekarz wyznacza kolejny termin - zwykle co dwa, trzy dni (więc u mnie później w 17dc i 19dc)
za każdym razem lekarz robi usg i sprawdza jak się sprawa rozwija;)
u mnie owulka wyszła prawdopodobnie 18dc:) dowiedziałam się po fakcie w 21 dc, bo akurat weekend wypadł na trzecie badanie, i nie miałam jak sprawdzić.

ceny róóóżnie w zal od miasta, lekarza... u mnie każde kolejne usg "monitoringowe" 25pln.

25 zł? tak mało ?? a pierwsze monitorowanie tez tyle czy pierwsze wi,ęcej?

Hmmm, ja póki co leczę się tylko u lekarza z nfz. Kiedyś jak miała powazne problemy to byłam kilka razy na zabiegu u prywatnego lekarza ale to tylko tak z doskoku bo mój lekarz nie miał sprzętu w gabinecie. I prywatnie poszłam tylko mówiąc lekarzowi co ma mi zrobić i tyle:) Tu też można by tak pójść? Po prostu powiedzieć, że chce żeby zrobił mi USG? i powiedział czy możliwa owulacja w ciągu najbliższych dni?

pierwsze 60pln... z tym,że to było moje pierwsze w ogóle u tej lekarki, z endometrium i całością czy wszystko tam w porządku:) ale chyba rzeczywiście pierwsze zawsze jest droższe:)

piata rocznica ale bycia razem :cool2: ślubu bedzie w listopadzie 3 :tak:
plany na razie brak planów najlepsze spontany ale może wieczorem jakaś kolacyjka i seksik :tak::-D:cool2:
Ale powiem wam że sie trochę boje :-( bo tempkę mam wysoką a ostatnio wyczytałam żeby nie tulić sie w okolicy @ bo jak jest fasolinka to mozna poronić....

pierwsze 60pln... z tym,że to było moje pierwsze w ogóle u tej lekarki, z endometrium i całością czy wszystko tam w porządku:) ale chyba rzeczywiście pierwsze zawsze jest droższe:)

a to u tej pani doktor co kiedys mi pisałas? to reczywiscie niedrogo, kurcze jak sie nie uda w tym cyklu to chyba sie wybiore :)

plany na razie brak planów najlepsze spontany ale może wieczorem jakaś kolacyjka i seksik :tak::-D:cool2:
Ale powiem wam że sie trochę boje :-( bo tempkę mam wysoką a ostatnio wyczytałam żeby nie tulić sie w okolicy @ bo jak jest fasolinka to mozna poronić....
ja tez to słyszałam, bo sprema ponoć zawiera oksytocynę, powoduje skurcze
własnie podobno jak sie jest po terminie porodu to seks moze przyśpieszyć :D

reklama

Też gdzieś o tym czytałam Czarni. Tak sobie właśnie popatrzyłam na Twoje wykresiki i rzuciło mi się w oczy że ty masz tak bardzo zróżnicowaną długość fazy lutealnej. A podobno to jest w miarę stała długość. Wiesz czemu tak jest?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry