reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Nie potrzebuje ktoś psiej sierści bo mam tony tego na zbyciu!!!! powiedzcie mi skąd się tyle tego bierze u takiego niedużego psiaka?!żeby mi tak włosy gęsto rosły!! przecież to jest syzyfowa praca czesanie kundla jutro i tak będzie tego futra dwa razy więcej!! wrrrrr...

Dobra do czesania jest tzw zgrzebło bo szczesuje martwy podszerstek. Ja kupiłam dla swojej Sznauczerzycy miniaturki, gubi siersci bardzo malo, widoczna jest tylko jaksie ja trzyma na rekach. A tak poza tym na szczescie sznauczerzyca nasza ma siersc nie uczulajaca mojego mezusia.alergika :(

Najlepsza chyba jak do tej pory z tego co wypróbowałam jest taka gumowa szczotka nakładana na rękę - ładnie ciągnie i zawija te wypadające kłaczki ale co z tego jak ja go do ostatniego włosa wyczeszę jest dzień spokoju a następnego dnia to samo :/ jak nie po psie to po dziecku tylko szorowanie :) ech w myciu podłóg to zdobędę mistrzostwo-mop to moje drugie imię :p

Asita może to i dobry pomysł z tym przeszczepieniem tylko jak mój by wyglądał-swoje włosy ma czarne a pies jest jasny :) nieudane pasemka? ;) dobrze przynajmniej że obydwoje proste mają a nie kręcone ;)

Ostatnia edycja:
u mnie mąż ma obsesje na punkcie sprzątania, wstaje 30 min wcześniej, żeby podłogi umyć, a w sobotę wstaje o 4 rano żeby mieszkanie posprzątać zanim się obudzę :-D dobrze, że mamy małe mieszkanie (2 pokoje, kuchnia, łazienka, i przedpokój) w sumie ok 45m2 :-) bo by się zasprzątał ten mój mąż ;-)

moje psiuty strasznie nie lubią być czesane, więc co najmniej raz w miesiącu je kąpiemy :-D
teraz jest okres, że gubią sierść na potęgę a u shar pei to okropnie wygląda, bo zostają im takie place jakby były na coś chore

Aniulkas ja też mam sznaucera i one nie mają sierści tylko włos i nie uczulają więc są super dla alergików:-D

Ja się zdrzemnełam 1,5h a teraz zmykam do księgowej po ubezpieczenie, po synka do przedszkola i jadę z nim do lekarza zobaczymy co powie na jego pięknie zaropiałe oczy

reklama
Witajcie Kochane....
dawno dawno mnie nie było.....
Jakieś nowe mamuśki doszły, mam nadzieje że tak, ;-)
My rośniemy ... wczoraj była wizyta usg, i jak narazie wychodzi na to że mamy małą akrobatkę bo ginek nie wybadał jak narazie chłopaka ale zawsze może sie to zmienić...
ginek podczas usg był w szoku jak mi sie maleństwo kręci dosłownie nazwał alpinistką ;) fikołki nawet mnie oczarowały lezałam i łzawiłam ze szczęścia ;)
jutro ide na polną do szpitala ginek zaproponował bardziej szczegółowe badania, usg czy maleństwo sie dobrze rozwija i czy nie ma wad wrodzonych badania maja porwać dwa dni ....
mam nadzieje że wszystko będzie ok ....

Witam nowe staraczki !!!!!!!!! przesyłam fluidki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Asita :)
jesteś z Nowego Tomyśla ?
ja również :) ale na ten moment mieszkam z mężem pod Poznaniem :)

Do góry