Marcy1985
Fanka BB :)
kochane pewnie ze wazne ze już nasze ale miał być czerwiec a wcześniej nie można nic robić ,przecież tam nawet kafelek nie będzie ani paneli więc wszystko trzeba kłaść na raz....meble w kuchni w łazience, pokoje -wszystko...i przeprowadzka...już mam dość jak sobie pomyślę ...a miał być 30 czerwiec a teraz 31 lipca miałam już załatwionego mojego tatę miał robić a teraz muszę znów kombinować....ale pewnie damy rade...w końcu to nasze:-) hehe a powiem szczerze ze chciałabym żeby to już było bo nie mogę sie doczekać kiedy pójdę do swojego mieszkanka i usiądę wieczorową porą na balkonie z kawusia i z mężusiem:-)
No więc zapytałam go co mam robić z tą wodą. A on mi na to że kupować butelkową, ale nie zwykłą tylko najlepiej taką w aptekach (1,5litra kosztuje 7zł). No przecież zbankrutowałabym na takiej wodzie. Podobno dzieci przez taką wode mają problemy ze skórą, do tego mają problemy z żołądkiem... a nawet można dostać raka
Podobno nawet chlor powoduje raka! Nic o tym wcześniej nie wiedziałam. Ten gościu powiedział nam że mamy zadzwonić do takiej firmy sprzedającej Aparaty Medyczne do wody czy coś takiego i sobie to kupić. Bo to oczyszcza wodę i sprawia że woda jest mineralna lub woda strukturalna. Pytał nas czy mamy problemy zdrowotne itp. No to mówię mu że ja mam problemy z nerkami, Damianek i Nicola często mają problemy z brzuszkami, no i że Nicolka ma naczyniaki. I wiecie co, ten gościu się wściekł. Powiedział że mamy dwójkę małych dzieci a wodę okropną. Że ktoś powinien zacząć coś z tym robić. Będą badać wodę w naszych okolicach i jak nadal ta woda będzie taka jaka jest to może ustanowią jakieś normy. Ponoć najczęściej woda nie mieści się w normach, ale badania często wykazują 70-80 a my mamy 170! Powiedział że jest wręcz pewny że Nicolka jak wyskoczyły jej te naczyniaki piła już wodę kranową albo Żywiec Zdrój lub Krople Beskidu. No i racja piła!!! Wiecie że te dwie wody butelkowe są okropnej jakości!!!!!!! IMiD poleca Żywiec Zdrój, a jak ich pytali media o tą sprawe, to powiedzieli że nie będą się wypowiadać na ten temat! No przecież jak to usłyszałam to dostałam szoku!!!!! Jestem tak wściekła!!! No i powiedziałam temu gościowi że ma mi dać numer do tej firmy z tymi aparatami medycznymi (takie aparaty mają w szpitalach leczących poważne oparzenia i na onkologiach). No i mi dał numer! Zadzwoniłam tam i wiecie ile chcieli za taki aparat? Ponad 8000zł + 600zł montaż! KOSZMAR! Ten facet poprosił żebym dała mu telefon (jak jeszcze dzwoniłam) i zaczął z nimi gadać. Powiedział im że mam dwójkę małych dzieci, że mają przecież te aparaty dla ludzi np. z nowotworami po specjalnej cenie itd. Gadał z nimi chyba 15minut. I przyznali nam tańszy ten aparat!!!! :-) Mamy go na raty. Będziemy płacić 150zł na miesiąc, razem nas ten aparat wyszedł 4000zł i montaż Gratis. Już go mamy założony. Zrobili nam od razu test tej "nowej" wody i mamy 7mg tego czegoś! Od dziś będziemy pić tylko taką wodę. Za kilka dni powiem Wam jak moje samopoczucie. Ważne że dzieci już się nie trują tym świństwem z kranu. Aha, statystyki wykazały że na Śląsku jest najgorsza woda w Polsce, na drugim miejscu jest Trójmiasto a na trzecim Warszawa (w tym jedna część Warszawy ma dobrą wodę a druga połowa gorszą)...
ja uważam, że to ważne aby dziecko miało swój pokoik ;-) a miesiąc to nie jest tak długi okres, nawet się nie obejrzycie jak będzie sierpien i będziecie mieszkać we własnym mieszkanku
a co do Żywca, to nasz znajomy (bhp-owiec z dużej firmy spożywczej) mówił, że to dobra woda...
a ile alergenów miałaś badane?
porzuciła juz prawie raczkowanie ;-)
Nic by się nie stało gdybyś powiedziała facetowi, że chcesz się z rodziną naradzić i zadzwonisz.