Palula, Asica, po kontroli ok. Lekarz powiedział "no co mam wam powiedzieć?....jest EXTRA!" Skracamy co miesiąc noszenie szyny w dzień (teraz będzie mieć już 9 godz luzu) a po kolejnej wizycie w listopadzie, jeśli wszystko będzie ok, szyna będzie tylko na noc. Nasz Doktor bardzo dokładnie obejrzał Maćka przy tej kontroli. Obejrzał stopy, kolana, biodra. Wyginał chorą nogę i sprawdzał jak zachowuje się ścięgno (które codziennie ćwiczymy) i pochwalił, że wszystko extra. Dodatkowo obejrzał buty od szyny...czy nie za małe, czy nie przekoślawione. Na razie nie kazał kupować nowych.
Cieszę się, że minimalna różnica w długości stopy nie przeszkadza w niczym i przede wszystkim, że z biegiem czasu zmniejsza się.
Palula, mój Maciek cały jest duży....dziś kończy 8 miesięcy i jesteśmy po wizycie w ośrodku i waży 10,5kg i ma 79cm.
Maciek też nie ma odcisków ale bardzo odparzały mu się miejsca między paluszkami i pod nimi. Pomógł najzwyklejszy puder (ja używam od początku linomagu i do pupy i do stóp). Sypię trochę do skarpetek i wszystkie kłopoty się skończyły. Próbowałam różnych pseudocudownych maści a zwykły talk okazał się lekarstwem.....
Pozdrawiamy