reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Strefa konstruktywnej wymiany poglądów

Z ostatniej chwili:
Właśnie w TVP Info zobaczyłam,że Rzecznik Praw Dziecka zlożył zawiadomienie do prokuratury o możliwości zaistnienia przestępstwa (propagowanie i nawoływanie do przemocy wobec dzieci) w sprawie wydawnictwa Vocatio.Dowiedziałam się z tego reportażyku,że to już drugie zawiadomienie złożone w podobnej sprawie ,też dotyczące tego wydawnictwa.Specjalistyczne,hehe:dry:

i chwala mu za to!

reklama
Happybeti, zgadzam się z tym, co napisałaś w 100% i właśnie choćby trochę dlatego ochrzciłam dziecko, by mu oszczędzić nieprzyjemności, choć przyznam, że to rzeczywiście postawa konformistyczna i żałuję, że nie mam tyle odwagi co Ty, Happy. Znów pojawi się dylemat, jak Hania do szkoły pójdzie, a potem komunia... Ech, do tego czasu może się sporo zmienić.
To, co napisałaś o tych wizytach księdza w szpitalu, ścięło mnie z nóg... Masakra!!! Przynajmniej mógł zapytać, czy nie przeszkadza, skoro nikt inny w szpitalu na to nie wpadł. Normalnie straszne to.
Ja jestem za rozdziałem Kościoła od państwa i uważam, że krzyż powinien zniknąć z klas szkolnych czy budynków państwowych. Oddajmy cesarzowi, co cesarskie, a Bogu to, co boskie.
A co do tej nieszczęsnej publikacji o biciu dzieci, zastanawiam się, kto w ogóle kupuje takie paskudztwa?

dzis to zauważyłam..i nie potrafiłam przejść obok tego obojętnie...

cf9595e639e0d625da86c33d5f13c10f.jpg

i zwróćcie uwagę na pkt 12 - zaległości :/

kurcze ja naprawdę chce wierzyć że to wiara jest najważniejsza..

Ostatnia edycja:
Alicja, no przykry ten punkt 12, przykry... To u Was w parafii? A co do wspólnot parafialnych, to mam nadzieję, że nikogo nie urażę, pisząc, że nazwa Żywy Różaniec zawsze wywoływała uśmiech na mojej twarzy, bo wyobrażałam sobie, że należące do niej babcie stoją w kole i trzymają się za ręce, każda reprezentując jeden paciorek... Wiem, że to głupie, ale takie mi wyobraźnia figle płatała...

ragna wyszukałam w necie. Mnie coś takiego dobija bo dlaczego ktoś ma mnie sprawdzać ile razy byłam u spowiedzi albo czy wynacznikiem mojej wiary ma być to ze czytam "Niedzielę" albo słucham odpowiedniego radia? I owszem ktoś powie - to tylko tak, dla wiadomości księdza, coby wiedziec ile osób z parafii korzysta z tego i owego..ale tak naprawde powinno być? nie chciałam sie tu wypowiadać na ten temat ale coraz bardziej zaczyna mi przeszkadzać ta cała biurokracja w kościele, te opłaty, słyszałyście o cichych mszach?? u mojej koleżanki w Chełmie jest coś takiego raz w miesiącu - cicha msza czyli na tace wolno wrzucac TYLKO banknoty!!! naprawdę zaczyna mnie to coraz bardziej męczyć

"cicha msza"- dooobre:-D:-D:-D!!!!Punkt dla tego księdza za kreatywność :-D:-D:-D
Proponuje zawijać bilon w chusteczki- będzie cicho:-p

Ostatnia edycja:
odruchowo otworzyłam tę stronę otwierając wątki w których było coś napisane odkąd ostatni raz wchodziłam i...
żałuję. i jest mi przykro.
ale sama jestem sobie winna, że tu zajrzałam.

a kto komu każe wypełniać tą ankietę :no: ja bym jej nie wypełniła gdybym uważała że jest dla mnie śmieszna, a nawet jeśli to bym napisała, że daję tylko na mszy na tace.

U nas w parafii niestety jest prowadzona taka księga z rubrykami,za kolędę,chrzciny,ślub itp itd przydzielona dla każdej rodziny,jak płaciliśmy za chrzest siostra przy nas uzupełniała rubrykę za chrzest 100zł.

reklama
Alicja haha ankieta the best, po prostu mnie rozwaliła :-D:-D:-D:-D i podobnie jak Ciebie, mnie też ta cała biurokracja w Kościele zaczyna denerwować. O cichych mszach nie słyszałam, ciekawe hmm pewnie do Nas dotrą w późniejszym czasie. Na wiosce, skąd pochodzi mój mąż, ksiądz w niedzielę na mszy czyta, kto w tym miesiącu nie płacił na kościół, po nazwisku wyczytuje rodziny. Kiedyś wieszał kartkę do informacji publicznej, teraz wyczytuje...Ostatnio z tejże parafii usunęli księdza, za to, że obnażał się w miejscu publicznym, zaczepiając studentki pod uczelnią.

Do góry