reklama

Styczeń 2009

mój lekarz jak robi usg zawsze zakłada mi dodatkowo ręcznik papierowy za spodenki, tak żeby żel ich nie pobrudził, ma jeden monitor, więc najpierw On sobie popatrzy, a potem monitor kieruje w moją stronę i mówi mi co i gdzie, a potem podaje ręcznik i prosi żebym się wytarła :)

reklama
Hallo moj tez najpierw zabezpiecza bielizne recznikiem i po badaniu delikatnie zbiera zel tym recznikiem i daje mi drugi do dokladnego wytarcia. Monitor jest odwrocony tak zebysmy obydwoje widzieli i wszystko mi tlumaczy. Jak cos pytam to odpowiada. I ostatnio dodatkowo puszcza tetni dziecka przes USG.
Wczoraj tez w szpitalu na izbie przyjec lekarz z reznikami zrobil tak samo. Wiec jestem lekko zdziwiona tym Ani... Moze naukowiec nie lekarz... Taki tez sa.. Zacisze gabinetu i laboratorium lepsze niz kontakt z ludzmi, hehe..
A teraz mialam drugie usg przez brzuch wczesniej zawsze dopochwowo...

Witajcie,
ja jak większość mam dobre doświadczenia z USG.
Ostatnio w 21 tygodniu miałam robione usg przez powłoki brzuszne a także dopochwowo, a to dlatego, ze przez powłoki nie było widać łożyska. Niestety łożysko mam nisko ale mam nadzieję, ze sie podniesie trochę do góry!
Na usg w Warszawie chodze do dr. Renaty Jaczyńskiej do Centrum Diagnostyki Prenatalnej na Grenadierów, kosztuje 200 zł. Jestem z niej bardzo zadowolona.

właśnie zastanawiałam się czemu jeszcze dopochwowe usg macie - ja miałam tylko na samym początku tak robione, a potem już tylko przez brzuch - nawet to genetyczne w 13 tygodniu przez brzuch miałam robione ;-)

dziewczyny az miło czytać o tych waszych wizytach. Wnioskuje że ten mój ginioo jest naprawdę jakiś dziwny. JAkoś nie mam szczęscia do ginków bo to juz 4 w trakcie tej ciąży. hmmm trudno może 5 okaze się bardziej normalny i poda mi ręczniczek do wytarcia :-) a co najwazniejsze powie coś kolwiek w trakcie badania a nie tylko samo: "jest ok, prosze się ubrać"
:no::no::no:

Ania moze to obcokrajowiec i wiecej jeszcze w elementarzu nie doszedl, hę?
A moze trzeba sie go spytac czy to podwyzszony standard jakby cos powiedzial i pokazal na monitorze?

na samym początku ciąży miałam usg dopochwowe. Te usg w 12 tc miałam takie i takie. W 15 tygodniu dopochwowe mi zrobil mi zmierzył szyjke a tak przez brzuch. Teraz będzie w 21 tc. i będzie pewnie już przez brzuch.

Ja bylam w poprzednim tyg na USG, doktor, ktora prowadzi moja ciaze jest bardzo mila, wszystko mi opowiedziala, dokladnie wytlumaczyla gdzie co jest stwierdzila plec-bedzie chlopczyk:-) mowi, ze jakby nie byla pewna to by nie mowila:-D

reklama
A my 1 września idziemy na 3D i już nie możemy się doczekać!!! Normalnie chyba by mnie nie było stać na to badanie ale dziś mam imieninki i moja kochana siostra taki mi zrobiła prezent :-) cieszę się, że idę bo z racji mojego zawodu (pedagog specjalny) cały czas się obawiam upośledzenia jednego z dzieci a nawet i 2 :-( Mam nadzieje, że od poniedziałku będe już uspokojona!!! Tego samego dnia czeka mnie stomatolog i za tym to juz tak nie tęsknię :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry