reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczeń 2009

reklama
Ja tez swojego na porod zaprosilam i przyjął,więc tez pewnie coś wymyśli jak bedzie trzeba:-).
Ja juz po mojej wizycie.Dziś z USG mi wyszło,że dzidziuś jest starszy i termin na 14 stycznia,ale ja zostaje przy 18.stycznia. wszystko w jak najlepszym pożądku(niepotrzebnie sie martwiłam)
Dziś mi zrobił niespodzianke i mi machał przecierał oczka i wkładał kciuka do bużki.
ma juz prawie 6 cm i wazy 100gram!!!!
Jestem szczęsliwa i uspokojona.

Mi ze szpitalem chodzi raczej o odleglosc. Nie chce,zeby moj P. 3 razy dziennie jezdzil poza Wawe, no i powrot z maluszkiem do domu tez powinien byc krotki. Ja podlegam pod bielanski, mam lekarza z tego szpitala, no i bede tam do szkoly rodzenia, ale to i tak mi nie pomoze, jesli na porodowce miejsca nie bedzie.
Ania.falko ciesze sie,ze z dzidzia wszystko dobrze.
Zastanawiam sie, czy gdzies w 18 tygodniu nie isc na usg 4d, zeby poznac plec. Gin powiedzial,zeby nastepne usg zrobic dopiero w 22tyg....

Witam Dziewczyny!
i ja do Was dołączam! Jestem Klaudia i mam 23 lata! termin na 24 stycznia!
Na USG idę 21 i nie mogę się już doczekać :)
Jeśli chodzi o objawy to ja jestem w tych którym żadne mdłości nie dolegają...za to jestem bardzo niespokojna, wszystko potrafi mnie zdenerwować i doprowadzić do płaczu. Poza tym nie za bardzo przepadam za mięsem :)

A ja wczoraj zanotowałam pierwszą zmianę jedzeniową - po zjedzeniu mojej ulubionej sałatki makaronowo-kurczakowo-czosnkowej nie dość, że mnie wydęło jak po jakiejś fasoli, to jeszcze dzisiaj odrzuciło mnie od lodówki na zapach mojego ukochanego do tej pory czosnku... :((( Dobrze, że mój Bartek tę sałatkę pożera bez ograniczeń, da radę sam całej misce :-)

widzę że nie jestem jedyna, czosnek bleeee. ja zawsze lubilam czosnkowe rzeczy, jakieś serki almette albo coś takiego. a teraz nie wyobrazam sobie mieć czosnek w ręce a co dopiero go zjeść.

ja ostatnio zrobiłam sobie kalafior w bułeczce..oj mój brzuszek tak wydęło wtedy i okropnie się męczyłam..więc niestety na razie z tym koniec..a po czosnku miałam okropną zgagę :(

A ja jeszcze Zadnych zmian nie zanotowalam,no tylko apetyt...Na obiad 2 michy pomidorowej mniam,a potem bułka ze schabem pieczonym i 6 ogorków małosolnych oraz półczekolady i cukiereczki......no,chyba zacznę się pilnować!!!:tak::-D

reklama
Ja mama Też olbrzymi apetyt, jak ide na zakupy to pół wózka zakupów a wszystko bez ładu i składy np. maslanka, kapsta kiszona , truskawki, pasztet drobiowy,sałatka łososiowa, brzoskwinie, i wszystko bym zjadła najchetniej zaraz.
Wiecznie mam wzdęcia i tylko to mnie hamuje przed obrzarstwem.
Ogólnie jestem duza dziewcznka bo waże 94 kg-171cm jestem w prawie14 tyg Ciąży nic jeszcze nie przytyłam i Cieszy nmnie to, bo mama problemy z kregosłupem.

Do góry