reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczen 2011

Claudia - nie powinnaś robić prania ręcznego - możesz sobie zaszkodzić. lepiej puść pralkę na krótki program a sama odpocznij.

Nic mi się nie stanie jak postoje przy zlewie 10 minut, piorę takie rzeczy, które w pralce się niszczą, np staniki
w sumie już ziemniaki obrane, mizeria gotowa , mielone się rozmraża , pranie zrobione i mogę sobie herbatkę zrobić i odpocząć
...........................................................................

b_iala
- to się cieszę , że już jest lepiej ;-)

reklama
Hej dziewczyny, nie wiem czy zauważyłyście, ale jest ogłoszenie na BB o bezpłatnych warsztatach dotyczących pielęgnacji dziecka oraz rozwoju poprzez ćwiczenia i zabawę. Niestety nie w każdym mieście, ale dla tych co mieszkają w okolicach myślę, że się przyda:)

Aktywnemamy.pl

dziewczyny na ciezarówkach...zamiesciłam teraz info.. co zrobic zeby dzidzius szybciej wyszedł ( jak juz jest po 40 tyg ) ale zerknijcie na to .. zeby nie zrobic czegos zeby nie wyszedł zbyt szybko .. :) ja uciekam na kanape.. padam ze zmeczenia... niewiem czy pózniej zajrze.. jak by co to miłego wieczorku !

dziękuję dziewczynki za słowa otuchy i rady... więc po przeczytaniu waszych postów postanowiłam zadzwonić do ginka - jutro mam koniecznie zgłosić się na wizytę! i nie czekać do czwartku. Ginek powiedział, że jeżeli to wody to sączyłyby się dalej - tzn nie że tak raz i już koniec, ale mimo wszystko trzeba to sprawdzić i już. Tak więc jutro jadę na wizytę gdzies koło południa mam być. Po wizycie dam wam znać co i jak.

a dzisiaj odebrałam wyniki - anemii dalej BRAK :-) nawet hemoglobina mi podskoczyła na 12,4, co u mnie jest rewelacją, a żelazo z 60 skoczyło na 78 - hurrraaaaa:-D tylko w moczu bakterie, fosforany, leukocyty i w ogóle wszystko w nim do d....y:/ pewnie dostane jakiś antybiotyk albo coś (na szczęście nie ma w nim białak ani glukozy).:-)

My z Wikunią zjadłyśmy zupkę i teraz mała ogląda bajkę :) Z drugim daniem czekamy na Rafała bo drugie zawsze jemy razem :) Potem zabawa i dzień jak codzień.

Monciaa i bardzo dobrze ze zadzwonilas do ginka, na pewno wszystko bedzie dobrze, ale lepiej to sprawdzic :tak:

Gdynianka trzymam kciuki , zebys wytrzymala jeszcze te 2-3 tygodnie!

Ribi ja bede prala wszystko :tak:

reklama
Monciaa - i bardzo dobrze, że przynajmniej ginka słuchasz :-) Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku :-)

Ale tylko tak chciałam zaznaczyć, że z tymi wodami to niekoniecznie miał całkowitą rację, bo jak już napisałam, mnie akurat poleciały tylko raz... a potem długo była cisza. Tylko trzeba uważać, jeśli coś poleci, jak się leży - wody podobno rzadko odchodzą lub sączą się podczas stania i siedzenia, bo główka dziecka działa wtedy jak korek.

Do góry