reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczen 2011

reklama
Kochane a ja mam przeczucie że klaudoos, damqelle, aniwar i ariska to jeszcze w tym roku będa tulic swoje dzidzie...:-)

Więc jak zakłady to zakłady, stawiam że jako pierwsza rozpakuje sie, po połowie grudnia- klaudoos a reszta to już poleci....:-)

Fajnie ale ja tam zaplanowalam sobie na styczen i nogi mocno zaciskam przynajmniej do 1 stycznia:-)

ja też stawiam na klaudoos pierwszą

klaudoss ja miałam właśnie też 25.03 i położna z tego kółka wyliczyla mi na 30.12 a teraz lekarz na 1.01.2011. Właśnie tym spodobem OM + 7dni - 3mce ;) mój powiedział że te kółka są nieprezyzyjne :)

No wg tych obliczeń to u mnie wychodzi 26 grudzień, bo ostatnia miesiączke miałam 19 marca, ale ja trzymam sie 1 stycznia.

Moncia i Ariska gratuluje zdrowych dzieciaczków.

Dzisiejszy dzień upłynął mi pod znakiem odwiedzin, najpierw była kuzynka z 4-miesięczną córcią i powiem Wam, że Piotrus juz nie reagował tak agresywnie na dzidzie, nawet podawał jej zabawki, ale jak tylko wzięłam mała na ręce to tez przyszedł sie przytulać i miałam dwójkę maluchów na rękach. Po południu z kolei przyjechała kolezanka z rówiesnikiem Piotrusia i fajnie sie bawili, ale nie razem tylko czasem sobie cos pokazywali.
Jutro jade do apteki odebrac moje zakupy porodowe i mogę pakowac torbę.

Co innego jak by każda z nas miała termin na po 15 stycznia....byłaby szansa ze wszystkie v styczniu...a tak na bank będzie grudzień.

Lecę troszkę poleżeć ...bo tak na pół siedząco,pół leząco nie wyrabiam niestety.

Ostatnia edycja:
Na grudniówkach już 7 dziewczyn się rozpakowało i idą jak szalone tym nurtem. Nie łudźcie się, niektóre na pewno nie doczekają u nas Nowego Roku :)))
Zobaczcie sobie, jakie różnice w dzieciach mają :) :

jedna z 39 tc - dziecko 2980
druga z 37t4dc - dziecko 3800

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Malta ja też planowałam na styczeń i będę mocno zaciskać nogi do 01.01.2011 a póżniej to już niech się dzieje.......
Claudia to może jeszcze jedną,chyba nie zaszkodzi.:tak:

reklama
tak czytam te wasze przeczucia i zakłady co do rozpakowywania się i powiem wam, że mi dzisiaj ginekolog powiedział abym spakowała torbę do szpitala i kupiła wózek bo mój organizm przygotowuje się do porodu:-) powiedział że za 2 tygodnie moge już rodzić choć ja mu powiedziałam ze zaciskam nogi do stycznia:-D

a tak w ogole to jak mnie badal przy pomocy wziernika to krzyczalam mu ze mnie boli i pytałam się czy musi to robić ze wziernikiem w ręku, a on na to, że przecież czeka mnie jeszcze poród sn - a to bardziej boli - dowciapny cos dzisiaj był...

claudia - ja też robiłam WR na początku ciąży ale przed porodem powiedział, że trzeba zrobic jeszcze raz WR i dodatkowo HBs. Bo jak sie u nas nie ma tych badań zrobionych po 36. tc, to robią na Cito przed porodem w szpitalu

Do góry